Uoverensstemmelse mellem antallet af klik og sessioner for Demand Gen-kampagner og GA4: Find og løs problemer

Der kan være flere forskellige årsager til, at Google Ads og Analytics rapporterer et forskelligt antal klik og sessioner: Der kan være et teknisk problem med klik og session, f.eks. hvis sporingskoden er konfigureret forkert eller mangler på en landingsside. Andre gange, når kunder ser data fra Google Ads og Analytics sammen, stemmer Antal klik og sessioner ikke overens i deres rapporter. Hvis du har flere sessioner end klik, er det faktisk et tegn på positivt engagement, og det er et af de almindelige spørgsmål om Google Ads-klik og Analytics-sessioner. Selvom disse emner er centreret omkring Google Analytics, kan de samme koncepter også gælde for enhver tredjepartssporing, der er integreret i Demand Gen.

Du kan også se disse oplysninger via en fejlfinding.

I denne artikel beskrives nogle af de primære årsager til uoverensstemmelser mellem antallet af klik og antallet af sessioner for Demand Gen-kampagner:

Klik og Sessioner er forskellige metrics.

Google Ads sporer klik, mens Analytics sporer sessioner. Hvis en bruger klikker på din annonce 2 gange inden for 30 minutter uden at lukke sin browser, vil det blive registreret af Analytics som én session, også selvom brugeren forlader dit website og derefter vender tilbage kort efter. Hvis en bruger f.eks. klikker på din annonce én gang, klikker på knappen "Tilbage" og derefter klikker på din annonce igen, registrerer Google Ads to klik, hvorimod Analytics kun registrerer én session.

Google Ads bortfiltrerer ugyldige klik fra din rapport. Analytics viser alle data

Google Ads bortfiltrerer automatisk bestemte klik fra dine rapporter, hvorimod Analytics rapporterer om alle de resulterende sessioner. De klik, der filtreres fra dine Google Ads-rapporter, er tilfælde, hvor nogen klikker gentagne gange på din annonce for at øge dine omkostninger eller din klikrate. Google Ads betragter disse klik som værende ugyldige og filtrerer dem automatisk væk fra dine Google Ads-rapporter. Du bliver ikke debiteret for disse potentielt ugyldige klik.

Du har slået automatisk tagging fra for webadresserne på din Google Ads-konto.

Hvis automatisk tagging er deaktiveret, og de endelige webadresser ikke indeholder manuelt taggede kampagnesporingsvariabler, bliver trafikken ikke markeret som Google-CPC (klik, der kom via Google Ads-annoncer), men kan i stedet tilskrives Google Organic (klik fra organiske søgeresultater på Google.dk). Sørg for, at din Google Ads-konto enten har automatisk tagging aktiveret eller har kampagnesporingsvariabler tilføjet i slutningen af alle endelige webadresser.

Få oplysninger om, hvordan du aktiverer automatisk tagging.

Sørg for, at dine indstillinger for Google Ads-import og -eksport er korrekte

Hvis du er sikker på, at dine konti er knyttet til hinanden, og du alligevel ikke kan se klik- eller omkostningsdata, skal du tjekke, at du har valgt at importere dataene fra den tilknyttede konto i den aktuelle visning.

Få flere oplysninger om, hvordan du redigerer dine indstillinger for Google Ads-import og -eksport.

Dit website har omskrivning af webadresser på serversiden

Tilføjelse af ekstra parametre til din webadresse kan medføre overtrædelse af din omskrivningsregel. En lille procentdel af websites tillader ikke vilkårlige parametre i webadressen og viser derfor fejlsider, hvis du medtager disse parametre. Vi foreslår, at du får din webmaster til at tillade vilkårlige webadresseparametre.

Din landingsside omdirigerer muligvis til en anden side

Omdirigeringer på landingssider kan forhindre aktivering af Analytics-koden og registrering af, at trafikken stammer fra en betalt søgekampagne. Hvis annoncen f.eks. fører brugeren videre til http://www.mydomain.com/index.html, men du har oprettet en 301-, 302- eller JavaScript-omdirigering fra denne webadresse til http://www.mydomain.com/page2.html, går de kampagneoplysninger, der oprindeligt var knyttet til landingssiden, tabt i forbindelse med omdirigeringen.

Få flere oplysninger om, hvordan du sporer omdirigerede sider.

Sørg for, at landingssiden for dine annoncer bliver sporet

Hvis landingssiden for dine annoncer ikke bliver sporet, bliver dine kampagneoplysninger ikke videregivet til Analytics. Sørg for, at du sporer alle landingssider for dine Google-annoncer.

Brugere har muligvis allerede angivet deres browserpræferencer på en måde, der forhindrer Analytics, som bruges på websites, i at indsamle data

Brugere, der går ind på dit website via Google Ads, har muligvis deaktiveret JavaScript eller systembilleder, eller de bruger måske andre former for teknologi, der forhindrer Analytics i at rapportere om brugerne på dit website (de har f.eks. installeret browsertilføjelse til fravalg af Analytics). I nogle tilfælde kan Analytics muligvis ikke rapportere om disse brugere, men de rapporteres via Google Ads.

Sørg for, at din landingsside kan indlæse koden korrekt

Klik, der rapporteres i Google Ads, men ikke i Analytics, kan skyldes en konflikt mellem Google Ads-klikhændelsen og muligheden for at indlæse sporingskoden på landingssiden. Hvis det er tilfældet, skal du sikre dig, at dine hostingservere fungerer korrekt, at siden indlæser for alle mulige brugere og IP-adresser og at sporingskoden er installeret korrekt på dine websider.

Få flere oplysninger om, hvordan du tjekker, om du har installeret Analytics-koden korrekt.

Brugere vender tilbage, mens en kampagne er aktiv

I hele den tid en bestemt kampagne løber, tilskrives en tilbagevendende bruger til dit website til denne kampagne. I sådanne tilfælde kan du forvente at se flere sessioner end klik. Hvis du vil se antallet af sessioner fra tilbagevendende brugere, skal du krydssegmentere kampagnen efter Brugertype.

Brugere vender tilbage til dit website via bogmærker

Analytics bruger gclid-parameteren i dine endelige webadresser til at identificere trafikken fra Google Ads-annoncer. Parameteren gclid vises i webadressen for din landingsside, når en bruger kommer til dit website fra din annonce. Hvis dit website f.eks. er www.eksempel.dk, og en bruger klikker på din annonce, vises den på adresselinjen som:

www.example.com/?gclid=123xyz

Hvis brugerne tilføjer et bogmærke for dit website sammen med parameteren gclid, registrerer Analytics trafikken fra disse bogmærker, der stammer fra dine Google Ads-annoncer. Google Ads registrerer dog ikke klikkene (og annoncørerne debiteres ikke for disse sessioner, da de ikke er faktiske klik på annoncerne).

Serveren forsinker

Hvis en bruger kommer til dit website fra en annonce og derefter forlader landingssiden, før sporingskoden udføres, overføres parameteren gclid ikke til Googles servere, og det pågældende klik knyttes ikke til sessionen. Resultatet er en uoverensstemmelse mellem antallet af klik og antallet af sessioner.