Tillämpa varumärkesuteslutningar på Performance Max-kampanjer

För Performance Max-kampanjer förhindrar varumärkesuteslutningar att dina kampanjer visas vid sökfrågor som innefattar varumärken som du vill undvika i annonsutrymme i sök- och Shopping-nätverket.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en ny Performance Max-kampanj med varumärkesuteslutningar och lägger till varumärkesuteslutningar i befintliga kampanjer. Det finns ytterligare resurser om du behöver hantera varumärken, tillämpa varumärkesuteslutningar, tillämpa varumärkesbegränsningar med mera. Läs mer om varumärkesinställningar för sök- och Performance Max-kampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en ny Performance Max-kampanj med varumärkesuteslutningar

1. Klicka på ikonen Skapa Create Button i den vänstra navigeringsmenyn i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer.
  3. Skapa en ny Performance Max-kampanj.
  4. Klicka på ikonen Kampanjer i navigeringsmenyn till vänster Campaigns Icon.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  6. Klicka på Kampanjer.
  7. Klicka på Inställningar under sidrubriken Kampanj.
  8. Välj den Performance Max-kampanj du skapade.
  9. Klicka på Fler inställningar och sedan på Uteslutningar av varumärken.
  10. Ange den varumärkeslista du vill använda eller klicka på + Ny varumärkeslista och ange varumärkena du vill utesluta från kampanjen.
  11. Slutför resten av stegen för att skapa kampanjen.

Lägga till varumärkesuteslutningar i en befintlig Performance Max-kampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar under sidrubriken Kampanj.
  5. Välj kampanjen där du vill tillämpa varumärkeslistan.
  6. Scrolla ned på sidan Inställningar och klicka på Fler inställningar.
  7. Klicka på Uteslutning av varumärken och välj varumärkeslistan som ska tillämpas på kampanjen.
  8. Klicka på Spara.