Fremgangsmåde til at knytte en betalingsprofil til en managerkonto for kunder, som benytter enten automatisk eller manuel betaling ​

Hvis du er managerkontoadministrator og vil oprette en ny underordnet konto, kan du nu muligvis genbruge en betalingsprofil, som allerede er knyttet til managerkontoen. Hvis du har administratoradgang til både managerkontoen og betalingsprofilen, kan du altså muligvis knytte betalingsprofilen til managerkontoen, så managerkontoens øvrige administratorer og faktureringsbrugere kan genbruge betalingsprofilen.

Denne mulighed udrulles gradvist, så hvis du ikke allerede kan se den på din konto, får du adgang til den inden længe.

Bemærk! Muligheden for at knytte en betalingsprofil til en managerkonto er kun tilgængelig for brugere, som har administratoradgang til både managerkontoen og betalingsprofilen.

Hvordan knyttes en managerkonto til en betalingsprofil?

Når du opretter en ny underordnet konto fra en managerkonto, vises muligheden for tilknytning i sektionen "Betalingsprofil" på siden "Faktureringskonfiguration". Når du vælger en betalingsprofil, har du mulighed for at knytte den til din managerkonto eller en hvilken som helst anden undermanagerkonto i hierarkiet. Hvis du ikke vil tilknytte profilen, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet. Når du er færdig, skal du klikke på Send.

Hvordan fjernes en managerkontos tilknytning til en betalingsprofil?

En administrator af en managerkonto kan fjerne tilknytningen af en betalingsprofil, hvis der er valgt automatisk eller manuel betaling for betalingsprofilen. Se tilknytningstilladelser og retningslinjer for faktureringskunder, hvis du er faktureringskunde.

1. Klik på Værktøjer og indstillinger på din Google Ads-managerkonto og derefter på Betalingsprofil i sektionen "Fakturering".
  2. Klik på den specifikke betalingsprofil, du vil fjerne tilknytningen af (uanset om der er valgt automatisk eller manuel betaling for profilen).
  3. Klik på Fjern tilknytning til managerkonto under feltet "Knyttet til administrator".
  4. Vigtigt!Der vises en advarselsmeddelelse, hvor du kan se de berørte konti, via hvilke der ikke længere bliver kørt annoncer, når denne tilknytning fjernes.
  • Bemærk! Når du fjerner en betalingsprofils tilknytning til en managerkonto, medfører det deaktivering af faktureringskonfigurationen for alle Google Ads-konti, hvor den pågældende betalingsprofil bruges, og der bliver derfor ikke længere vist annoncer via disse Google Ads-konti.
  • Der skal oprettes en ny faktureringskonfiguration for at få annoncevisningen på disse Google Ads-konti genoptaget.

Hvilke konsekvenser får det, når du knytter din managerkonto til en betalingsprofil eller fjerner tilknytningen af den?

Når du knytter din managerkonto til en betalingsprofil, får du og managerkontoens øvrige administratorer og faktureringsbrugere mulighed for at foretage bestemte fakturerings- og betalingsrelaterede handlinger.

• Alle Google Ads-managerkontoens administratorer og faktureringsbrugere kan nu bruge betalingsprofilen og de tilhørende betalingsmetoder ved konfiguration af fakturering for allerede oprettede eller nye Google Ads-konti under managerkontoen.
  • Når du knytter din managerkonto til en betalingsprofil, får det ingen konsekvenser for faktureringskonfigurationen for eventuelle allerede oprettede underordnede konti, hvor den pågældende betalingsprofil bruges (på disse konti bruges betalingsprofilen via managerkontoen).

En faktureringskonfiguration indeholder oplysninger om din virksomhed og om, hvordan du foretager betalinger.

Hvad indebærer dette for dine konti?

Lad os eksempelvis sige, at du har en managerkonto med to underordnede konti: "Underordnet konto 1" og "Underordnet konto 2". På "Underordnet konto 1" bruges "Betalingsprofil 1", og på "Underordnet konto 2" bruges "Betalingsprofil 2".

I din egenskab af administrator af managerkontoen opretter du nu en ny underordnet konto, "Underordnet konto 3", hvor du vil genbruge "Betalingsprofil 1".

Inden betalingsprofilen knyttes til managerkontoen

Dette diagram viser dit kontohierarki inden tilknytning af din betalingsprofil.

Da du vil genbruge en allerede oprettet betalingsprofil ("Betalingsprofil 1" i dette eksempel), kan du nu muligvis se muligheden for at knytte "Betalingsprofil 1" til din managerkonto.

Hvis afkrydsningsfeltet for tilknytning er markeret, bliver managerkontoen nu den betalende manager for alle underordnede konti, hvor "Betalingsprofil 1" bruges ("Underordnet konto 1" i dette eksempel).

En betalende manager er en managerkonto, hvor der kan konfigureres fakturering for Google Ads-konti på et lavere niveau i managerkontohierarkiet. Du kan finde navnet på og id'et for den betalende manager for en Google Ads-konto på siden "Faktureringsindstillinger" på den pågældende Google Ads-konto.

Når betalingsprofilen er knyttet til managerkontoen

Dette diagram viser dit kontohierarki efter tilknytning af din betalingsprofil.

• Når betalingsprofilen er knyttet til managerkontoen, har managerkontoens øvrige administratorer og faktureringsbrugere også visse administratortilladelser til "Betalingsprofil 1". De har eksempelvis mulighed for at bruge betalingsprofilen til at konfigurere fakturering for alle de underordnede konti, som nu bruger "Betalingsprofil 1" via managerkontoen.
  • Hvis betalingsprofilens tilknytning til managerkontoen fjernes, bliver der ikke længere vist annoncer via de underordnede Google Ads-konti, hvor betalingsprofilen bruges. Hvis managerkontoens tilknytning til "Betalingsprofil 1" fra eksemplet ovenfor fjernes, mister både "Underordnet konto 1" og "Underordnet konto 3" altså deres faktureringskonfiguration, og der bliver i så fald ikke længere vist annoncer via disse konti.
    • Der skal oprettes en ny faktureringskonfiguration for "Underordnet konto 1" og "Underordnet konto 3" for at få annoncevisningen genoptaget.
  • Hvis managerkontoens tilknytning til en Google Ads-konto, hvor managerkontoens betalingsprofil bruges, fjernes, mister den pågældende Google Ads-konto sin faktureringskonfiguration, og der bliver i så fald ikke længere vist annoncer via denne konto. Hvis managerkontoens tilknytning til "Underordnet konto 1" fra eksemplet ovenfor fjernes, bliver der altså ikke længere vist annoncer via denne konto.
    • Der skal oprettes en ny faktureringskonfiguration for "Underordnet konto 1" for at få annoncevisningen genoptaget.

Fakturerings- og betalingsrelaterede tilladelser

Når du knytter din managerkonto til en betalingsprofil, får du og managerkontoens øvrige administratorer og faktureringsbrugere mulighed for at foretage bestemte fakturerings- og betalingsrelaterede handlinger.

I nedenstående tabel ses de fakturerings- og betalingsrelaterede handlinger, der kan udføres af brugere med administratoradgang eller faktureringsadgang til Google Ads-managerkonti, alt efter om managerkontoen er knyttet til en betalingsprofil.

Handling Managerkontoen er ikke knyttet til en betalingsprofil Managerkontoen er knyttet til en betalingsprofil
Mulighed for at se faktureringsoplysninger Supported Supported
Mulighed for at redigere faktureringsoplysninger Supported Supported
Mulighed for at se alle de betalingsprofiler, der er knyttet til managerkonti i hierarkiet Supported Supported
Mulighed for at se alle faktureringskonfigurationer og budgetter i hierarkiet Supported Supported
Mulighed for at bruge den tilknyttede betalingsprofil og de tilhørende betalingsmetoder ved konfiguration af fakturering for nye Google Ads-konti under den aktuelle managerkonto   Supported

Tjek listen over betalingsprofiler, der er knyttet til din managerkonto

1. Klik på Værktøjer og indstillinger på din Google Ads-managerkonto.
  2. Klik på Betalingsprofil i sektionen "Fakturering".
  3. Vælg en betalingsprofil i tabellen for at få vist informationskortet for betalingsprofilen og listen over de managerkonti, der er knyttet til den.
Bemærk! Du skal som minimum have skrivebeskyttet adgang til den betalende manager eller en managerkonto på et højere niveau for at kunne få vist listen over betalingsprofiler.