Discrepància entre els clics i les sessions de les campanyes de generació de demanda i de GA4: resolució de problemes

Hi ha diversos motius pels quals Google Ads i Analytics poden registrar nombres diferents de clics i de sessions. Podria haver-hi un problema tècnic amb els clics i la sessió, com ara que el codi de seguiment no estigui ben configurat o que no es trobi a la pàgina de destinació. Altres vegades, quan els clients veuen les dades de Google Ads i d'Analytics conjuntament, els clics i les sessions no coincideixen als informes. El fet de tenir més sessions que clics és en realitat un indicador d'una implicació positiva. Aquesta és una de les preguntes habituals sobre els clics de Google Ads i les sessions d'Analytics. Encara que aquests temes se centren en Google Analytics, els mateixos conceptes es poden aplicar a qualsevol seguiment de tercers integrat amb la generació de demanda.

També podeu consultar aquesta informació mitjançant una eina de resolució de problemes.

Aquest article explica algunes de les causes principals de les discrepàncies entre els clics i les sessions a les campanyes de generació de demanda:

Els clics i les sessions són mètriques diferents

Google Ads fa un seguiment dels clics, mentre que Analytics el fa de les sessions. Si en un període de 30 minuts un usuari fa clic dues vegades al vostre anunci sense tancar el navegador, Analytics registra aquests clics com una sola sessió, encara que l'usuari hagi abandonat el lloc web i hi hagi tornat poc després. Per exemple, si un usuari fa clic una vegada a l'anunci, després fa clic al botó Enrere i, a continuació, torna a fer clic a l'anunci, Google Ads registra dos clics, mentre que Analytics només registra una sessió.

Google Ads filtra els clics no vàlids de l'informe, mentre que Analytics mostra totes les dades

Google Ads filtra automàticament determinats clics dels informes, mentre que Analytics registra totes les sessions resultants. Els clics filtrats dels informes de Google Ads són els casos en què algú fa clic repetidament a l'anunci per augmentar els vostres costos o la ràtio de clics d'entrada. Google Ads considera que aquests clics no són vàlids i els filtra automàticament dels informes de la plataforma. Aquests clics potencialment no vàlids no se us cobren.

S'ha desactivat l'etiquetatge automàtic per als URL del compte de Google Ads

Si l'etiquetatge automàtic està desactivat i no heu etiquetat manualment els URL finals amb variables de seguiment de campanya, el trànsit no es marca com a trànsit de cost per clic (CPC) de Google (clics provinents d'anuncis de Google Ads), sinó que s'atribueix al trànsit orgànic de Google (clics provinents dels resultats de la cerca orgànica a Google.com). Assegureu-vos que el compte de Google Ads tingui l'etiquetatge automàtic activat o que s'hagin afegit variables de seguiment de campanya al final de cada URL final.

Obteniu informació sobre com podeu activar l'etiquetatge automàtic.

Assegurar-se que la configuració d'importació i d'exportació de Google Ads és correcta

Si sabeu del cert que els comptes estan enllaçats, però encara no veieu dades de clics ni de costos, comproveu que hàgiu seleccionat l'opció per importar les dades del compte enllaçat a la visualització en qüestió.

Obteniu més informació sobre com podeu editar la configuració d'importació i d'exportació de Google Ads.

El lloc web té una reescriptura de l'URL del servidor

Si afegiu paràmetres addicionals a l’URL, pot ser que la regla de reescriptura no funcioni. Hi ha un petit percentatge de llocs web que no permeten paràmetres arbitraris a l'URL i, com a conseqüència, generen pàgines d'error quan s'hi inclouen. Us recomanem que demaneu a l'administrador web que permeti els paràmetres d'URL arbitraris.

És possible que la pàgina de destinació redirigeixi a una altra pàgina

Les redireccions de les pàgines de destinació poden impedir que s'activi el codi d'Analytics i que s'identifiqui correctament el trànsit com una sessió procedent d'una campanya de cerca de pagament. Per exemple, si l'anunci dirigeix a http://www.elmeudomini.com/index.html, però heu creat una redirecció 301, 302 o JavaScript des d'aquest URL a http://www.elmeudomini.com/pagina2.html, la informació de la campanya que s'havia afegit originalment a la pàgina de destinació es perd amb la redirecció.

Obteniu més informació sobre com es fa el seguiment de les pàgines de redirecció.

Assegurar-se que s'estigui fent un seguiment de la pàgina de destinació dels anuncis

Si no es fa el seguiment de la pàgina de destinació dels anuncis, la informació sobre la vostra campanya no es transfereix a Analytics. Assegureu-vos que estigueu fent el seguiment de totes les pàgines de destinació dels vostres anuncis de Google.

És possible que els usuaris hagin definit les preferències del navegador de manera que Analytics no es pugui utilitzar per recollir dades en llocs web

Pot ser que els usuaris que accedeixen al vostre lloc web a través de Google Ads tinguin les imatges o JavaScript desactivats, o bé que utilitzin altres tecnologies que impedeixen que Analytics registri dades sobre els usuaris del lloc web (per exemple, mitjançant la instal·lació del complement de desactivació d'Analytics per al navegador). En alguns casos, Analytics no pot registrar aquests usuaris, però Google Ads sí que ho fa.

Assegurar-se que la pàgina de destinació pugui carregar el codi correctament

Els clics que s'inclouen a Google Ads però no a Analytics poden ser conseqüència d'una obstrucció entre l'esdeveniment de clic a Google Ads i la capacitat de carregar el codi de seguiment a la pàgina de destinació. Si aquest és el cas, assegureu-vos que els vostres servidors web funcionin correctament, que la pàgina es carregui per a tots els usuaris i totes les IP possibles, i que el codi de seguiment estigui instal·lat correctament a les vostres pàgines web.

Obteniu més informació sobre com podeu comprovar que hàgiu instal·lat adequadament el codi d'Analytics.

Els usuaris tornen mentre dura una campanya

Mentre duri una campanya, un usuari recurrent al lloc web s'atribueix a la campanya. En aquests casos, previsiblement veureu més sessions que clics. Per veure el nombre de sessions dels usuaris recurrents, feu la segmentació creuada de la campanya per Tipus d'usuari.

Els usuaris tornen al lloc web mitjançant adreces d'interès

Analytics utilitza el paràmetre GCLID als vostres URL finals per identificar el trànsit dels anuncis de Google Ads. El paràmetre GCLID es mostra a l'URL de la pàgina de destinació quan un usuari arriba al lloc web des del vostre anunci. Per exemple, si el lloc web és www.example.com, quan un usuari faci clic al vostre anunci, es mostrarà a la barra d'adreces com a:

www.example.com/?gclid=123xyz

Si els usuaris afegeixen el vostre lloc web a les adreces d'interès juntament amb el paràmetre gclid, Analytics registra el trànsit des d'aquestes adreces d'interès com a trànsit provinent dels anuncis de Google Ads. Ara bé, Google Ads no registra els clics (i aquestes sessions no es cobren als anunciants, ja que no són clics reals als anuncis).

El servidor té retards

Si un usuari arriba al vostre lloc web des d'un anunci i, a continuació, abandona la pàgina de destinació abans que s'executi el codi de seguiment, el paràmetre GCLID no es transmet als servidors de Google i el clic no s'associa a la sessió. El resultat és una discrepància entre els clics i les sessions.