Administrer en merkevareliste

Hvis du vil sende spesifikk merkevaretrafikk til søke- og Performance Max-kampanjene dine, må du først opprette en merkevareliste. Merkevarelister kan omfatte din egen merkevare, konkurrentene dine eller eventuelle merkevarer i Google Ads-biblioteket. Du oppretter merkevarelister på kontonivå og tar dem i bruk i enkeltkampanjer.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter, redigerer og fjerner merkevarelister. Det finnes flere ressurser hvis du trenger å administrere merkevarer, ekskludere merkevarer, ta i bruk merkevarebegrensninger med mer. Finn ut mer om merkevareinnstillinger for søke- og Performance Max-kampanjer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett merkevarelister

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Merkevarelister.
  4. Hvis du ikke har noen merkevareliste i denne kontoen, kan du klikke på Opprett en merkevareliste. Klikk på plussknappen hvis du allerede har en slik liste.
  5. Skriv inn navnet på merkevarelisten.
  6. Legg til merkevarene du vil ha med i listen.
  7. Klikk på Lagre.

Nå skal den nyopprettede merkevarelisten være oppført i tabellen. I denne tabellen ser du merkevarelistene, antallet merkevarer i listene og antallet kampanjer der listene er brukt.

Se merkevarelister

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Merkevarelister.
  4. Velg merkevarelisten du vil se.

Endre navnet på merkevarelister

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Merkevarelister.
  4. Velg merkevarelisten du vil redigere.
  5. Klikk på blyantikonet Endre øverst til venstre i merkevarelisten.
  6. Endre navnet på merkevarelisten.
  7. Klikk på Lagre.

Fjern merkevarer fra listen

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Merkevarelister.
  4. Velg merkevarelisten du vil redigere.
  5. Klikk på blyantikonet Endre øverst til venstre i tabellen med merkevarelisten.
  6. Klikk på X ved siden av navnene på merkevarene du vil fjerne.
    • Hvis du velger å fjerne en merkevare som for øyeblikket er under gjennomgang, åpnes et forgrunnsvindu. Der blir du bedt om å bekrefte at forespørselen om å legge til merkevaren i merkevarebiblioteket for Google Ads også blir avbrutt. Hvis du vil fortsette, klikker du på Fjern merkevaren.
  7. Klikk på Lagre.

Linker til relatert innhold