Over URL-uitsluiting in Performance Max

Als u naar bepaalde pagina's geen verkeer wilt sturen, kunt u URL-uitsluiting of URL-parameterregels gebruiken. Als u bijvoorbeeld niet wilt dat klanten naar niet-commerciële pagina's of gedeelten van uw website worden geleid, kunt u die pagina's uitsluiten met URL-uitsluitingen.

Opmerking: De uiteindelijke URL van uw campagne kan niet worden uitgesloten van uw Performance Max-campagne met uitsluitingen voor URL-uitbreiding. De URL wordt nog steeds getoond en krijgt verkeer als die is uitgesloten. Als de uiteindelijke URL van uw campagne bijvoorbeeld www.example.com is en u www.example.com uitsluit van URL-uitbreiding, wordt www.example.com nog steeds weergegeven en ontvangt deze verkeer voor uw campagne.

Als u uw homepage wilt uitsluiten van weergave, kunt u een specifiekere landingspagina kiezen (zoals www.example.com/page) en dan uw homepage (www.example.com) uitsluiten.

URL's uitsluiten

Als u bepaalde URL's niet wilt opnemen in uw Performance Max-campagne (bijvoorbeeld de URL van uw vacaturepagina), geeft u elk van deze URL's afzonderlijk op. Ze worden dan niet getoond in advertenties.

Uitsluitingsregels

Als u bepaalde URL's of hele categorieën van uw site niet in de advertenties wilt opnemen (bijvoorbeeld als u gaat stoppen met een specifiek merk en daarvoor niet meer wilt adverteren), maakt u een regel om bijvoorbeeld www.domein.com/merk op te nemen, maar www.domein.com/merk/product1, www.domein.com/merk/product2 of andere pagina's die u niet wilt tonen in advertenties uit te sluiten.

Instructies voor het uitsluiten van URL's

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Ga naar de rij met de Performance Max-campagne die u wilt bewerken en klik op het tandwiel Admin Icon om Instellingen te openen.
  5. Vouw het gedeelte Automatisch gemaakte componenten uit.
  6. Selecteer Sommige URL's uitsluiten.
    • U kunt nu URL's toevoegen die u wilt uitsluiten of Regels gebruiken om URL's uit te sluiten:
      • URL's uitsluiten: voer de URL's in die u wilt uitsluiten en klik op Toevoegen.
      • Aangepaste labels gebruiken: voeg het aangepaste label uit uw paginafeed toe en klik op Toevoegen.
      • Regels gebruiken: klik op het tabblad Regels om de aangepaste regels toe te voegen die u wilt toepassen. Klik daarna op Toevoegen.
  7. Klik op Opslaan.