Inställningar för annonsformat i Demand Gen-kampanjer

Demand Gen-kampanjer har många funktioner för annonsörer på sociala medier som vill visa visuellt tilltalande flerformatsannonser för personer som är intresserade av att köpa något. Läs mer om Demand Gen-kampanjer.

Demand Gen-kampanjer innehåller nu kontroller på annonsmaterialsnivå för videotillgångar, så att du kan välja vilken video som ska visas i varje format. På så sätt får du bästa möjliga annonsmaterial och förbättrar din storytelling. Läs om hur de här inställningarna för annonsformat fungerar och utforska våra rekommenderade metoder för att maximera deras effekt.

Obs! Inställningar för annonsformat är i betastadiet för Demand Gen-kampanjer.

Så fungerar det

Med inställningar för annonsformat kan du välja var dina videotillgångar visas och koppla dina videotillgångar till ett specifikt format. Det finns tre tillgängliga annonsformat:

1. In stream spelas upp före, under eller efter andra videor. Efter fem sekunder har tittaren möjlighet att hoppa över annonsen.
  2. Flödesannons omfattar flödena YouTube (titta på nästa, hem, sök), Förslag och Gmail.
  3. Shorts eller YouTube Shorts är YouTubes flöde för videor i kort format. Användarna kan hoppa över annonsen när som helst.

Läs mer om videoannonsformat.

Ställa in annonsformat

1. Skapa en ny Demand Gen-videoannons eller redigera en befintlig annons.
  2. Lägg till videor i annonsen.
  3. Om du vill välja var dina videor visas aktiverar du funktionen för att ange inställningar för annonsformat.
    1. Obs! Om du inte gör några ändringar visas dina videor i alla format , precis som Demand Gen-annonser visas som standard för närvarande.
  4. Nu kan du använda inställningen Visa helst i för att välja var du vill att videon ska visas genom att markera eller avmarkera formaten.

An illustration of format preferences in Demand Gen campaigns.

Om du vill se till att dina videor bara visas i de format du väljer ska du välja minst en video för varje format eller en video som du vill använda för alla format. Om du inte väljer ett format för varje video visas andra videor för de format som inte har någon videoinställning.
  • Om du bara har en video i annonsen visas den i alla format.
  • Om du vill ha full kontroll över dina inställningar måste du tilldela varje format en video (flöde, in stream och Shorts) eller en video för alla format. Det här ger störst kontroll och kräver minst tre videor.
  1. Gör färdigt din annons genom att lägga till logotyper, text och webbadress.
  2. Du kan se hur annonsen ser ut genom att växla mellan Efter egendom och Efter format längst upp till höger i förhandsgranskningen av annonsen.
  3. Spara annonsen.

Rekommenderade metoder för inställning av annonsformat

Lägg till tillgångar som uppfyller formatkraven

Du kan inte välja en tillgång för ett format om den inte uppfyller kraven för det formatet. Ett meddelande visas med orsaken till att videon inte uppfyllde formatkraven. Läs mer om krav på videoannonser.

Upprepa med segmentera efter format

Analysera ditt tidigare kampanjresultat med rapportsegmentering. Segmentera efter annonsformat på kampanjnivå för att se vilka annonser som fungerar bäst med varje format. Anpassa annonsmaterialet så att de vinnande attributen fortsätter att ge bra resultat för sina respektive format. Läs mer om mätvärden och rapportering för Demand Gen-kampanjer.

Obs! Den här funktionen blir tillgänglig i Google Ads Editor och Google Ads API senare i år. Om du ändrar annonser med inställningar för annonsformat i Google Ads Editor eller Google Ads API går inställningarna för annonsformat förlorade och alla videor visas i alla format i stället.