Vanliga frågor om rapportering om besök i butik

I denna artikel beskriver vi vanliga frågor om besök i butik.

Kvalificering för besök i butik

1. Varför hittar jag inte åtgärden konvertering från butiksbesök i mitt konto?
  2. Hur lång tid tar det innan mitt konto börjar rapportera besök i butik efter det att jag har lagt till adresstillgångar eller affiliate-adresstillgångar?
  3. Hur många klick behöver jag för att bli kvalificerad för rapporter om besök i butik?
  4. Varför kan jag inte välja butiksbesöksmål i min Performance Max-kampanj för butiksmål?

Rapportering om besök i butik på förvaltarkontonivå

1. Ska jag spåra besök i butik på förvaltarkonto- eller kundkontonivå i Google Ads?
  2. Varför visar vissa konton ingen rapportering om besök i butik och konverteringsåtgärden som vilande, trots att konverteringsspårning har ställts in på förvaltarkontonivå?

Rapportera konverteringar från butiksbesök

1. Varför rapporteras besök i butik för dagar då butiken var stängd?
  2. Varför visar rapporten för konverteringsfördröjning att de flesta konverteringarna sker inom mindre än tre dagar, trots att jag inte ser några besök i butik under de senaste fem dagarna?
  3. Varför visas olika värden för besök i butik för samma tidsperiod när jag kontrollerar detta vid olika tidpunkter?
  4. Varför ser jag resultatvariationer för besök i butik?

Besök i butik i rapporten Butiker

1. Varför visar rapporten Butiker samma antal besök med olika värden för exponeringar för lokal räckvidd?
  2. Varför rapporteras besök i butik för adresstillgångar som inte har godkänts?
  3. Varför kan jag inte längre se tidigare data i rapporten Butiker?

Kvalificering för besök i butik

1. Varför hittar jag inte åtgärden konvertering från butiksbesök i mitt konto?

När ett konto uppfyller kraven skapas åtgärden konvertering från butiksbesök automatiskt i kontot.

2. Hur lång tid tar det innan mitt konto börjar rapportera besök i butik efter det att jag har lagt till adresstillgångar eller affiliate-adresstillgångar?

Vi kan inte ge någon vägledning som garanterar att ett konto blir kvalificerat för rapportering om besök i butik.

När ett konto uppfyller kraven skapas åtgärden konvertering från butiksbesök automatiskt i kontot.

3. Hur många klick behöver jag för att bli kvalificerad för rapporter om besök i butik?

Vi kan inte ge någon vägledning som garanterar att ett konto blir kvalificerat för rapportering om besök i butik. Här följer några åtgärder som du kan vidta för att öka chansen att bli kvalificerad:

• Öka den totala klickvolymen i kontot genom att höja buden och/eller öka budgeten, eller genom att skapa en Performance Max-kampanj för butiksmål som optimerar för lokala åtgärder.
  • Se till att alla dina platser tagits med i det länkade Företagsprofil-kontot.
  • Se till att adresstillgångar har aktiverats för alla kampanjer. Kampanjer där adresstillgångar har valts bort är inte kvalificerade för butiksbesök.
  • Optimera dina kampanjer för besök i butik genom att
    • höja mobilbud
    • ta med lokala sökord som ”nära mig”.
  • Lägg till shoppingkategorier där användare är mer benägna att först söka online och sedan köpa offline.

4. Varför kan jag inte välja butiksbesöksmål i min Performance Max-kampanj för butiksmål?

• För att du ska kunna optimera din kampanj för målet konvertering från butiksbesök måste ditt konto först uppfylla alla krav för besök i butik. När kraven är uppfyllda skapas konverteringsåtgärden automatiskt.
  • Om ditt konto ännu inte är kvalificerat för rapportering om besök i butik kan du överväga att optimera för lokala åtgärder i dina Performance Max-kampanjer för butiksmål. Läs mer om Performance Max för butiksmål.

Rapportering om besök i butik på förvaltarkontonivå

1. Ska jag spåra besök i butik på förvaltarkonto- eller kundkontonivå i Google Ads?

• Samma logik som för onlinekonverteringar gäller här. Om en användare kan exponeras för annonser från flera kundkonton är det en vanlig tumregel att använda konverteringsspårning över flera konton för att undvika att konverteringar spåras dubbelt. Tänk på att konverteringsspårning på kombinationsnivå inte stöds.
  • Om du har ett Google Ads-förvaltarkonto kan du alltid se antalet butiksbesök på förvaltar- eller kundkontonivå. Om du har ställt in konverteringsspårning på förvaltarkontonivå tas eventuella dubbletter bort i kundkonton.
  • Om du ställer in konverteringsspårning på förvaltarkontonivån ska antalet butiksbesök på förvaltarkontonivå alltid vara lika med det totala antalet butiksbesök i alla kundkonton som spårar konverteringar från butiksbesök i förvaltarkontot.

2. Varför visar vissa konton ingen rapportering om besök i butik och konverteringsåtgärden som vilande, trots att konverteringsspårning har ställts in på förvaltarkontonivå?

• Butiksbesök kan rapporteras på förvaltarkontonivå, men behörighetskraven måste uppfyllas på underkontonivå, inte på förvaltarkontonivå. Varje underkonto måste uppfylla behörighetskraven för att kunna rapportera besök i butik.
  • Även om besök i butik rapporteras på förvaltarkontonivå är inte alla underkonton kvalificerade att rapportera besök i butik. Det kan hända att två konton som liknar varandra inte uppfyller behörighetskraven samtidigt.

Rapportera konverteringar från butiksbesök

1. Varför rapporteras besök i butik för dagar då butiken var stängd?

Besök tillskrivs annonsinteraktioner, till exempel klick och exponeringar. Det innebär att besöken rapporteras datumet då interaktionen skedde, inte datumet då det faktiska besöket ägde rum.

2. Varför visar rapporten för konverteringsfördröjning att de flesta konverteringarna sker inom mindre än tre dagar, trots att jag inte ser några besök i butik under de senaste fem dagarna?

Det finns en standardfördröjningstid för butiksbesök, vilket innebär att du kan se noll konverteringar för de senaste fem dagarna. Butiksbesök rapporteras baserat på interaktionsdagen, men det kan ta lite tid innan de faktiska besöken sker och innan modellen rapporterar besöken. Läs mer om hur du felsöker rapportering om besök i butik.

3. Varför visas olika värden för besök i butik för samma tidsperiod när jag kontrollerar detta vid olika tidpunkter?

Vår modell körs ofta och uppdateras löpande för att rapporteringen av butiksbesök ska bli så korrekt som möjligt. Det innebär att värdet på butiksbesök från de senaste dagarna ändras i takt med att modellen samlar in uppdaterad information. Vi rekommenderar att du väntar tills konverteringsperioden är över innan du kontrollerar rapporteringen om besök i butik. Läs mer om rapportering av konverteringar från butiksbesök.

4. Varför ser jag resultatvariationer för besök i butik?

Om antalet butiksbesök i ditt konto ändras drastiskt eller slutar rapporteras helt under en längre tid finns det två möjliga orsaker.

• Ändringar i kundernas beteende: Kundbeteendet kan förändras under årets lopp. Sådant som säsongsvariation och aktuella händelser kan påverka trafiken till din butik.
  • Ändringar i kontoinställningarna: Ändringar i ditt Företagsprofil-konto, adresstillgångar, affiliate-adresstillgångar, konverteringsinställningar (till exempel konverteringsperiod eller konverteringsstatus), platsinriktning och annat kan direkt påverka konverteringar från butiksbesök. Om du märker att antalet butiksbesök varierar bör du kontrollera att kontoinställningarna för butiksbesök är korrekta och inte har ändrats.

Om du har fler frågor om resultatvariationer för butiksbesök kan du använda felsökningsverktyget för rapportering om besök i butik.

Besök i butik i rapporten Butiker

1. Varför visar rapporten Butiker samma antal besök med olika värden för exponeringar för lokal räckvidd?

Kolumnen Lokal räckvidd visar hur många gånger en butiks platsbaserade annons visades. Det är inte nödvändigtvis dessa exponeringar som leder till konverteringen på samma rad. När butiker ligger för nära varandra är det mycket troligt att slutanvändare ser en exponering för butik A men konverterar hos butik B. Detta kan förklara varierande reslutat för lokal räckvidd med liknande konverteringar från butiksbesök. Läs om hur du visar butiksrapporten.

2. Varför rapporteras besök i butik för adresstillgångar som inte har godkänts?

Eftersom butiksbesök mäter användaråtgärder som sker offline påverkar underkännanden och visningar av adresstillgångar inte vår möjlighet att attribuera besök till den berörda butiken.

3. Varför kan jag inte längre se tidigare data i rapporten Butiker?

Adresstillgångar uppgraderades under 2023 för att möjliggöra nya funktioner och göra det enklare att skapa och hantera tillgångar. Tidigare data om butiker finns på fliken Rapportredigerare. Läs mer om hur du uppgraderar tillgångar.