Laajennettujen konversioiden käyttöönotto tilitasolla Google Adsissa

Laajennetut konversiot ‑ominaisuuden avulla voit parantaa konversiomittauksen tarkkuutta ja tehostaa hintatarjouksia. Lue lisää laajennetuista konversioista.
Voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‐tililläsi tilitasolla. Näin voit laittaa laajennetut konversiot päälle koko tililläsi pienemmällä vaivalla.

Sisällys:

Ohjeet

Voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön tietyille konversiotapahtumille tilitasolla seuraamalla alla olevia ohjeita.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Käyttöönotto Google-tagin avulla

Google Ads Tutorials: Account level Implementation of Enhanced Conversions with Google tag

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Laajenna Laajennetut verkkokonversiot ‐paneeli.
  5. Valitse "Laita laajennetut verkkokonversiot päälle".
  6. Tutustu ehtojen noudattamista koskevaan lausekkeeseen. Jotta voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön, sinun on vahvistettava, että noudatat käytäntöjämme ja että laajennettujen konversioiden käyttöön sovelletaan Googlen mainosdatankäsittelyä koskevat ehdot. Vahvista ehtojen noudattaminen klikkaamalla Hyväksy ja jatka.
  7. Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse, miten haluat ottaa käyttöön käyttäjiltä saadun datan ja hallinnoida sitä. Valitse "Google‑tagi".
    Huom. Jos lähetät laajennettujen konversioiden dataa Googlelle muulla kuin Google Adsissa valitsemallasi tavalla, dataa ei välttämättä käsitellä. Jos esimerkiksi valitset Google‑tagin ja yrität lähettää dataa Google Ads APIn kautta, APIn kautta lähetettyä dataa ei käsitellä.
  8. Jos et ole varma, mikä taggaustapa kannattaa valita, klikkaa Mitä menetelmää minun kannattaa käyttää? Voit katsoa ehdotuksia lisäämällä sivustosi verkkotunnuksen ja klikkaamalla Tarkista URL‑osoite.
  9. Jos näet viestin, jonka mukaan tagisi kerää käyttäjältä saatua dataa verkkosivustoltasi, voit viimeistellä käyttöönoton heti klikkaamalla Tallenna.
  10. Jos et näe kyseistä viestiä tai haluat tietää muista laajennettujen konversioiden määritystavoista, klikkaa Tagin tiedot.
  11. Tagin tietonäkymästä voit valita, miten haluat kerätä käyttäjältä saatua dataa:
    1. Tunnista käyttäjältä saatu data automaattisesti: Järjestelmä tarkistaa automaattisesti, onko sivulla merkkijonoja, jotka vastaavat määritettyjen datatyyppien mallia. Tämä toteutustapa vaatii vain vähän vaivaa ja toimii hyvin useimmille mainostajille. Jos haluat vaikuttaa käyttöönottoon enemmän, sinun kannattaa lisätä verkkosivustollesi koodinpätkä tai määrittää CSS‑valitsimia tai JavaScript‑muuttujia. Voit valita CSS‑valitsimet, jotka suljetaan pois, kun automaattinen tunnistus laitetaan päälle, valitsemalla Lisää poissulkemisia.
    2. Määritä CSS‑valitsimet tai JavaScript‑muuttujat: Määritä CSS‑valitsimet tai JavaScript‑muuttujat manuaalisesti sivulla, joka sisältää keskeisen käyttäjältä saadun datan. Jos haluat käyttää tätä tapaa, valitse tämä vaihtoehto ja seuraa alla olevia ohjeita.
    3. Lisää koodinpätkä verkkosivustollesi: Lisää verkkosivustollesi koodinpätkä, joka lähettää tiivistetyn asiakasdatan tietojen yhdistämistä varten. Tämä toteutustapa parantaa laajennettujen konversioiden tarkkuutta varmistamalla, että lähetät oikein muotoiltua dataa aina, kun konversiotagi käynnistyy. Jos käytät tätä tapaa, sinun ei tarvitse valita Tagin tiedot ‐kohdan valintaruutua, sillä käsittelemme automaattisesti kaiken käyttäjältä saadun datan, jonka lähetät meille koodinpätkän avulla. Voit halutessasi yhdistellä eri vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi valita "Tunnista käyttäjältä saatu data automaattisesti", jos haluat käyttää automaattista tunnistusta kaikissa konversiotapahtumissa, ja käyttää koodinpätkää tiettyjen konversiotapahtumien yhteydessä. Koodinpätkän kautta saatu data on etusijalla automaattisesti havaittuun dataan nähden. Lisätietoja on jäljempänä kohdassa Koodinpätkän lisääminen verkkosivustolle.
  12. Klikkaa Tallenna.
  13. Kun olet viimeistellyt käyttöönoton, tarkista toteutus ja varmista, että laajennetut konversiot on otettu käyttöön oikein. Laajennettujen konversioiden vaikutus tuloksiin näkyy raportoinnissa noin 30 päivän kuluttua. Lue lisää laajennettujen verkkokonversioiden vaikutuksesta tuloksiin.
  14. Lisää verkkosivustollesi koodinpätkä.
Huom. Jos käytät automaattista tapaa, CSS‑valitsinta tai JavaScript‑muuttujaa, Google kerää oletuksena puolestasi tiivistettyä, ensimmäisen osapuolen asiakasdataa mainosevästeen avulla ja liittää kyseisen datan myöhemmin saman istunnon aikana tapahtuviin konversiotapahtumiin. Jos otat suostumustilan käyttöön, mainosevästeeseen sovelletaan ad_storage‑suostumustilaa siellä, missä se otetaan käyttöön. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä milloin tahansa klikkaamalla tilisi oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta, valitsemalla "Google‑tagi" ja laittamalla lomakeinteraktiot pois päältä tagimäärityksestä.

Voit varmistaa, että laajennetut konversiot toimivat oikein, tai diagnosoida käyttöönottoon liittyviä ongelmia Google Adsin konversiodiagnostiikkaraportin avulla.

Siirry raporttiin

Google Tag Manager

Google Ads Tutorials: Account level Implementation of Enhanced Conversions with Google Tag Manager

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Laajenna Laajennetut verkkokonversiot ‐paneeli.
  5. Valitse "Laita laajennetut verkkokonversiot päälle".
  6. Tutustu ehtojen noudattamista koskevaan lausekkeeseen. Jotta voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön, sinun on vahvistettava, että noudatat käytäntöjämme ja että laajennettujen konversioiden käyttöön sovelletaan Google Adsin mainosdatankäsittelyä koskevia ehtoja. Vahvista ehtojen noudattaminen klikkaamalla Hyväksyn.
  7. Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse, miten haluat ottaa käyttöön käyttäjiltä saadun datan ja hallinnoida sitä. Valitse "Google Tag Manager".
    • Huom. Jos lähetät laajennettujen konversioiden dataa Googlelle muulla kuin Google Adsissa valitsemallasi tavalla, dataa ei välttämättä käsitellä. Jos esimerkiksi valitset Google‑tagin ja yrität lähettää dataa APIn kautta, APIn kautta lähetettyä dataa ei käsitellä.
  8. Jos et ole varma, mikä taggaustapa kannattaa valita, klikkaa Mitä menetelmää minun kannattaa käyttää? Lisää sivustosi verkkotunnus ja klikkaa Tarkista URL‑osoite, niin näet ehdotuksia.
  9. Klikkaa Siirry Google Tag Manageriin ja viimeistele käyttöönotto Google Tag Managerissa seuraamalla artikkelissa Laajennettujen verkkokonversioiden käyttöönotto Google Tag Managerin avulla olevia ohjeita.

Voit varmistaa, että laajennetut konversiot toimivat oikein, tai diagnosoida käyttöönottoon liittyviä ongelmia Google Adsin konversiodiagnostiikkaraportin avulla.

Siirry raporttiin