Slik oppretter du Performance Max-elementgrupper med generativ AI (bare på engelsk)

Elementer kan brukes for å oppnå bedre kampanjeresultater på en effektiv måte, men det kan være vanskelig å opprette elementer når du starter og optimaliserer kampanjer.

Du kan bruke AI-løsninger fra Google til å opprette Performance Max-elementgrupper med noen få klikk. Basert på nettstedet ditt kan AI-løsningene fra Google få innsikt i hva du annonserer for, og generere eller foreslå tekst-, bilde-, logo- og videoelementer for deg.

Du har kontrollen gjennom hele prosessen: Du kan velge bare de elementene som fungerer for bedriften din, og genererer mer av det du liker.

På denne siden

Kvalifikasjonskriterier

Generativ AI i Performance Max lanseres globalt for annonsører som innfrir kriteriene nedenfor. Hvis du ikke kan bruke generativ AI i kampanjene dine, er kanskje ikke disse funksjonene tilgjengelige for deg ennå.

Krav til annonsører

Krav til nettadresser og nettsteder

Enkelte nettadresser og nettsteder er ikke kvalifisert for elementgenerering. Hvis du oppgir en nettadresse som ikke er kvalifisert for automatisk generering av elementer, når du oppretter en elementgruppe, ser du en melding om at du må legge til elementer manuelt.

En nettadresse er kanskje ikke kvalifisert hvis

• den er relatert til en sensitiv kategori, for eksempel sider knyttet til bestemte kategorier innen politikk, myndigheter, helse, religion, sensitive eller forbudte produkter eller andre sensitive temaer
  • den er ikke på engelsk
  • den ble nylig publisert på internett

Kom i gang

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Performance Max-elementgrupper kan opprettes på to måter med generativ AI:

• Når du oppretter en ny Performance Max-kampanje: Når du har fullført trinnene for budgivning og kampanjeinnstillinger, ser du «Elementgenerering»-trinnet med et panel for generering av elementer.
  • Når du oppretter en ny elementgruppe i en eksisterende Performance Max-kampanje: Naviger til «Elementgrupper»-siden i en eksisterende Performance Max-kampanje, og klikk på plussikonet for å opprette en ny elementgruppe. Øverst på skjermen ser du «Elementgenerering»-panelet.

I «Elementgenerering»-panelet skriver du inn nettadressen du vil at folk skal besøke når de klikker på annonsen din. AI-løsningene fra Google bruker denne siden til å oppsummere produktene eller tjenestene du tilbyr, og til å foreslå og generere elementer på den neste skjermen.

Rediger produkt- eller tjenestesammendraget slik at det matcher det du annonserer for i denne elementgruppen, og klikk på «Generer elementer». Produkt- eller tjenestesammendraget brukes bare til å hjelpe deg med å generere elementer. Det blir ikke brukt som en del av annonser.

Når du har klikket på «Generer elementer», genererer AI-løsningene fra Google overskrifter, beskrivelser og lange overskrifter og foreslår et utvalg bilder (deriblant skreddersydde genererte bilder) og logoer samt navnet på bedriften din.

Du har alltid kontrollen, og det er valgfritt å generere elementer ved hjelp av AI-løsningene fra Google. Hvis du hopper over «Elementgenerering»-trinnet, forhåndsutfyller ikke Google elementer for elementgruppen din. Hvis du velger å generere elementer, kan du gjennomgå alle elementene og eventuelt forkaste dem som ikke matcher bedriften din.

The image shows how to generate assets for your business.

Tekstelementer

Tekstelementer (f.eks. overskrifter og beskrivelser) genereres basert på de nyeste fremskrittene innenfor store språkmodeller (SSM-er), som forstår hva som gjør at annonser gir gode resultater. Google genererer automatisk overskrifter og beskrivelser basert på nettstedet ditt samt produkt- eller tjenestesammendraget ditt.

Du kan opprette flere overskrifter eller beskrivelser med egne forespørsler ved å klikke på «Generer overskrifter»- eller «Generer beskrivelser»-knappen i de respektive delene og skrive inn din egen forespørsel. Når AI-løsningene fra Google genererer flere alternativer du kan gjennomgå, velger du dem du liker, og klikker på «Lagre».

The image shows how to generate headlines.

Bildeelementer

AI-løsningene fra Google velger ut og foreslår bilder basert på relevansen deres og anslåtte resultater fra nettstedet ditt, elementer du har brukt tidligere, arkivelementer og nye AI-genererte bilder som er spesifikke for bedriften din og produktene eller tjenestene du har spesifisert.

Du kan velge bildene som passer best for bedriften din, direkte fra listen over utvalgte bilder, eller se flere forslag ved å klikke på «+ Bilder».

Du kan også generere egne bilder ved å klikke på «Generer bilder»-knappen. Bruk kreativiteten din til å be AI-løsningene fra Google om å opprette nye bilder basert på innholdet du ser for deg. Du kan for eksempel be om «Elegante hunder på en fargerik bakgrunn» som et supplement til en hundelekekampanje.

The image shows how to crop your image.

Elementer for logoer og bedriftsnavn

Hvis du allerede har brukt en logo eller et bedriftsnavn for det samme nettstedsdomenet i en tidligere Performance Max-elementgruppe, kan disse elementene forhåndsutfylles ut fra det du brukte sist.

Hvis du ikke har opprettet noen Performance Max-kampanje for det aktuelle nettstedet ennå, ser du kanskje logoforslag fra nettstedet ditt og et forhåndsutfylt bedriftsnavn basert på nettstedet.

Videoelementer

Hvis du ikke laster opp en video, blir kanskje en ny video opprettet automatisk basert på de andre elementene i elementgruppen når du har publisert kampanjen din.

Ansvarlig bruk av AI-teknologi

Vi jobber for å overholde prinsippene våre for å utvikle generativ AI-teknologi på en ansvarlig måte og i henhold til de høyeste standardene for rettferdighet, personvern og sikkerhet. Generativ AI i Google Ads inneholder beskyttende løsninger som skal hindre at systemene våre svarer på upassende eller sensitive forespørsler eller foreslår reklamer som utgjør brudd på retningslinjene. Du finner mer informasjon om sikker bruk av generative bilder i Google Ads her.

Merk at generativ AI er teknologi på forsøksstadiet, og at unøyaktig eller støtende innhold som ikke representerer Googles synspunkter, kan bli vist. Ikke stol på generativ AI-funksjonene i Google Ads når det gjelder medisinske, juridiske, økonomiske eller andre profesjonelle råd. Etter hvert som denne teknologien utvikler seg, evaluerer og forbedrer vi sikkerhetstilnærmingen vår.

Tilbakemeldinger bidrar til å gjøre AI-løsningene fra Google tryggere og nyttigere. Du kan rapportere tilbakemeldinger ved å klikke på tilbakemeldingsikonet i nærheten av de genererte utdataene.

Vi kan ikke garantere at elementer som er opprettet med generativ AI, blir godkjent i henhold til annonseretningslinjene. Noen ganger blir for eksempel ikke elementer godkjent i kombinasjon med andre elementer, eller i henhold til lokale forskrifter.

Du bør gjennomgå eventuelle genererte eller foreslåtte elementer for å sikre at de er nøyaktige, ikke villedende, og at de er i tråd med Googles retningslinjer for annonsering eller gjeldende lov og rett, før du publiserer dem.