Voorkeuren voor advertentie-indelingen in campagnes voor het genereren van vraag

Campagnes voor het genereren van vraag bieden veel functies die zijn ontworpen voor sociale adverteerders die visueel aantrekkelijke advertenties met meerdere indelingen willen tonen aan mensen die van plan zijn iets te kopen. Meer informatie over campagnes voor het genereren van vraag

Campagnes voor het genereren van vraag bieden nu beheeropties voor videocomponenten op advertentiemateriaalniveau, zodat u kunt kiezen welke video in elke indeling wordt getoond. Dit zorgt voor een optimale advertentieweergave en verbetert uw storytelling-mogelijkheden. Kom meer te weten over hoe deze voorkeuren voor advertentie-indelingen werken en ontdek best practices om de impact ervan te maximaliseren.

Opmerking: Voorkeuren voor advertentie-indelingen bevinden zich in de bètafase voor campagnes voor het genereren van vraag.

Hoe het werkt

Met voorkeuren voor advertentie-indelingen kunt u bepalen waar uw videocomponenten worden weergegeven en kunt u uw videocomponenten verankeren aan een specifieke indeling. Er zijn 3 advertentie-indelingen beschikbaar:

1. In-stream wordt vóór, tijdens of na een andere video afgespeeld. Na 5 seconden heeft de kijker de mogelijkheid de advertentie over te slaan.
  2. In-feed omvat YouTube (hierna bekijken, homepage, zoeken), Discover- en Gmail-feeds.
  3. Shorts, of YouTube Shorts, is de YouTube-feed met korte video's. Gebruikers kunnen de advertentie altijd overslaan.

Meer informatie over videoadvertentie-indelingen

Voorkeuren voor advertentie-indelingen instellen

1. Maak een nieuwe videoadvertentie voor het genereren van vraag of pas een bestaande advertentie aan.
  2. Voeg video's aan de advertentie toe.
  3. Als u wilt kiezen waar uw video's worden getoond, zet u de instelling Voorkeuren voor advertentie-indelingen instellen aan.
    1. Opmerking: Als u geen wijzigingen aanbrengt, worden uw video's in 'alle indelingen' getoond. Dit is het standaard weergavegedrag voor advertenties voor het genereren van vraag momenteel.
  4. U kunt nu de instelling 'Bij voorkeur op' gebruiken om te bepalen waar u de video wilt tonen door de indelingen te selecteren of te deselecteren.

An illustration of format preferences in Demand Gen campaigns.

Als u ervoor wilt zorgen dat uw video's alleen worden weergegeven in de indelingen die u kiest, selecteert u minstens één video voor elke indeling of selecteert u één video die u voor 'alle indelingen' wilt gebruiken. Als u niet voor elke video een indeling kiest, worden andere video's weergegeven in de indelingen die geen videovoorkeur hebben.
  • Als de advertentie maar één video bevat, wordt die video in 'alle indelingen' weergegeven.
  • Als u volledige controle over uw voorkeuren wilt, moet u aan elke indeling (in-feed, in-stream en Shorts) een video toewijzen of moet u een video kiezen voor 'alle indelingen'. Dit geeft u de meeste controle en vereist minimaal 3 video's.
  1. Rond het invullen van uw advertentie af door logo's, tekst en URL-instellingen toe te voegen.
  2. Geef een voorbeeld weer van hoe uw advertentie eruitziet door in de rechterbovenhoek van uw advertentievoorbeeld Op property te wijzigen naar Op indeling.
  3. Sla uw advertentie op.

Best practices voor voorkeuren voor advertentie-indelingen

Componenten toevoegen die voldoen aan de indelingsvereisten

Als een component niet aan de vereisten voor die indeling voldoet, kan deze niet voor die indeling worden gekozen. Er verschijnt een opmerking waarin staat waarom de video niet aan de indelingsvereisten voldoet. Meer informatie over de vereisten voor videoadvertenties

Herhalen met segmenteren op indeling

Analyseer uw eerdere campagneprestaties met rapportsegmentering. Segmenteer op campagneniveau op advertentie-indeling'om te zien welke advertenties het beste werken met elke indeling. Pas uw advertentiemateriaal aan, zodat de winnende kenmerken voor de betreffende indelingen goede prestaties blijven leveren. Meer informatie over campagnestatistieken en rapportage voor het genereren van vraag

Opmerking: Deze functie komt later dit jaar beschikbaar in Google Ads Editor en de Google Ads API. Als u advertenties met voorkeuren voor advertentie-indelingen wijzigt in Google Ads Editor of de Google Ads API, gaan de voorkeuren voor advertentie-indelingen verloren en worden alle video's teruggezet naar 'alle indelingen'.