Hantera varumärken i din varumärkeslista

Varumärkeslistor hjälper dig att leda varumärkestrafik till dina sök- och Performance Max-kampanjer med hjälp av valen du har lagt till i ditt varumärkesbibliotek i Google Ads. Om du vill lägga till ett nytt varumärke i ditt Google Ads-varumärkesbibliotek måste du skicka in en begäran.

I den här artikeln beskriver vi hur du begär varumärken till din lista, avbryter förfrågningar och tar bort varumärken från listan. Det finns ytterligare resurser om du behöver hantera varumärken, tillämpa varumärkesuteslutningar, tillämpa varumärkesbegränsningar med mera. Läs mer om varumärkesinställningar för sök- och Performance Max-kampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Begära att ett varumärke läggs till i din varumärkeslista

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Varumärkeslistor.
  4. Välj varumärkeslistan du vill redigera.
  5. Klicka på pennikonen Redigera högst upp till vänster i tabellen med varumärkeslistor.
  6. Skriv in varumärket som du vill lägga till i varumärkeslistan. Klicka på Begär ett varumärke på rullgardinsmenyn om du inte hittar det.
  7. Fyll i fälten med information om varumärket du begär att få lägga till.
    • Om ditt varumärke representerar både ett företag och en produkt eller tjänst väljer du Produkt eller Tjänst i avsnittet Kategori.
    • För varumärken som har flera namnversioner eller överordnade och underordnade varumärkesnamn, till exempel Google och YouTube, bör du se till att varje alternativt varumärke ingår på varumärkeslistan.
  8. Klicka på Skicka. Det nya begärda varumärket visas nu som en post i fältet Varumärken med taggen ”(undergår granskning)”.
  9. Klicka på Spara.

Du får svar inom tre till sex veckor på en begäran om att lägga till ett nytt varumärke.

Obs! Ett varumärke kan användas i en kampanj även om det har statusen väntande, men räckvidden kan vara begränsad. När varumärket har granskats och godkänts läggs det till i Google Ads varumärkesbibliotek och kan väljas av alla annonsörer. Om varumärket inte godkänns kan det inte användas.

Avbryta en begäran om att lägga till ett varumärke i din varumärkeslista

Varumärken som har begärts och håller på att granskas anges med taggen (undergår granskning).

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka Varumärkeslistor.
  4. Välj varumärkeslistan du vill redigera.
  5. Klicka på pennikonen Redigera högst upp till vänster i tabellen med varumärkeslistor. Klicka på X bredvid varumärket för att ta bort det eller håll muspekaren över den begäran om varumärke som du vill avbryta.
  6. Klicka på Avbryt begäran i popup-fönstret som visas.
  7. Klicka på Spara.

Ta bort ett varumärke som inte är kvalificerat att läggas till på varumärkeslistan

Varumärken som inte har godkänts visas med statusen Inte kvalificerad i varumärkeslistan.

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Varumärkeslistor.
  4. Välj varumärkeslistan du vill redigera.
  5. Klicka på pennikonen Redigera högst upp till vänster i tabellen med varumärkeslistor.
  6. Klicka på X bredvid varumärket för att ta bort det eller håll muspekaren över den begäran om varumärke som du vill avbryta.
  7. Klicka på Ta bort från listan i rutan som visas.
  8. Klicka på Spara.