Om förbättrade konverteringar på kontonivå i Google Ads

Förbättrade konverteringar är en funktion som kan göra konverteringsmätningen mer exakt och som ger effektivare budgivning. Läs mer om förbättrade konverteringar.
Du kan ställa in förbättrade konverteringar på kontonivå i ditt Google Ads-konto. Det innebär att du kan aktivera förbättrade konverteringar för hela ditt konto och minska antalet steg som krävs för att ställa in förbättrade konverteringar.

På den här sidan

Innan du börjar

Förbättrade konverteringar är tillgängliga som inställning på kontonivå. Förbättrade konverteringar har aktiverats i ditt konto om

• du redan har ställt in förbättrade konverteringar på konverteringsåtgärdsnivå
  • du bara har en implementeringsmetod för alla dina befintliga konverteringsåtgärder där förbättrade konverteringar är aktiverat. Till exempel om du bara använder Google-taggen eller Google Ads API som implementeringsmetod.
Om du inte har ställt in förbättrade konverteringar kan du läsa om förbättrade konverteringar för att ta reda på hur du ställer in förbättrade konverteringar för webben eller för potentiella kunder.

Så påverkar ändringen dina konverteringsåtgärder

Med förbättrade konverteringar på kontonivå kan konverteringsåtgärderna fungera på olika sätt beroende på hur de har konfigurerats i Google Ads. Läs igenom informationen nedan om du vill veta mer om hur förbättrade konverteringar på kontonivå påverkar dig.

Befintliga konverteringsåtgärder

Befintliga konverteringsåtgärder där förbättrade konverteringar redan var aktiverade fortsätter att dra nytta av förbättrade konverteringar på kontonivå.

För befintliga konverteringsåtgärder som inte hade förbättrade konverteringar aktiverade aktiveras förbättrade konverteringar på kontonivå, såvida förbättrade konverteringar inte uttryckligen har valts bort för konverteringsåtgärden.

Tänk på att du också kan vidta ytterligare åtgärder för att se till att data om förbättrade konverteringar tillhandahålls på rätt sätt via tagg- eller API-konfigurationen. Beroende på implementeringen kan du läsa de här anvisningarna för Google-tagg, Google Taggstyrning eller Google Ads API.

Nya konverteringsåtgärder

Nya konverteringsåtgärder ärver inställningarna på kontonivå för förbättrade konverteringar. Om förbättrade konverteringar till exempel har aktiverats på kontonivå och automatisk insamling används aktiveras också förbättrade konverteringar med automatisk insamling som standard för nya konverteringsåtgärder.

Välja eller välja bort förbättrade konverteringar på kontonivå

Om du har konverteringsåtgärder som inte har ändrats till förbättrade konverteringar på kontonivå kan du välja att aktivera dem från ditt Google Ads-konto. Läs mer om hur du aktiverar förbättrade konverteringar på kontonivå i Google Ads.

Om du inte är nöjd med förbättrade konverteringar på kontonivå kan du välja bort specifika konverteringsåtgärder. Läs mer om hur du väljer bort förbättrade konverteringar på kontonivå i Google Ads.