Om uteslutning av webbadresser i Performance Max

Om du har sidor som du inte vill leda trafik till kan du använda regler för uteslutning av webbadresser eller webbadressparametrar. Om du till exempel inte vill att kunder ska ledas till icke-kommersiella sidor eller avsnitt på din webbplats kan du utesluta dessa sidor med hjälp av uteslutning av webbadresser.

Obs! Du kan inte utesluta den slutliga webbadressen från din Performance Max-kampanj genom att använda uteslutning av utökade webbadresser. Webbadressen fortsätter visas och ta emot trafik även om den utesluts. Om exempelvis kampanjens slutliga webbadress är www.example.com och du utesluter den från Utökning av webbadress visas www.example.com fortfarande och tar emot trafik till din kampanj.

Om du vill utesluta din startsida från att visas kan du välja en mer specifik målsida (till exempel www.example.com/sida) och sedan utesluta startsidan (www.example.com).

Uteslut webbadresser

Om du har specifika webbadresser som du inte vill ta med i din Performance Max-kampanj (till exempel till din sida med lediga jobb) kan du ange dem separat. De visas då inte i annonserna.

Uteslutningsregler

Om du har specifika webbadresser eller hela kategorier av webbplatser som du inte vill visa i annonser (till exempel om du upphör med ett varumärke och inte vill marknadsföra produkter av det varumärket) kan du skapa en regel som innehåller www.domän.com/varumärke och utesluta www.domän.com/varumärke/produkt1, www.domän.com/varumärke/produkt2 eller andra sidor som du inte vill visa i annonser.

Anvisningar för att utesluta webbadresser

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i menyn Avsnitt.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Leta reda på raden med Performance Max-kampanjen du vill redigera och klicka på kugghjulet Admin Icon för att öppna Inställningar.
  5. Utöka avsnittet Automatiskt skapade tillgångar.
  6. Välj Uteslut vissa webbadresser.
    • Lägg till webbadresser som du vill utesluta eller använd regler för att utesluta webbadresser.
      • Så här utesluter du webbadresser: Ange webbadresserna du vill utesluta och välj Lägg till.
      • Så här använder du anpassade etiketter: Lägg till den anpassade etiketten från sidflödet och klicka sedan på Lägg till.
      • Så här använder du regler: Klicka på fliken Regler för att lägga till de anpassade regler du vill tillämpa och klicka sedan på Lägg till.
  7. Klicka på Spara.