Om Data Manager

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

Data Manager förenklar import och aktivering av data från första part. Funktionen syftar till att hantera komplexitet och svårigheter att dela och aktivera data från första part med lättanvända arbetsflöden.

Den samlar alla dina datahanteringskontroller på ett ställe så att du kan öka dina intäkter och förbättra ditt affärsresultat.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med att använda Data Manager och hur den fungerar.

Fördelar

• Central hantering: Data Manager är en centraliserad plats där kunder kan ansluta, aktivera och felsöka sina datakällor i Googles produkter. Den säkerställer att lösningar för online- och offlinedata fungerar sömlöst tillsammans.
  • Bättre vägledning för aktivering av förstapartsdata: Data Manager ger kunderna inbyggd utbildning och vägledning om värdet av data från första part och hur den kan användas av företaget.
  • Enklare onboarding: Data Manager effektiviserar processen för att dela data från första part med Google. Den ger ett enkelt användargränssnitt för att få åtkomst till de vanligaste datakällorna, bland annat från branschsamarbeten, och gör det möjligt för annonsörer att skicka data till flera destinationer.
  • Samarbetsflöden: Data Manager gör det enklare och smidigare att samarbeta på annonsörsnivå samtidigt som nödvändig databehörighet bibehålls.

Så fungerar Data Manager

Öppna sidan Data Manager genom att klicka på verktygsikonen Tools Icon i navigeringspanelen till vänster och sedan på Data Manager.

Data Manager har följande funktioner som gör att du kan samla datakällor från dina länkade konton, Google-taggen och konverteringar:

• Anslutna produkter: Inkluderar både Google-länkar och externa datapipelines.
  • Google-tagg: Få åtkomst till och konfigurera dina Google-taggar för att mäta effektiviteten hos din webbplats och dina annonser. Läs mer om Google-taggen.

Anslutare som stöds

Du kan använda Data Manager för att importera data från första part och sedan använda den på Google-destinationer som Kundmatchning och påfyllning av offlinekonverteringsdata.

Detta är de datakällor som stöds. Klicka på datakällans namn för att se inställningsdetaljer.

Alla dessa datakällor kan aktiveras under Import av offlinekonverteringar och Kundmatchning, förutom Salesforce som bara fungerar med import av offlinekonverteringar.