Op commissie gebaseerde biedstrategieën in hoteladvertenties worden beëindigd

Vanaf 30 april 2024 zijn de biedstrategieën Commissie (per verblijf) en Commissie (per conversie) niet meer beschikbaar voor nieuwe hoteladvertentiecampagnes.

Actieve hoteladvertentiecampagnes met biedstrategieën op basis van commissie worden tot en met 31 oktober 2024 weergegeven.

U heeft nog wel toegang tot historische rapportagegegevens voor deze campagnes. We raden u aan om de biedstrategieën van uw campagnes vóór deze datum te wijzigen zodat ze door blijven lopen. Afstemming voor Commissie (per verblijf) wordt nog 9 maanden na de beëindiging aangeboden (tot 31 juli 2025). Als er geen afstemming is, worden alle conversies meegenomen tijdens de facturering.

Waarom dit gebeurt

Dit jaar komen er enkele wijzigingen aan die de hele branche beïnvloeden, zoals de beëindiging van cookies van derden. We stappen dan over op duurzamere strategieën om zowel de prestaties te kunnen leveren die uw bedrijf laten groeien als te voldoen aan de verwachtingen die mensen hebben op het gebied van privacy. Onze biedstrategieën op basis van commissie voor reizen hebben cookies van derden nodig om te bepalen wanneer een bepaalde klant in een hotel heeft overnacht om de commissie goed te kunnen meten.

Afstemming voor Commissie (per verblijf) wordt nog 9 maanden na de beëindiging aangeboden (tot 31 juli 2025). Als adverteerders niet afstemmen, worden alle conversies die ze tijdens de factureringsperiode hebben gekregen bij hen in rekening gebracht.

Wat er daarna gebeurt

U kunt de biedstrategieën van uw campagnes wijzigen in Doel-ROAS of Verbeterde CPC om te zorgen dat uw campagnes actief blijven. U kunt ook nieuwe campagnes met Performance Max voor reisdoelen maken om dezelfde voorraad te gebruiken met een uniforme prestatiestrategie.

Aanbevolen: Doel-ROAS (doelrendement op advertentie-uitgaven)

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaign.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Plaats de cursor op de campagne die u wilt bewerken en selecteer het icoon Instellingen.
  4. Scroll onder Biedingsinstellingen naar Bieden en klik op Biedstrategie wijzigen.
  5. Selecteer Conversiewaarde maximaliseren in het dropdownmenu en voer het doel-ROAS-percentage in.
  6. Klik op Opslaan.

Verbeterde CPC (verbeterde kosten per klik)

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaign.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Ga onder Biedingsinstellingen naar Bieden en klik op Biedstrategie wijzigen.
  6. Maak een keuze uit de opties bij Handmatige biedstrategieën.
  7. Vink het vakje aan naast Help het aantal conversies verhogen met Verbeterde CPC.
  8. Klik op Opslaan.

Performance Max-campagnes met reisdoelen

Performance Max voor reisdoelen is een op doelen gebaseerde campagne voor meerdere kanalen om meer directe hotelboekingen te stimuleren. Deze campagnes gebruiken de krachtige AI van Google zodat hotels met één simpele configuratie de juiste potentiële gasten kunnen bereiken via alle advertentiekanalen en voorraad van Google. In de Introductiegids Performance Max voor reisdoelen vindt u meer informatie over hoe u een nieuwe campagne maakt.