Vanlige spørsmål om rapportering om butikkbesøk

I denne artikkelen får du svar på vanlige spørsmål om butikkbesøk.

Krav til bruk av butikkbesøk

1. Hvorfor finner jeg ikke konverteringshandlingen for butikkbesøk i kontoen min?
  2. Hvor lang tid tar det før det blir rapportert om butikkbesøk i kontoen min etter at jeg har lagt til adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere?
  3. Hvor mange klikk må jeg ha for å kunne bruke rapportering om butikkbesøk?
  4. Hvorfor kan jeg ikke velge «Butikkbesøk»-mål i Performance Max-kampanjer for butikksalgsmål?

Rapportering om butikkbesøk på managerkontonivå

1. Bør jeg spore butikkbesøk på managerkontonivå eller kundekontonivå i Google Ads?
  2. Hvorfor vises det ikke rapporter om butikkbesøk i enkelte kontoer, mens konverteringshandlingen vises som «venter», selv om du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå?

Rapportering av konverteringer fra butikkbesøk

1. Hvorfor ser jeg rapporterte butikkbesøk for dager da butikken min var stengt?
  2. Hvorfor viser rapporten om konverteringsforsinkelse at flesteparten av konverteringene skjer i løpet av under tre dager, men samtidig at det ikke er registrert noen butikkbesøk i løpet av de siste fem dagene?
  3. Hvorfor ser jeg ulike tall for butikkbesøk for de samme tidsperiodene når jeg sjekker på ulike tidspunkter?
  4. Hvorfor ser jeg resultatsvingninger i antallet butikkbesøk?

Butikkbesøk i Butikk-rapporten

1. Hvorfor viser rapportene mine om butikker det samme antallet besøk, men ulike antall visninger for lokal rekkevidde?
  2. Hvorfor ser jeg butikkbesøk rapportert for adresseelementer som ikke er godkjent?
  3. Hvorfor ser jeg ikke lenger tidligere data i butikkrapporten?

Krav til bruk av butikkbesøk

1. Hvorfor finner jeg ikke konverteringshandlingen for butikkbesøk i kontoen min?

Når en konto oppfyller kravene, opprettes konverteringshandlingen for butikkbesøk automatisk i kontoen.

2. Hvor lang tid tar det før det blir rapportert om butikkbesøk i kontoen min etter at jeg har lagt til adresseelementer eller adresseelementer for samarbeidspartnere?

Vi kan ikke gi deg veiledning som gir en garanti for at kontoer blir kvalifisert for rapportering om butikkbesøk.

Når en konto oppfyller kravene, opprettes konverteringshandlingen for butikkbesøk automatisk i kontoen.

3. Hvor mange klikk må jeg ha for å kunne bruke rapportering om butikkbesøk?

Vi kan ikke gi deg veiledning som gir en garanti for at kontoer blir kvalifisert for rapportering om butikkbesøk. Nedenfor finner du imidlertid tiltak som kan øke sjansene for å bli kvalifisert:

• Øk det samlede klikkvolumet i kontoen ved å øke budene og/eller budsjettene, eller opprett en Performance Max-kampanje for butikksalgsmål som optimaliserer for lokale handlinger.
  • Sjekk at alle beliggenhetene dine er tatt med i den tilknyttede Bedriftsprofil-kontoen.
  • Forsikre deg om at du har slått på adresseelementer i alle kampanjer. Du kan ikke bruke butikkbesøk i kampanjer der du har valgt bort adresseelementer.
  • Slik optimaliserer du kampanjene dine for butikkbesøk:
    • Øk mobilbudene.
    • Ta med lokale søkeord som «i nærheten».
  • Legg til Shopping-kategorier der det er mest sannsynlig at brukerne undersøker på nettet og kjøper varen i en fysisk butikk.

4. Hvorfor kan jeg ikke velge «Butikkbesøk»-mål i Performance Max-kampanjer for butikksalgsmål?

• For å kunne optimalisere kampanjen din for konverteringsmål knyttet til butikkbesøk må kontoen din først oppfylle alle kravene til butikkbesøk. Deretter opprettes konverteringshandlingen automatisk.
  • Hvis kontoen din ikke er kvalifisert for rapportering om butikkbesøk ennå, bør du vurdere å optimalisere for lokale handlinger i Performance Max-kampanjene dine for butikksalgsmål. Finn ut mer om Performance Max for butikksalgsmål.

Rapportering om butikkbesøk på managerkontonivå

1. Bør jeg spore butikkbesøk på managerkontonivå eller kundekontonivå i Google Ads?

• Her gjelder den samme logikken som med konverteringer på nettet. Hvis en gitt bruker kan bli vist annonser fra flere kundekontoer, er det vanlig å bruke konverteringssporing via flere kontoer for å unngå at konverteringer spores dobbelt. Vær oppmerksom på at konverteringssporing på ulike nivåer ikke støttes.
  • Hvis du har en Google Ads-managerkonto, kan du alltid se butikkbesøk på manager- eller kundekontonivå. Hvis konverteringssporingen er konfigurert på managerkontonivå, blir butikkbesøk deduplisert i kundekontoene.
  • Hvis du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå, må antallet butikkbesøk på managerkontonivå alltid være likt antallet butikkbesøk i alle de underordnede kundekontoene der du sporer konverteringer fra butikkbesøk.

2. Hvorfor vises det ikke rapporter om butikkbesøk i enkelte kontoer, mens konverteringshandlingen vises som «venter», selv om du har konfigurert konverteringssporing på managerkontonivå?

• Selv om butikkbesøk kan rapporteres på managerkontonivå, må du oppfylle kvalifikasjonskravene på underkontonivå, ikke på managerkontonivå. Hver enkelt underkonto må oppfylle kvalifikasjonskravene for å kunne rapportere butikkbesøk.
  • Selv om butikkbesøk rapporteres på managerkontonivå, er ikke alle underkontoer nødvendigvis kvalifisert til å rapportere butikkbesøk. Selv om to kontoer fremstår som veldig like, er det ikke sikkert at begge oppfyller kvalifikasjonskravene.

Rapportering av konverteringer fra butikkbesøk

1. Hvorfor ser jeg rapporterte butikkbesøk for dager da butikken min var stengt?

Besøk tilskrives annonseinteraksjoner, for eksempel klikk eller visninger. Dette betyr at besøk rapporteres på datoen for interaksjonen, ikke datoen for det faktiske besøket.

2. Hvorfor viser rapporten om konverteringsforsinkelse at flesteparten av konverteringene skjer i løpet av under tre dager, men samtidig at det ikke er registrert noen butikkbesøk i løpet av de siste fem dagene?

Butikkbesøk har alltid en rapporteringsforsinkelse, slik at konverteringene de siste to til fem dagene kanskje ikke vises i rapportene. Rapporteringen av butikkbesøk bygger på dagen da interaksjonen skjedde. Likevel kan det gå en stund før folk faktisk besøker butikken din og besøkene gjenspeiles riktig i rapportene. Finn ut mer om feilsøking av rapportering om butikkbesøk.

3. Hvorfor ser jeg ulike tall for butikkbesøk for de samme tidsperiodene når jeg sjekker på ulike tidspunkter?

For at rapporteringen av butikkbesøk skal være så oppdatert som mulig, kjøres modellen ofte. Dette betyr at verdien av butikkbesøk de siste dagene kan endre seg etter hvert som modellen samler inn oppdatert informasjon. Vi anbefaler at du venter til konverteringsvinduet er passert, før du sjekker rapporteringen om butikkbesøk. Finn ut mer om rapportering av konverteringer fra butikkbesøk.

4. Hvorfor ser jeg resultatsvingninger i antallet butikkbesøk?

Hvis rapporteringen av butikkbesøkene i kontoen din endrer seg brått eller opphører fullstendig over en lengre periode, finnes det to mulige forklaringer på dette.

• Endringer i kundenes atferd: Kundenes atferd kan endre seg i løpet av året. Sesongvariasjoner eller aktuelle hendelser kan ha innvirkning på trafikken til butikken din.
  • Endringer i kontokonfigureringen: Eksempler på endringer som kan ha direkte innvirkning på konverteringer fra butikkbesøk, er endringer i bedriftsprofilen, adresseelementer, adresseelementer for samarbeidspartnere, konverteringsinnstillinger (f.eks. konverteringsvindu eller -status) og stedsmålrettingen. Hvis du er bekymret for svingninger i antallet butikkbesøk, bør du sjekke at kontokonfigureringen for butikkbesøk er riktig og ikke er endret.

Du kan bruke feilsøkingsverktøyet for rapportering om butikkbesøk hvis du fortsatt har spørsmål om resultatsvingninger i antallet butikkbesøk.

Butikkbesøk i Butikk-rapporten

1. Hvorfor viser rapportene mine om butikker det samme antallet besøk, men ulike antall for lokal rekkevidde?

I Lokal rekkevidde-kolonnen ser du hvor mange ganger de stedsbaserte annonsene til butikken er vist. Disse visningene er ikke nødvendigvis dem som genererer konverteringen av den samme raden. Når det er kort avstand mellom noen av butikkene, skjer det fort at en bruker ser en visning av «butikk A» og ender opp med å konvertere i «butikk B». Dette kan forklare varierende resultater for lokal rekkevidde med tilsvarende antall konverteringer fra butikkbesøk. Finn ut hvordan du ser butikkrapporten.

2. Hvorfor ser jeg butikkbesøk rapportert for adresseelementer som ikke er godkjent?

Siden butikkbesøk måler brukerhandlinger utenfor nettet, har ikke avviste adresseelementer og visninger noen innvirkning på muligheten vår til å tilskrive besøk til den tilknyttede butikken.

3. Hvorfor ser jeg ikke lenger tidligere data i butikkrapporten?

I løpet av 2023 ble adresseelementer oppgradert for å tilby nye funksjoner og gjøre det enklere å opprette og administrere elementer. Historiske data om butikker er flyttet til Rapportredigerer-fanen. Finn ut mer om oppgraderingen av elementer.

Linker til relatert innhold