Problemen met productfeeds voor Discovery en Genereren van vraag oplossen

Feed bevat niet voldoende geschikte producten

U krijgt dit bericht als u minder dan 5 geschikte producten in uw Google Merchant Center-feed heeft. Dit kan de volgende redenen hebben:

Dit probleem oplossen

• Als u minder dan 5 producten in uw Google Merchant Center-feed heeft, voegt u meer producten toe aan uw Merchant Center-account. We raden minstens 50 producten aan voor de beste resultaten.
    • Als u productgroepen gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw productfilterinstellingen meer dan 4 producten toestaan. U kunt het aantal producten in uw productgroepen bekijken door naar het tabblad Productgroepen te gaan en het aantal goedgekeurde producten te bekijken.
  • Als u minstens 5 producten heeft, maar uw producten niet geschikt zijn voor weergave, volgt u de stappen om uw afgekeurde producten te corrigeren in uw campagne.
    • Als u wilt weten of uw producten in aanmerking komen voor weergave, klikt u op het tabblad Producten en bekijkt u de kolom Problemen. Volg de instructies in het gedeelte Productstatus om te zorgen dat uw producten in aanmerking komen voor weergave op Discovery en Genereren van vraag.
    • Als u productfilters gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw productgroepen voldoende geschikte producten hebben. U kunt het aantal geschikte producten bekijken door naar het tabblad Advertentiegroepen te gaan en op Productgroepen te klikken. Daar vindt u het totale aantal goedgekeurde producten en producten die niet in aanmerking komen.

Corrigeer afgekeurde producten in uw campagnes

Als uw productadvertenties het beleid voor Shopping-advertenties schenden, vindt u de schending in uw Google Merchant Center-account. Ontdek meer informatie over hoe u schendingen van Shopping-advertenties verhelpt.

Als uw productadvertenties de beleidsvereisten voor Discovery en Genereren van vraag schenden, vindt u de volgende schendingsberichten op het tabblad Producten van uw Google Ads-account:

• Ongeldige kenmerkwaarde [image link]: de productafbeelding schendt de beleidsvereisten voor productfeeds
  • Ongeldige kenmerkwaarde [title]: de producttitel schendt de beleidsvereisten voor productfeeds

Zorg ervoor dat u bekend bent met de beleidsvereisten voor productfeeds voor Discovery en het genereren van vraag om deze problemen op te lossen. Als u van mening bent dat uw productadvertenties de bovenstaande richtlijnen niet schenden, kunt u bezwaar maken tegen de schending vanuit uw Google Merchant Center-account.

Voer deze stappen uit om een bezwaarschrift in te dienen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het tabblad Producten.
  2. Klik in de kolom Problemen op Product bekijken in Merchant Center.
  3. Scroll in uw Google Merchant Center-account omlaag naar de kaart Itemstatus en klik op Beoordeling aanvragen.
  4. Geef een geldige reden voor de beoordeling op en klik op Beoordeling aanvragen.

OpmerkingTijdens de beoordelingsperiode verandert de knop Beoordeling aanvragen in In behandeling. Als het bezwaar wordt afgewezen, wordt de bezwaarknop opnieuw weergegeven, maar krijgt u een foutmelding als u op de knop Bezwaar maken klikt.

Opschorting van een Merchant Center-account voorkomen

Deze aanbeveling wordt getoond als u een of meer Google Merchant Center-accounts heeft die het risico lopen te worden opgeschort vanwege problemen met de gegevenskwaliteit of beleidsschendingen. Uw advertenties lopen het risico dat ze pas worden weergegeven nadat de problemen met de gegevenskwaliteit of beleidsschendingen zijn verholpen. Ga naar de pagina Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account om de accountproblemen te bekijken en op te lossen.

Opschorting van een Merchant Center-account oplossen

Als een of meer van uw Google Merchant Center-accounts zijn opgeschort vanwege problemen met de gegevenskwaliteit of beleidsschendingen, gaat u naar de pagina Diagnostische gegevens in uw Google Merchant Center-account om uw accountproblemen te bekijken en op te lossen.