Begära återbetalning

Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.

Du kan begära återbetalning genom att avsluta ditt Google Ads-konto medan det finns pengar på kontot. Vi påbörjar automatiskt en återbetalning till det bankkonto eller kreditkort som är kopplat till Google Ads-kontot.

Handläggningstid: Två veckor för Google och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning.

Om du har betalat via överföring av pengar måste du ange dina bankkontouppgifter för att vi ska kunna bearbeta återbetalningen. Anvisningar om hur du skickar dina kontouppgifter till oss finns nedan.

Du kan begära återbetalning genom att avsluta ditt Google Ads-konto medan det finns pengar på kontot. Om du har betalat via kreditkort påbörjar vi automatiskt en återbetalning till det kreditkort som är kopplat till ditt Google Ads-konto. Om du betalade via banköverföring, bankinsättning eller kontant i Oxxo- och 7Eleven-butiker behöver vi dina bankkontouppgifter för att kunna handlägga återbetalningen. Anvisningar om hur du skickar dina kontouppgifter till oss finns nedan.

Handläggningstid: För kreditkort tar det två veckor för Google att handlägga återbetalningen, och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning. För en banköverföring, bankinsättning eller kontant betalning i Oxxo- och 7Eleven-butiker tar återbetalningen cirka fyra veckor.

Du kan begära återbetalning genom att avsluta ditt Google Ads-konto medan det finns pengar på kontot. Om du har betalat via kreditkort påbörjar vi automatiskt en återbetalning till det kreditkort som är kopplat till ditt Google Ads-konto. Om du har betalat via banköverföring via Banelco eller PagoMisCuentas.com behöver vi dina bankkontouppgifter för att kunna handlägga återbetalningen. Anvisningar om hur du skickar dina kontouppgifter till oss finns nedan.

Handläggningstid: För kreditkort tar det två veckor för Google att handlägga återbetalningen, och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning. För Banelco och PagoMisCuentas.com tar återbetalningen cirka fyra veckor.

Anledningar till att återbetalning kanske inte är möjlig

Vi kan inte göra återbetalningar i följande fall:

• Du har pengar kvar på kontot från en kampanjkod.
  • Ditt konto är fortfarande aktivt.
  • Du har ett utestående saldo som fortfarande måste betalas.

Tidsplan och försenade återbetalningar

Det tar normalt upp till två veckor för oss att handlägga en återbetalning. Om ditt bankkonto är registrerat utanför Israel, Storbritannien eller USA kan det ta upp till tio veckor. I Israel, Storbritannien och USA kan det ta ytterligare tio arbetsdagar innan banken eller kreditkortsföretaget har satt in återbetalningen på ditt konto, beroende på deras rutiner.

Om du har väntat i mer än tolv veckor ber vi dig kontakta oss.

Kontrollera innestående eller utestående saldo

Gör så här om du ser att du har ett innestående belopp på ditt konto eller ett utestående saldo som behöver betalas:

1. Klicka på kugghjulsikonen eller verktygsikonen .
  2. Välj Fakturering och betalningar.
  3. Om du har pengar på kontot visas beloppet inom parentes med etiketten ”Återstående kredit”. Om du har ett utestående saldo visas det utan parentes med etiketten ”Ditt saldo”.
Avsluta kontot

Under denna åtgärd ser du den eventuella återbetalning du har till godo. Du får också möjlighet att uppge dina bankuppgifter om du använder överföring av pengar.

Så här avslutar du ditt konto och inleder återbetalningsprocessen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar under Konfiguration.
  4. Utöka avsnittet Kontostatus genom att klicka på det.
  5. Klicka på Avsluta mitt konto

Om du ångrar dig kan du återaktivera kontot genom att logga in och följa anvisningarna. Uppdatera betalningsuppgifterna och gör en inbetalning så att dina annonser kan börja visas igen.

Skicka in dina bankkontouppgifter

Om du inte uppgav dina bankkontouppgifter när du avslutade kontot behöver vi följande uppgifter från dig (kontakta banken om du saknar vissa uppgifter):

• kund-id i Google Ads
  • bankkontoinnehavarens namn
  • bankkontonummer
  • bankkontorets nummer
  • bankens clearingnummer
  • bankens adress
  • bankens SWIFT-kod
  • dn underskrift

Faxa uppgifterna till en av våra betalningshandläggare i USA eller Irland:

Några tips när du slår faxnumret till Dublin:

• Plustecknet (+) i faxnumrets prefix representerar siffrorna du måste slå för att ringa utlandssamtal från ditt land. I många länder, bland annat Sverige, används ”00”. Kontakta telefonoperatören om du inte känner till utlandsprefixet i ditt land. Landsnumret till Irland är 353.
  • Slå faxnumret genom att slå utlandsprefixet i ditt land. Slå sedan 353 1 633 5884. (Slå inte ”0” före ”1”.)
  • Om du befinner dig i Irland använder du numret 01-633-5884.
  • Om du befinner dig utanför Irland:
  • Huvudkontoret i USA: +1 650 653 2520
  • Huvudkontoret utanför USA i Dublin, Irland: +353 1 633 5884

Dessa faxnummer är endast avsedda för att ta emot bankuppgifter. Våra betalningshandläggare kan inte svara inte på eventuella frågor som du bifogar uppgifterna.

Skicka in dina bankkontouppgifter

Steg 1 – Så här anger du dina bankkontouppgifter:

• bankkontots innehavare (om kontot tillhör en privatperson anger du det fullständiga namnet med patronymikon. Om det är ett företagskonto anger du organisationens fullständiga namn.)
  • BIC-kod
  • bankkontonummer
  • mottagarens skatte-id (INN)
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen eller verktygsikonen och välj Fakturering och betalningar. Öppna Fakturering
  3. Det visas ett meddelande högst upp på sidan om att du har avslutat ditt Google Ads-konto. Klicka på länken för att Slutföra en återbetalning.
  4. På nästa sida anger du bankuppgifterna (kontakta banken om du saknar vissa uppgifter):
  5. Klicka på Spara.

Steg 2 – När du har angett uppgifterna i ditt Google Ads-konto fyller du i formuläret för begäran om återbetalning och faxar det till oss. Du hittar formuläret på sidan med bankuppgifter från steg 1. Så här hittar du formuläret och fyller i det:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen eller verktygsikonen högst upp på sidan och välj Fakturering och betalningar. Öppna Fakturering
  3. Klicka på länken i det röda fältet högst upp på sidan för att Slutföra en återbetalning.
  4. Formuläret för begäran om återbetalning öppnas. Skriv ut formuläret, fyll i det och skriv under.
  5. Faxa formuläret till oss på det nummer som står på formuläret.

Dessa faxnummer är endast avsedda för att ta emot bankuppgifter. Våra betalningshandläggare kan inte svara inte på eventuella frågor som du bifogar uppgifterna.

Skicka in dina bankkontouppgifter

Om du inte angav dina bankkontouppgifter när du avslutade kontot ska du ange uppgifterna i formuläret för begäran om återbetalning. Tänk på att återbetalningsformuläret endast är giltigt för konton som använder banköverföring. För att kunna ta emot en återbetalning måste du vara kontoadministratör, Google Ads-kontot måste vara avslutat och saldot måste vara positivt (saldon från kampanjerbjudanden, ogiltiga klick och överleverans återbetalas inte).

Det är viktigt att du är inloggad på ditt Google Ads-konto när du använder formuläret för begäran om återbetalning. Vilka uppgifter du måste ange skiljer sig åt beroende på vilket land som är kopplat till ditt konto. För de flesta konton krävs bankens namn, adress, clearingnummer, BIC-kod eller SWIFT-kod, kontonummer och liknande information. Kontakta banken om du saknar vissa uppgifter.

Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen eller verktygsikonen och välj Fakturering och betalningar. Öppna Fakturering
  3. Det visas ett meddelande i rött högst upp på sidan om att du har avslutat ditt Google Ads-konto. Klicka på länken för att Slutföra en återbetalning.
  4. Formuläret för begäran om återbetalning öppnas. Fyll i det och klicka på Skicka.

Google handlägger begäran inom två veckor, men det kan ta längre tid att få återbetalningen beroende på banken.

Tips

Du kan avbryta din begäran om återbetalning om vi inte har skickat en bekräftelse på återbetalningen via e-post. Du behöver bara återaktivera kontot.

Relaterad artikel

Läs om hur du återaktiverar ditt konto.

Du kan begära återbetalning genom att avsluta ditt Google Ads-konto medan det finns pengar på kontot. Vi påbörjar automatiskt en återbetalning till det bankkonto eller kreditkort som är kopplat till Google Ads-kontot.

Handläggningstid: Två veckor för Google och ytterligare tid för kreditkortsföretagets handläggning.

Anledningar till att återbetalning kanske inte är möjlig

Vi kan inte göra återbetalningar i följande fall:

• Du har pengar kvar på kontot från en kampanjkod.
  • Ditt konto är fortfarande aktivt.
  • Du har ett utestående saldo som fortfarande måste betalas.

Tidsplan och försenade återbetalningar

Det tar normalt upp till två veckor för oss att handlägga en återbetalning. Det kan ta ytterligare tio arbetsdagar innan banken eller kreditkortsföretaget har satt in återbetalningen på ditt konto, beroende på deras rutiner.

Om du har väntat i mer än fyra veckor ber vi dig kontakta oss.

Kontrollera innestående eller utestående saldo

Gör så här om du ser att du har ett innestående belopp på ditt konto eller ett utestående saldo som behöver betalas:

1. Klicka på kugghjulsikonen eller verktygsikonen .
  2. Välj Fakturering och betalningar.
  3. Om du har pengar på kontot visas beloppet inom parentes med etiketten ”Återstående kredit”. Om du har ett utestående saldo visas det utan parentes med etiketten ”Ditt saldo”.
Avsluta kontot

Under denna åtgärd ser du den eventuella återbetalning du har till godo. Du får också möjlighet att uppge dina bankuppgifter om du använder överföring av pengar.

Så här avslutar du ditt konto och inleder återbetalningsprocessen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar under Konfiguration.
  4. Utöka avsnittet Kontostatus genom att klicka på det.
  5. Klicka på Avsluta mitt konto

Om du ångrar dig kan du återaktivera kontot genom att logga in och följa anvisningarna. Uppdatera betalningsuppgifterna och gör en inbetalning så att dina annonser kan börja visas igen.

Tips

Du kan avbryta din begäran om återbetalning om vi inte har skickat en bekräftelse på återbetalningen via e-post. Du behöver bara återaktivera kontot.

Relaterad artikel

Läs om hur du återaktiverar ditt konto.

Du kan begära återbetalning genom att avsluta ditt Google Ads-konto medan det finns pengar på kontot. Vi påbörjar automatiskt en återbetalning till det bankkonto eller kreditkort som är kopplat till Google Ads-kontot.

Handläggningstid: Två veckor för Google att handlägga och ytterligare handläggningstid för banken.

• Om du har betalat via bankkort, WebMoney (via Assist), Qiwi eller Yandex.Money direkt från ditt Google Ads-konto sätts återbetalningen automatiskt in på ditt kort eller din WebMoney-, Qiwi- eller Yandex.Money-plånbok.
  • Om du har betalat genom överföring eller med Yandex.Money via Assist behöver vi dina bankkontouppgifter för att kunna handlägga återbetalningen. Av tekniska skäl kan vi inte göra återbetalningar till en Yandex.Money-plånbok (via Assist). Följ anvisningarna nedan för att skicka uppgifter om det bankkonto du vill att vi skickar återbetalningen till.

Anledningar till att återbetalning kanske inte är möjlig

Vi kan inte göra återbetalningar i följande fall:

• Du har pengar kvar på kontot från en kampanjkod.
  • Ditt konto är fortfarande aktivt.
  • Du har ett utestående saldo som fortfarande måste betalas.

Tidsplan och försenade återbetalningar

Det tar normalt upp till två veckor för oss att handlägga en återbetalning. Det kan ta ytterligare tio arbetsdagar innan banken eller kreditkortsföretaget har satt in återbetalningen på ditt konto, beroende på deras rutiner.

Om du har väntat i mer än sex veckor ber vi dig kontakta oss.

Kontrollera innestående eller utestående saldo

Gör så här om du ser att du har ett innestående belopp på ditt konto eller ett utestående saldo som behöver betalas:

1. Klicka på kugghjulsikonen eller verktygsikonen .
  2. Välj Fakturering och betalningar.
  3. Om du har pengar på kontot visas beloppet inom parentes med etiketten ”Återstående kredit”. Om du har ett utestående saldo visas det utan parentes med etiketten ”Ditt saldo”.
Avsluta kontot

Under denna åtgärd ser du den eventuella återbetalning du har till godo. Du får också möjlighet att uppge dina bankuppgifter om du använder överföring av pengar.

Så här avslutar du ditt konto och inleder återbetalningsprocessen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar under Konfiguration.
  4. Utöka avsnittet Kontostatus genom att klicka på det.
  5. Klicka på Avsluta mitt konto

Om du ångrar dig kan du återaktivera kontot genom att logga in och följa anvisningarna. Uppdatera betalningsuppgifterna och gör en inbetalning så att dina annonser kan börja visas igen.

Skicka in dina bankkontouppgifter

Steg 1 – Så här anger du dina bankkontouppgifter:

• bankkontots innehavare (om kontot tillhör en privatperson anger du det fullständiga namnet med patronymikon. Om det är ett företagskonto anger du organisationens fullständiga namn.)
  • BIC-kod
  • bankkontonummer
  • mottagarens skatte-id (INN)
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen eller verktygsikonen och välj Fakturering och betalningar. Öppna Fakturering
  3. Det visas ett meddelande högst upp på sidan om att du har avslutat ditt Google Ads-konto. Klicka på länken för att Slutföra en återbetalning.
  4. På nästa sida anger du bankuppgifterna (kontakta banken om du saknar vissa uppgifter):
  5. Klicka på Spara.

Steg 2 – När du har angett uppgifterna i ditt Google Ads-konto fyller du i formuläret för begäran om återbetalning och faxar det till oss. Du hittar formuläret på sidan med bankuppgifter från steg 1. Så här hittar du formuläret och fyller i det:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen eller verktygsikonen högst upp på sidan och välj Fakturering och betalningar. Öppna Fakturering
  3. Klicka på länken i det röda fältet högst upp på sidan för att Slutföra en återbetalning.
  4. Formuläret för begäran om återbetalning öppnas. Skriv ut formuläret, fyll i det och skriv under.
  5. Faxa formuläret till oss på det nummer som står på formuläret.

Dessa faxnummer är endast avsedda för att ta emot bankuppgifter. Våra betalningshandläggare kan inte svara inte på eventuella frågor som du bifogar uppgifterna.

Tips

Du kan avbryta din begäran om återbetalning om vi inte har skickat en bekräftelse på återbetalningen via e-post. Du behöver bara återaktivera kontot.

Relaterad artikel

Läs om hur du återaktiverar ditt konto.