Avvik mellom antallet klikk og økter i Demand Gen-kampanjer og GA4: feilsøking

Det er mange grunner til at det kan finnes avvik i tallene som Google Ads og Analytics rapporterer om klikk og økter. Det kan ha vært et teknisk problem med registreringen av klikk og økter, som at en sporingskode er feil konfigurert eller mangler på en landingsside. I andre tilfeller kan det være slik at kunder som sjekker data fra Google Ads og Analytics side om side, ser at antallet klikk og økter ikke samsvarer i rapportene. At det er flere økter enn klikk, er faktisk et tegn på positivt engasjement, noe vi forklarer i et av de vanlige spørsmålene om Google Ads-klikk og Analytics-økter. Selv om vi fokuserer på Google Analytics i disse emnene, kan de samme konseptene være relevante for alle typer tredjepartssporing integrert med Demand Gen.

Du kan også se denne informasjonen i et feilsøkingsverktøy.

Denne artikkelen dekker noen av hovedårsakene til at det finnes avvik i antallet klikk og økter i Demand Gen-kampanjer:

Klikk og økter er ulike beregninger

Google Ads sporer antallet klikk, mens Analytics sporer antallet økter. Hvis en bruker i løpet av 30 minutter klikker på annonsen din to ganger uten å lukke nettleseren, registrerer Analytics dette som én økt, selv om brukeren forlot nettstedet og deretter returnerte kort tid etterpå. Hvis brukeren for eksempel klikker én gang på annonsen, så klikker på tilbakeknappen og deretter klikker på annonsen på nytt, registrerer Google Ads to klikk, mens Analytics registrerer én økt.

Google Ads filtrerer ut ugyldige klikk fra rapporten, mens Analytics viser alle dataene

Google Ads filtrerer automatisk ut bestemte klikk fra rapportene, mens Analytics rapporterer om alle de resulterende øktene. Klikkene som filtreres ut fra Google Ads-rapportene, er tilfeller der noen klikker gjentatte ganger på annonsen for å øke kostnadene dine eller klikkfrekvensen din. Google Ads betrakter disse klikkene som ugyldige og filtrerer dem automatisk ut av Google Ads-rapportene. Du blir ikke belastet med kostnader for disse potensielt ugyldige klikkene.

Du har slått av automatisk tagging av nettadressene i Google Ads-kontoen din

Hvis du har slått av automatisk tagging og ikke manuelt har merket de endelige nettadressene med variabler for kampanjesporing, blir trafikken tilskrevet organiske Google-søk (klikk fra organiske søkeresultater på Google.no) – ikke som Google CPC (altså klikk fra Google Ads-annonser). Påse at Google Ads-kontoen din er konfigurert slik at enten automatisk tagging er slått på, eller at det legges til variabler for kampanjesporing på slutten av hver endelige nettadresse.

Finn ut hvordan du slår på automatisk tagging.

Påse at importerings- og eksporteringsinnstillingene for Google Ads er korrekte

Hvis du er sikker på at kontoene er knyttet sammen, men du fortsatt ikke ser klikk- eller kostnadsdata, må du sjekke at du valgte å importere dataene fra den tilknyttede kontoen til den aktuelle rapporteringsvisningen.

Finn ut hvordan du endrer importerings- og eksporteringsinnstillinger i Google Ads.

Nettstedet ditt har en nettadresseomskrivning på tjenersiden

Hvis du legger til flere parametere i nettadressen, kan omskrivingsregelen bli brutt. Noen få nettsteder tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere og viser derfor feilsider når du tar med slike parametere. Vi anbefaler at du ber nettutvikleren din om å tillate vilkårlige nettadresseparametere.

Landingssiden din viderekobler brukere til en annen side

Viderekoblinger på landingssider kan føre til at Analytics-koden ikke aktiveres eller ikke får identifisert at trafikken kommer fra en betalt søkekampanje. Hvis annonsen for eksempel viderekobler til http://www.mydomain.com/index.html, men du har opprettet en 301-, 302- eller JavaScript-viderekobling fra denne nettadressen til http://www.mydomain.com/page2.html, fører viderekoblingen til at du mister kampanjeinformasjonen som opprinnelig var tilføyd landingssiden.

Finn ut mer om hvordan du sporer viderekoblingssider.

Påse at du sporer landingssiden for annonsene dine

Hvis landingssiden for annonsene ikke spores, mottar ikke Analytics kampanjeinformasjon. Sørg derfor for at du sporer landingssidene for alle Google-annonsene dine.

Brukere kan ha angitt nettleserinnstillinger på måter som forhindrer at Analytics, slik denne tjenesten brukes på nettsteder, kan samle inn data

Det er mulig at brukere som åpner nettstedet ditt via Google Ads, har slått av bilder eller JavaScript. Det kan også skyldes at de bruker andre teknologier som forhindrer Analytics fra å rapportere om brukerne på nettstedet (de kan f.eks. ha installert Analytics' nettlesertillegg for bortvelging). I enkelte tilfeller er det ikke sikkert at Analytics kan rapportere disse brukerne, men de rapporteres via Google Ads.

Påse at koden lastes inn korrekt på landingssiden din

Klikk som rapporteres i Google Ads, men ikke i Analytics, kan være et resultat av en hindring mellom Google Ads-klikkhendelsen og evnen til å laste inn sporingskoden på landingssiden. Hvis det er tilfellet, må du sjekke at webhotelltjenerne fungerer riktig, at siden lastes inn for alle brukere og IP-adresser, og at sporingskoden er korrekt installert på alle nettsidene.

Finn ut hvordan du kontrollerer at Analytics-koden er korrekt installert.

Brukere kommer tilbake i løpet av levetiden til en kampanje

Under levetiden til en gitt kampanje blir en bruker som returnerer til nettstedet ditt, tilskrevet den aktuelle kampanjen. I slike tilfeller kan du forvente å se flere økter enn klikk. Du kan se antallet økter som returnerende brukere står bak, ved å kryssegmentere kampanjen etter brukertype.

Brukere kommer tilbake til nettstedet ditt via bokmerker

Analytics identifiserer trafikk fra Google Ads-annonser via gclid-parameteren i endelige nettadresser. gclid-parameteren vises i nettadressen for landingssiden din når en bruker kommer til nettstedet via annonsen din. Hvis nettstedet heter www.example.com, blir adressefeltet seende slik ut når en bruker klikker på annonsen:

www.example.com/?gclid=123xyz

Hvis brukere setter nettstedet som bokmerke og gclid-parameteren inngår i nettadressen, registrerer Analytics trafikken du mottar via disse bokmerkene, som å komme fra Google Ads-annonsene dine. Men Google Ads registrerer ikke klikkene (og annonsører blir ikke belastet med kostnader for disse øktene, siden de ikke utgjør faktiske annonseklikk).

Tjeneren har tidsforsinkelser

Hvis en bruker kommer til nettstedet ditt via en annonse og deretter forlater landingssiden før sporingskoden blir kjørt, overføres aldri gclid-parameteren til Google-tjenerne, og det aktuelle klikket knyttes ikke til økten. Resultatet blir et avvik mellom klikk og økter.

Linker til relatert innhold