Ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder med formulär för potentiella kunder

Du kan använda förbättrade konverteringar för potentiella kunder i kombination med annonser med formulär för potentiella kunder för att spåra offlinekonverteringar. På så sätt kan du ladda upp mer detaljerad data om potentiella kunder till Google för att få fler rapport- och optimeringsinsikter. Om du inte har aktiverat förbättrade konverteringar för potentiella kunder men har aktiverat annonser med formulär för potentiella kunder kan du enkelt ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder med hjälp av data som samlas in i dina annonser med formulär för potentiella kunder.

Fördelar

• Mät offlinekonverteringshändelser upp till 63 dagar efter klicket.
  • Importera händelser direkt till Google Ads och Google Marketing Platform.
  • Med mer korrekta rapporter får du en djupare förståelse för hur varje onlineklick leder till offlineåtgärder.
  • Skilj mellan klick och sökfrågor som leder till potentiella kunder av hög kvalitet.
  • Få mer exakt optimering av Smart Bidding.
  • Eftersom du använder annonser med formulär för potentiella kunder med förbättrade konverteringar för potentiella kunder behöver du inte aktivera särskilda inställningar i taggen för att fånga upp data som tillhandahålls av användare, eftersom formuläret tillhandahålls av Google.

Anvisningar

1. Skapa en annons med formulär för potentiella kunder

Läs mer om formulärtillgångar för potentiella kunder.

Obs! En konverteringsåtgärd från formulär för potentiella kunder skapas automatiskt i Google Ads första gången formuläret skickas in. Den visas som målet Inskickade formulär för potentiella kunder med Konverteringskälla: Från Google.

2. Aktivera förbättrade konverteringar för potentiella kunder för kontot

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen som lanseras för alla annonsörer under 2024. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka avsnittet Förbättrade konverteringar för potentiella kunder.
  5. Markera Aktivera förbättrade konverteringar för potentiella kunder.
  6. Välj en metod för att ställa in och hantera data som tillhandahålls av användare.
  7. Klicka på Spara.

3. Ställ in en offlinekonverteringsåtgärd för förbättrade konverteringar för potentiella kunder

1. Öppna konverteringsöversikten i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Ny konverteringsåtgärd.
  3. Välj konverteringstypen Importera. Välj Andra datakällor eller CRM:er och sedan Spåra konverteringar från klick.
  4. Klicka på Fortsätt.
    • Obs! För närvarande är det inte möjligt att importera från samtal.
  5. Ange inställningarna för konverteringsåtgärden. Läs mer om hur du skapar konverteringsåtgärder.
  6. Klicka på Skapa och fortsätt. På nästa sida ska du bekräfta den nya konverteringsåtgärden.

4. Importera konverteringar till Google Ads

Därefter behöver du importera konverteringar från annonsklick till Google Ads.