Administrer merkevarer i merkevarelister

Med merkevarelister kan du lede merkevarerelevant trafikk til søke- og Performance Max-kampanjene dine ved hjelp av valgene du har lagt til i merkevarebiblioteket ditt for Google Ads. Hvis du vil legge til en ny merkevare i merkevarebiblioteket ditt for Google Ads, må du sende inn en forespørsel.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du ber om å få lagt til merkevarer i listen din, avbryter forespørsler og fjerner merkevarer fra listen. Det finnes flere ressurser hvis du trenger å administrere merkevarer, ekskludere merkevarer, ta i bruk merkevarebegrensninger med mer. Finn ut mer om merkevareinnstillinger for søke- og Performance Max-kampanjer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Be om å få lagt til merkevarer i merkevarelister

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Merkevarelister.
  4. Velg merkevarelisten du vil redigere.
  5. Klikk på blyantikonet Endre øverst til venstre i tabellen med merkevarelisten.
  6. Skriv inn navnet på merkevaren du vil legge til i merkevarelisten. Hvis du ikke finner merkevaren, klikker du på Send forespørsel om en merkevare på rullegardinmenyen.
  7. Fyll ut de aktuelle feltene med informasjon om merkevaren du ønsker å få lagt til.
    • Hvis merkevaren representerer en bedrift og i tillegg et produkt eller en tjeneste, velger du «Produkt» eller «Tjeneste» i «Kategori»-delen.
    • For merkevarer som har flere versjoner av sitt eget navn eller har overordnede og underordnede merkevarenavn, for eksempel Google og YouTube, må du påse at hvert alternative merkevarenavn er tatt med i merkevarelisten.
  8. Klikk på Send inn. Nå er den aktuelle merkevaren oppført i «Merkevarer»-feltet og er merket med «(under gjennomgang)»-taggen.
  9. Klikk på Lagre.

Forespørsler om å få lagt til nye merkevarer blir besvart innen 3–6 uker.

Merk: Merkevarer kan brukes i kampanjer selv om de har statusen «venter», men rekkevidden kan være begrenset. Når merkevaren er gjennomgått og godkjent, blir den lagt til i merkevarebiblioteket for Google Ads, der alle annonsører kan velge den. Hvis merkevaren ikke er godkjent, kan du ikke bruke den.

Avbryt en forespørsel om å legge til en merkevare i merkevarelisten

Merkevarer det er bedt om at legges til, og som fortsatt er under gjennomgang, merkes med «(under gjennomgang)».

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Merkevarelister.
  4. Velg merkevarelisten du vil redigere.
  5. Klikk på blyantikonet Endre øverst til venstre i tabellen med merkevarelisten. Klikk på X ved siden av merkevaren for å fjerne den, eller hold markøren over merkevareforespørselen du vil avbryte.
  6. Klikk på Avbryt forespørsel i forgrunnsvinduet som vises.
  7. Klikk på Lagre.

Fjern en merkevare som ikke kan legges til i merkevarelisten

Merkevarer som er avvist, blir vist i merkevarelisten med statusen «ikke kvalifisert».

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Merkevarelister.
  4. Velg merkevarelisten du vil redigere.
  5. Klikk på blyantikonet Endre øverst til venstre i tabellen med merkevarelisten.
  6. Klikk på X ved siden av merkevaren for å fjerne den, eller hold markøren over merkevareforespørselen du vil avbryte.
  7. Klikk på Fjern fra listen i boksen som vises.
  8. Klikk på Lagre.

Linker til relatert innhold