Hantera en varumärkeslista

För att leda specifik varumärkestrafik till dina sök- och Performance Max-kampanjer måste du först skapa en varumärkeslista. Varumärkeslistor kan innehålla ditt eget varumärke, konkurrenter eller andra varumärken i Google Ads-biblioteket. Du skapar varumärkeslistor på kontonivå och tillämpar dem på enskilda kampanjer.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar, redigerar och tar bort varumärkeslistor. Det finns ytterligare resurser om du behöver hantera varumärken, tillämpa varumärkesuteslutningar, tillämpa varumärkesbegränsningar med mera. Läs mer om varumärkesinställningar för sök- och Performance Max-kampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en varumärkeslista

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Varumärkeslistor.
  4. Om du inte har en befintlig varumärkeslista för kontot kan du klicka på Skapa en varumärkeslista. Klicka på den blå plusknappen om du redan har en varumärkeslista för kontot.
  5. Ange ett namn på varumärkeslistan.
  6. Lägg till varumärken som du vill ha med på listan.
  7. Klicka på Spara.

Den nya varumärkeslistan bör nu visas i tabellen. Den här tabellen visar dina varumärkeslistor, antalet varumärken på listorna och antalet kampanjer där varumärkeslistorna tillämpas.

Visa din varumärkeslista

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Varumärkeslistor.
  4. Välj varumärkeslistan som du vill visa.

Redigera namnet på din varumärkeslista

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Varumärkeslistor.
  4. Välj varumärkeslistan du vill redigera.
  5. Klicka på pennikonen Redigera högst upp till vänster i varumärkeslistan.
  6. Uppdatera varumärkeslistans namn.
  7. Klicka på Spara.

Ta bort ett varumärke från listan

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Varumärkeslistor.
  4. Välj varumärkeslistan du vill redigera.
  5. Klicka på pennikonen Redigera högst upp till vänster i tabellen med varumärkeslistor.
  6. Klicka på X bredvid namnen på de varumärken som du vill ta bort.
    • Om ett varumärke du väljer att ta bort håller på att granskas visas ett popup-fönster som anger att även din begäran om att lägga till varumärket i Google Ads varumärkesbibliotek avbryts. Klicka på Ta bort varumärke för att fortsätta.
  7. Klicka på Spara.