Automatische componenten beheren in Performance Max-campagnes

Opmerking: In dit artikel vindt u instructies om automatische componenten te beheren, aan te passen of te verwijderen. Klik hier voor een inleiding tot automatische componenten.

Op deze pagina

Automatische componenten aanzetten in Performance Max

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Automatisch gemaakte componenten zet u aan of uit in uw Google Ads-account. Volg de stappen hieronder om uw campagne-instellingen voor Performance Max-campagnes te updaten.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Ga naar de rij met de Performance Max-campagne die u wilt bewerken en klik op het tandwiel Admin Icon om Instellingen te openen.
  5. Vink in het gedeelte Automatisch gemaakte componenten de vakjes voor tekstcomponenten en uiteindelijke URL aan of uit.
    • Opmerking: U kunt Uiteindelijke URL niet selecteren zonder Tekstcomponenten te selecteren.
  6. Klik op Opslaan.

Automatische componenten verwijderen

Voer de stappen hieronder uit om automatische componenten in uw Performance Max-campagne te bekijken en te verwijderen.

Automatische componenten in een componentengroep bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer op de pagina Campagnes de Performance Max-campagne die u wilt bekijken.
  5. U wordt omgeleid naar de overzichtspagina van de Performance Max-campagne. Klik in het linkerdeelvenster onder Campagnes op Componentengroepen.
  6. Klik op de kaart van de componentengroep waarvan u het componentenrapport wilt bekijken op Details bekijken.
  7. U krijgt een overzicht van alle componenten die worden getoond in uw componentengroep.

Opmerking: Als u een automatische component verwijdert, is dat definitief.

Automatische componenten in een Performance Max-componentengroep verwijderen

Net als andere componenten kunt u automatische componenten verwijderen. Voer de instructies hieronder uit om naar de componentenpagina te gaan. U kunt automatische componenten bekijken in de kolom Bron met het label Automatisch gemaakt. Zo verwijdert u componenten:

1. Klik op de dropdownpijl naast het statusicoon.
  2. Selecteer Verwijderen in het dropdownmenu dat verschijnt.
  3. U wordt gevraagd om te bevestigen dat u de component definitief wilt verwijderen.
  4. Klik op Bevestigen.

Opmerking: Als u een automatische component verwijdert, is dat definitief.

Automatische componenten in een componentengroep uitzetten.

Gebruik deze stappen om u af te melden voor automatisch gemaakte items:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Instellingen en selecteer de campagnes die u wilt bewerken.
  4. Klik op Bewerken, selecteer Automatische componenten wijzigen en zet deze optie Uit.
    • Als u automatische componenten uitzet, worden ze vermeld als Verwijderd en niet meer getoond.