Felsöka produktflöden för Discovery and Demand Gen

Flödet har inte tillräckligt många kvalificerade produkter

Det här meddelandet visas när du har färre än fem kvalificerade produkter i ditt Google Merchant Center-flöde. Det kan bero på följande:

Så här åtgärdar du problemet

• Om du har färre än fem produkter i ditt Google Merchant Center-flöde kan du lägga till fler produkter i Merchant Center-kontot. Vi rekommenderar minst 50 produkter för bästa resultat.
    • Om du använder produktgrupper bör du se till att inställningarna för produktfilter tillåter fler än fyra produkter. Du kan se antalet produkter i dina produktgrupper genom att navigera till fliken Produktgrupper och se antalet godkända produkter.
  • Om du har minst fem produkter men produkterna inte kan visas kan du följa stegen för att åtgärda avvisade produkter i kampanjen.
    • Du kan se om dina produkter är kvalificerade att visas genom att klicka på fliken Produkter och se efter i kolumnen Problem. Följ anvisningarna i avsnittet Produktstatus för att se till att dina produkter är kvalificerade att visas på Discovery and Demand Gen.
    • Om du använder produktfilter bör du se till att du har tillräckligt många kvalificerade produkter i dina produktgrupper. Du kan se antalet kvalificerade produkter genom att öppna fliken Annonsgrupper och klicka på produktgrupperna. Där ser du det totala antalet godkända produkter samt produkter som inte är kvalificerade.

Åtgärda avvisade produkter i dina kampanjer

Om dina produktannonser bryter mot policyerna för Shopping-annonser ser du överträdelsen i ditt Google Merchant Center-konto. Läs mer om hur du åtgärdar policyöverträdelser i Shopping-annonser.

Om dina produktannonser bryter mot policykraven för Discovery and Demand Gen hittar du följande överträdelsemeddelanden på fliken Produkter i ditt Google Ads-konto:

• Ogiltigt attributvärde [image link]: produktbilden bryter mot kraven i policyn för produktflöden
  • Ogiltigt attributvärde [title]: produktrubriken bryter mot kraven i policyn för produktflöden

Bekanta dig med policykraven för Discovery and Demand Gen för att åtgärda dessa problem. Om du anser att dina produktannonser inte bryter mot någon av ovanstående riktlinjer kan du överklaga överträdelsen från ditt Google Merchant Center-konto.

Så här skickar du in ett överklagande:

1. Klicka på fliken Produkter i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Visa produkt i Merchant Center i kolumnen Problem.
  3. Öppna ditt Google Merchant Center-konto, scrolla ned till kortet Varustatus och klicka på Begär granskning.
  4. Ange ett giltigt skäl till granskningen och klicka på Begär granskning.

Obs! Under granskningsperioden ändras knappen Begär granskning till Väntar. Om överklagandet avvisas visas knappen för överklagande igen, men när du klickar på knappen visas ett felmeddelande.

Förhindra avstängning av Merchant Center-konton

Denna rekommendation visas om du har ett eller flera Google Merchant Center-konton som riskerar att stängas av tillfälligt på grund av problem med datakvalitet eller policyöverträdelser. Dina annonser riskerar att inte visas förrän du har åtgärdat datakvaliteten eller policyöverträdelserna. Öppna sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot för att granska och åtgärda kontoproblemen.

Åtgärda avstängning av Merchant Center-konto

Om ett eller flera av dina Google Merchant Center-konton har stängts av på grund av problem med datakvaliteten eller policyöverträdelser kan du öppna sidan Diagnostik i Google Merchant Center-kontot och granska och åtgärda kontoproblemen.