Om ekskludering av nettadresser i Performance Max

Hvis du har sider du ikke ønsker at det skal sendes trafikk til, kan du bruke regler for nettadresseekskludering og -parametere. Hvis du for eksempel vil sikre at kundene bare viderekobles til kommersielle sider eller deler på nettstedet ditt, kan du ekskludere nettadressene til de ikke-kommersielle sidene.

Merk: Den endelige nettadressen for kampanjen kan ikke ekskluderes fra Performance Max-kampanjer ved hjelp av ekskludering av nettadresseutvidelse. Den kommer fortsatt til å bli vist og få trafikk hvis den ekskluderes. Hvis den endelige nettadressen til kampanjen din for eksempel er www.example.com, og du ekskluderer www.example.com fra nettadresseutvidelsen, blir www.example.com fortsatt vist og får trafikk for kampanjen din.

Hvis du vil forhindre at startsiden vises, kan du velge en mer spesifikk landingsside, for eksempel www.example.com/side, og så ekskludere startsiden (www.example.com).

Ekskluder nettadresser

Hvis du har spesifikke nettadresser du ikke vil ta med i Performance Max-kampanjen (f.eks. siden med ledige stillinger), kan du skrive inn de aktuelle nettadressene enkeltvis. I så fall blir de ikke vist i annonsene.

Ekskluderingsregler

Hvis det er spesifikke nettadresser eller hele kategorier på nettstedet du ikke vil presentere i annonsene (f.eks. hvis du avvikler en merkevare og ikke lenger vil markedsføre de aktuelle produktene), kan du opprette en regel som inkluderer www.domene.no/merkevare og ekskluderer www.domene.no/merkevare/produkt1, www.domene.no/merkevare/produkt2 eller andre sider du ikke vil at skal vises i annonsene.

Slik ekskluderer du nettadresser

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Finn raden med Performance Max-kampanjen du vil endre, og klikk så på tannhjulikonet Admin Icon for å åpne «Innstillinger».
  5. Åpne delen «Elementer som er opprettet automatisk».
  6. Velg Ekskluder enkelte nettadresser.
    • Deretter kan du legge til nettadresser som skal ekskluderes, eller bruke «Regler» for å ekskludere nettadresser:
      • Slik ekskluderer du nettadresser: Før opp nettadressene du vil ekskludere, og klikk på Legg til.
      • Slik bruker du egendefinerte etiketter: Legg til den egendefinerte etiketten fra sidefeeden, og klikk på Legg til.
      • Slik bruker du regler: Klikk på Regler-fanen for å legge til de egendefinerte reglene du vil bruke, og klikk deretter på Legg til.
  7. Klikk på Lagre.

Linker til relatert innhold