Merkuitsluitingen toepassen op Performance Max-campagnes of campagnes in het zoeknetwerk

Met merkuitsluitingen zorgt u dat uw campagnes niet worden weergegeven voor zoekopdrachten met merknamen die u wilt vermijden. Voor Performance Max zijn merkuitsluitingen van toepassing op voorraad in het zoeknetwerk en Shopping-voorraad.

In dit artikel leggen we uit hoe u een nieuwe Performance Max-campagne of campagne in het zoeknetwerk maakt met merkuitsluitingen en hoe u merkuitsluitingen toevoegt aan bestaande campagnes. Er zijn aanvullende bronnen als u onder andere merken wilt beheren, en merkuitsluitingen en -beperkingen wilt toepassen. Meer informatie over merkinstellingen voor Zoeken en Performance Max.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een nieuwe Performance Max-campagne maken met merkuitzonderingen

1. Klik in uw Google Ads-account in het linkernavigatiemenu op het icoon Maken Create Button.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Maak een nieuwe Performance Max-campagne.
  4. Klik in het linkernavigatiemenu op het icoon Campagnes Icoon Campagnes.
  5. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  6. Klik op Campagnes.
  7. Klik onder de kop van de pagina Campagne op Instellingen.
  8. Selecteer de Performance Max-campagne die u heeft gemaakt.
  9. Klik op Aanvullende instellingen en daarna op Merkuitzonderingen.
  10. Voer de merkenlijst in die u wilt gebruiken of klik op + Nieuwe merkenlijst en voer de merken in die u van deze campagne wilt uitsluiten.
  11. Voer de andere stappen uit om een campagne te maken.

Merkuitzonderingen toevoegen aan een bestaande Performance Max-campagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Icoon Campagnes.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik onder de kop van de pagina Campagne op het tabblad Instellingen.
  5. Selecteer de campagne waarop u de merkenlijst wilt toepassen.
  6. Scroll op de pagina Instellingen omlaag naar Aanvullende instellingen.
  7. Klik op Merkuitzonderingen en selecteer de merkenlijst om op de campagne toe te passen.
  8. Klik op Opslaan.

Een nieuwe campagne in het zoeknetwerk met merkuitsluitingen maken

1. Klik in uw Google Ads-account in het linkernavigatiemenu op het icoon Maken Create Button.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Maak een nieuwe campagne in het zoeknetwerk.
  4. Klik in het linkernavigatiemenu op het icoon Campagnes Icoon Campagnes.
  5. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  6. Klik op Campagnes.
  7. Klik onder de kop van de pagina Campagne op het tabblad Instellingen.
  8. Selecteer de campagne in het zoeknetwerk die u heeft gemaakt.
  9. Klik op Aanvullende instellingen en daarna op Merkuitsluitingen.
  10. Voer de merkenlijst in die u wilt gebruiken of klik op + Nieuwe merkenlijst en voer de merken in die u van deze campagne wilt uitsluiten.
  11. Voer de andere stappen uit om een campagne te maken.

Merkuitsluitingen toevoegen aan een bestaande campagne in het zoeknetwerk

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Icoon Campagnes.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik onder de kop van de pagina Campagne op het tabblad Instellingen.
  5. Selecteer de campagne waarop u de merkenlijst wilt toepassen.
  6. Scroll op de pagina Instellingen omlaag naar Aanvullende instellingen.
  7. Klik op Merkuitzonderingen en selecteer de merkenlijst om op de campagne toe te passen.
  8. Klik op Opslaan.
Opmerking: Uitsluitingen voor Zoeken zijn tijdens de uitrolperiode alleen beschikbaar voor bepaalde gebruikers. De functie is later in 2024 algemeen beschikbaar.