Be om refusjoner

Du kan be om en refusjon ved å avslutte Google Ads-kontoen din mens det er penger på kontoen. Da tilbakeføres pengene automatisk til bankkontoen eller kredittkortet som er knyttet til Google Ads-kontoen din.

Behandlingstid: to ukers behandlingstid hos Google pluss ytterligere behandlingstid hos kredittkortselskapet.

Hvis du har betalt via pengeoverføring, ber vi deg om å oppgi bankkontoopplysningene dine, slik at vi kan behandle refusjonen. Nedenfor finner du en veiledning i hvordan du sender oss denne informasjonen.

Du kan be om en refusjon ved å avslutte Google Ads-kontoen din mens det er penger på kontoen. Hvis du har betalt med kredittkort, tilbakeføres pengene automatisk til kredittkortet som er knyttet til Google Ads-kontoen din. Hvis du hadde muligheten til å betale gjennom bankoverføring, bankinnskudd eller kontant i Oxxo- og 7Eleven-butikker, trenger vi bankkontoopplysningene dine for å kunne behandle refusjonen. Nedenfor finner du en veiledning i hvordan du sender oss denne informasjonen.

Behandlingstid: Behandlingstiden for tilbakeføring til kredittkort er to uker hos Google. I tillegg kommer ytterligere behandlingstid hos kredittkortselskapet. Tilbakeføringer av betalinger som er foretatt gjennom bankoverføring, bankinnskudd eller kontant i Oxxo- og 7Eleven-butikker, tar rundt fire uker.

Du kan be om en refusjon ved å avslutte Google Ads-kontoen din mens det er penger på kontoen. Hvis du har betalt med kredittkort, tilbakeføres pengene automatisk til kredittkortet som er knyttet til Google Ads-kontoen din. Hvis du har betalt gjennom bankoverføring fra Banelco eller PagoMisCuentas.com, trenger vi opplysninger om bankkontoen din for å kunne foreta tilbakeføringen. Nedenfor finner du en veiledning i hvordan du sender oss denne informasjonen.

Behandlingstid: Behandlingstiden for tilbakeføring til kredittkort er to uker hos Google. I tillegg kommer ytterligere behandlingstid hos kredittkortselskapet. Tilbakeføringer til Banelco og PagoMisCuentas.com tar rundt fire uker.

Årsaker til at tilbakeføring av betaling ikke er tilgjengelig

Vi tilbyr ikke tilbakeføring av betaling i følgende tilfeller:

• hvis du har penger til overs i kontoen din fra en kampanjekode
  • hvis kontoen din fortsatt er påslått
  • hvis du har en utestående saldo som fortsatt må betales

Tidslinjer og forsinkede tilbakeføringer av betalinger

Det tar vanligvis opptil to uker å behandle refusjoner, men det kan ta opptil ti uker hvis du har betalt via bankkonto utenfor Israel, Storbritannia eller USA. Avhengig av hvilke prosedyrer banken eller kredittkortselskapet følger, kan det ta opptil ti virkedager før refusjonen krediteres til kontoen din.

Hvis du har ventet i mer enn 12 uker, må du kontakte oss.

Se etter penger eller utestående saldo

Følg fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere om du har penger på kontoen din eller en utestående saldo som må betales:

1. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Faktureringssammendrag under Fakturering.
  2. Hvis du har penger på kontoen, vises beløpet i parenteser og med etiketten «Gjenværende kreditt». Om du har en utestående saldo, vises beløpet uten parenteser og med etiketten «Saldoen din».
Kontoavslutning

Mens denne prosessen pågår, ser du eventuelle tilbakeføringer av betalinger du kan ha rett på. Hvis du har valgt pengeoverføring, har du i tillegg mulighet til å legge inn bankkontoopplysningene dine.

Følg denne fremgangsmåten for å avslutte kontoen din og starte refusjonsprosessen:

Merk: Du må ha administratortilgang til kontoen for å kunne avslutte den.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet  øverst på siden, velg Konfigurasjon og velg deretter Innstillinger
  3. Se delen om kontoavslutning nederst på siden.
  4. Klikk på Avslutt denne kontoen.
  5. På den påfølgende siden har du mulighet til å fortelle oss hvorfor du avslutter kontoen. Når du er ferdig, klikker du på Avslutt kontoen min-knappen.

Hvis du ombestemmer deg, kan du aktivere kontoen din på nytt ved å logge på og følge veiledningen. Deretter er det bare å oppdatere betalingsopplysningene dine og utføre en betaling, for at annonsene dine skal bli vist igjen.

Send oss opplysninger om bankkontoen din

Hvis du ikke oppga bankkontoopplysningene dine da du avsluttet kontoen, må du gi oss informasjonen nedenfor (ta kontakt med banken din for å få den informasjonen du mangler):

• kunde-ID-en for Google Ads
  • navnet på bankkontoen
  • bankkontonummeret
  • avdelingskoden
  • bankkoden
  • bankadressen
  • SWIFT-koden
  • signaturen din

Deretter må du fakse denne informasjonen til betalingsavdelingen vår i USA eller Irland:

Pass på følgende når du skal sende en faks til nummeret i Dublin:

• +-tegnet i faksnummeret representerer sifrene du må slå for å foreta en utenlandssamtale fra landet ditt. «00» brukes i mange land, deriblant Storbritannia. Kontakt leverandøren av telefontjenesten din hvis du er usikker på hva den internasjonale forvalgskoden er i landet ditt. Du må ta med «353» i prefikset for å rute samtalen til Irland.
  • Når du skal sende en faks, slår du først sifrene i forvalgskoden for landet ditt. Slå deretter 353-1-633-5884. (Ikke slå 0 før 1.)
  • Hvis du befinner deg i Irland, ringer du 01-633-5884.
  • Hvis du befinner deg utenfor Irland:
  • Hovedkontoret i USA: +1 650 653 2520
  • Hovedkontoret utenfor USA (Dublin i Irland): +353 1 633 5884

Disse faksnumrene blir bare brukt for å motta bankinformasjon. Vær oppmerksom på at betalingsavdelingene våre ikke svarer på eventuelle spørsmål som sendes sammen med informasjonen.

Send oss opplysninger om bankkontoen din

Hvis du ikke oppga opplysninger om bankkontoen din da du avsluttet AdWords-kontoen din, må du oppgi denne informasjonen i forespørselen om tilbakeføring. Husk at tilbakeføringsskjemaet bare gjelder kontoer der bankoverføring har vært brukt som betalingsmåte. Du må være administrator for Google Ads-kontoen, kontoen må for øyeblikket være avsluttet, og kredittsaldoen i kontoen må være positiv (kreditt fra kampanjetilbud, ugyldige klikk og budsjettoverskridelser refunderes ikke) for at refusjonen skal kunne gjennomføres.

Det er viktig at du er logget på Google Ads-kontoen når du bruker skjemaet for forespørsel om refusjon. Hvilke opplysninger du skal oppgi i skjemaet, avhenger av hvor du holder til. For de fleste kontoer må du oppgi navn og adresse for banken, bankkode, BIC- eller SWIFT-kode, kontonummer og lignende informasjon. Hvis du mangler informasjon, tar du kontakt med banken.

Følg denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Faktureringssammendrag under Fakturering. Gå til faktureringssiden
  3. Du får opplyst at du har avsluttet Google Ads-kontoen, via et rødt banner øverst på siden. Klikk på Fullfør tilbakeføringen-linken.
  4. Deretter føres du videre til skjemaet for forespørsel om tilbakebetaling. Fyll ut skjemaet, og klikk på Send.

Google behandler forespørselen i løpet av to uker. I tillegg kommer behandlingstiden hos banken.

Tips

Du kan avbryte forespørselen din om tilbakeføring av betaling hvis vi ennå ikke har sendt deg en e-postbekreftelse om tilbakeføringen av betaling. Da trenger du bare å aktivere kontoen din på nytt.

Du kan be om en refusjon ved å avslutte Google Ads-kontoen din mens det er penger på kontoen. Da tilbakeføres pengene automatisk til bankkontoen eller kredittkortet som er knyttet til Google Ads-kontoen din.

Behandlingstid: to ukers behandlingstid hos Google pluss ytterligere behandlingstid hos kredittkortselskapet.

Årsaker til at tilbakeføring av betaling ikke er tilgjengelig

Vi tilbyr ikke tilbakeføring av betaling i følgende tilfeller:

• hvis du har penger til overs i kontoen din fra en kampanjekode
  • hvis kontoen din fortsatt er påslått
  • hvis du har en utestående saldo som fortsatt må betales

Tidslinjer og forsinkede tilbakeføringer av betalinger

Det tar vanligvis opptil to uker å behandle refusjoner. Det kan ta opptil ti ytterligere virkedager før refusjonen blir kreditert kontoen din, avhengig av hvilke prosedyrer banken eller kredittkortselskapet følger.

Hvis du har ventet i mer enn fire uker, må du kontakte oss.

Se etter penger eller utestående saldo

Følg fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere om du har penger på kontoen din eller en utestående saldo som må betales:

1. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Faktureringssammendrag under Fakturering.
  2. Hvis du har penger på kontoen, vises beløpet i parenteser og med etiketten «Gjenværende kreditt». Om du har en utestående saldo, vises beløpet uten parenteser og med etiketten «Saldoen din».
Kontoavslutning

Mens denne prosessen pågår, ser du eventuelle tilbakeføringer av betalinger du kan ha rett på. Hvis du har valgt pengeoverføring, har du i tillegg mulighet til å legge inn bankkontoopplysningene dine.

Følg denne fremgangsmåten for å avslutte kontoen din og starte refusjonsprosessen:

Merk: Du må ha administratortilgang til kontoen for å kunne avslutte den.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet   øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Kontostatus-delen for å vise den.
  5. Klikk på Avslutt kontoen min.

Hvis du ombestemmer deg, kan du aktivere kontoen din på nytt ved å logge på og følge veiledningen. Deretter er det bare å oppdatere betalingsopplysningene dine og utføre en betaling, for at annonsene dine skal bli vist igjen.

Tips

Du kan avbryte forespørselen din om tilbakeføring av betaling hvis vi ennå ikke har sendt deg en e-postbekreftelse om tilbakeføringen av betaling. Da trenger du bare å aktivere kontoen din på nytt.

Du kan be om en refusjon ved å avslutte Google Ads-kontoen din mens det er penger på kontoen. Da tilbakeføres pengene automatisk til bankkontoen eller kredittkortet som er knyttet til Google Ads-kontoen din.

Behandlingstid: to ukers behandlingstid hos Google pluss ytterligere behandlingstid hos banken.

• Hvis du har betalt med bankkort, WebMoney (via Assist), Qiwi eller Yandex.Money direkte fra Google Ads-kontoen din, tilbakeføres pengene direkte til kortet ditt eller til WebMoney-, Qiwi- eller Yandex.Money-lommeboken din.
  • Hvis du har betalt via pengeoverføring eller Yandex.Money via Assist, trenger vi opplysninger om bankkontoen din for å kunne behandle refusjonen. Av tekniske årsaker kan vi ikke refundere penger til Yandex.Money-lommebøker (via Assist). Følg veiledningen nedenfor for å sende oss opplysninger om bankkontoen du ønsker at vi skal refundere betalingen til.

Årsaker til at tilbakeføring av betaling ikke er tilgjengelig

Vi tilbyr ikke tilbakeføring av betaling i følgende tilfeller:

• hvis du har penger til overs i kontoen din fra en kampanjekode
  • hvis kontoen din fortsatt er påslått
  • hvis du har en utestående saldo som fortsatt må betales

Tidslinjer og forsinkede tilbakeføringer av betalinger

Det tar vanligvis opptil to uker å behandle refusjoner. Det kan ta opptil ti ytterligere virkedager før refusjonen blir kreditert kontoen din, avhengig av hvilke prosedyrer banken eller kredittkortselskapet følger.

Hvis du har ventet i mer enn seks uker, må du kontakte oss.

Se etter penger eller utestående saldo

Følg fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere om du har penger på kontoen din eller en utestående saldo som må betales:

1. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Faktureringssammendrag under Fakturering.
  2. Hvis du har penger på kontoen, vises beløpet i parenteser og med etiketten «Gjenværende kreditt». Om du har en utestående saldo, vises beløpet uten parenteser og med etiketten «Saldoen din».
Kontoavslutning

Mens denne prosessen pågår, ser du eventuelle tilbakeføringer av betalinger du kan ha rett på. Hvis du har valgt pengeoverføring, har du i tillegg mulighet til å legge inn bankkontoopplysningene dine.

Følg denne fremgangsmåten for å avslutte kontoen din og starte refusjonsprosessen:

Merk: Du må ha administratortilgang til kontoen for å kunne avslutte den.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet  øverst på siden.
  3. Klikk på Innstillinger under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Kontostatus-delen for å vise den.
  5. Klikk på Avslutt kontoen min.

Hvis du ombestemmer deg, kan du aktivere kontoen din på nytt ved å logge på og følge veiledningen. Deretter er det bare å oppdatere betalingsopplysningene dine og utføre en betaling, for at annonsene dine skal bli vist igjen.

Send oss opplysninger om bankkontoen din

Trinn 1: Slik angir du opplysningene om bankkontoen din:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Faktureringssammendrag under Fakturering. Gå til faktureringssiden
  3. Du får opplyst at du har avsluttet Google Ads-kontoen, via et rødt banner øverst på siden. Klikk på Fullfør tilbakeføringen-linken.
  4. På den neste siden oppgir du opplysninger om bankkontoen din (ta kontakt med banken hvis du mangler informasjon).
    • navnet til innehaveren av bankkontoen (hvis kontoen tilhører en privatperson, oppgir du det fullstendige navnet inkludert farsnavnet, og hvis kontoen tilhører en bedrift, oppgir du bedriftens fullstendige navn)
    • bankkode (BIC)
    • bankkontonummeret
    • skatte-ID-nummeret (INN) til mottakeren
  5. Klikk på Lagre

Trinn 2: Etter at du har angitt opplysningene i Google Ads-kontoen, fyller du ut skjemaet for forespørsel om tilbakeføring og fakser det til oss. Du finner skjemaet på siden for bankopplysninger i trinn 1. Slik finner du skjemaet og fyller det ut:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Faktureringssammendrag under Fakturering. Gå til faktureringssiden
  3. Klikk på Fullfør refusjonen din-linken i det røde banneret øverst på siden.
  4. Deretter føres du videre til skjemaet for forespørsel om tilbakeføring. Skriv ut, fyll ut og signer skjemaet.
  5. Faks skjemaet til nummeret som er oppgitt på skjemaet.

Disse faksnumrene blir bare brukt for å motta bankinformasjon. Vær oppmerksom på at betalingsavdelingene våre ikke svarer på eventuelle spørsmål som sendes sammen med informasjonen.

Tips

Du kan avbryte forespørselen din om tilbakeføring av betaling hvis vi ennå ikke har sendt deg en e-postbekreftelse om tilbakeføringen av betaling. Da trenger du bare å aktivere kontoen din på nytt.