Näin löydät elementtikirjaston ja lisäät tai poistat elementtejä

Elementtikirjasto on Google Adsin tilitason ominaisuus, josta löydät kaikki mainoksen luomiseen tarvittavat elementit. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten löydät elementtikirjaston ja miten voit lisätä tai poistaa siellä olevia elementtejä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin pääset elementtikirjastoon

Voit siirtyä elementtikirjastoon, kun valitset mediaa mainosta luodessasi. Löydät elementtikirjaston myös sivupalkin ja Kampanjat-välilehden kautta seuraamalla alla olevia ohjeita.

Sivupalkista

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Elementtikirjasto.

Kampanjat-välilehdeltä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse avattavasta valikosta Kuva.
  5. Valitse avattavasta Lisää kohteeseen ‑valikosta kampanja tai mainosryhmä, johon haluat lisätä kuvaelementit.
  6. Klikkaa Kuvat. Tarkista, että kuvan lähde on elementtikirjasto.
  7. Valitse Elementtikirjasto-kohdasta elementit, joita haluat käyttää mainoksessasi.
    • Huom. Jos jonkin kuvasi kuvasuhde ei ole 1:1 tai 1,9:1, sinun on rajattava kuvaa, ennen kuin voit sisällyttää sen kuvaelementteihin. Klikkaa rajattavaa kuvaa, tee muutokset ja klikkaa sitten Valitse 1 kuvasuhde tai Valitse 2 kuvasuhdetta. Toista tämä vaihe kaikkien rajausta vaativien kuvien kohdalla.
  8. Klikkaa Tallenna.
  9. Lopullisen kuvaelementin esikatselu on nähtävillä näytön oikeassa reunassa. Jos haluat tehdä muutoksia, klikkaa kuvien vieressä olevaa kynäkuvaketta .
    • Huom. Kaikkea lisäämääsi tekstiä ei välttämättä aina käytetä mainoksessasi. Joissakin mainosmuodoissa teksti voi näkyä lyhennettynä.
  10. Klikkaa Tallenna.

Näin lisäät elementtejä elementtikirjastoon

Voit ladata elementtejä elementtikirjastoon seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Elementtikirjasto.
  4. Klikkaa + Uusi.
    • Kansio: Tämän avulla voit luoda uusia kansioita, jotta voit pitää elementit järjestyksessä.
    • Lataa: Tämän avulla voit ladata kuvia, videoita ja kansioita suoraan tietokoneeltasi tai yhdistää Google Driveen ja ladata sisältöä sieltä.
    • Video: Tämän avulla voit ladata uuden videon, lisätä videon YouTubesta tai jopa luoda uuden videon. Voit myös muokata nykyistä videota (lisätä taustaselostuksen tai trimmata videota).
  5. Vie hiiri Lataa-kohdan päälle. Valitse jokin seuraavista sen mukaan, missä elementtisi ovat:
    • Kuvat ja videot
    • Kansion lataus
    • Google Drivesta
    • Dropboxista
  6. Valitse elementti, jonka haluat ladata. Huomaa, että voit valita vain Google Adsin tukemia tiedostotyyppejä.
  7. Klikkaa Avaa.
  8. Jos tiedosto on kuva, se ladataan klikattuasi Avaa. Jos se on video, tee näin:
    • Valitse jokin seuraavista:
      • YouTuben luoma videomainoksen tallennuskanava
      • Oma kanava: Valitse tämä, jos sinulla on lupa ladata videoita kanavalle Google-tililtä, jota käytät Google Adsissa.
      • Lataa luonnoksina: Valitse tämä, jos et ole vielä ladannut videoita kanavalle.
    • Klikkaa Lataa.

Lue lisää videon luomisesta elementtikirjastossa.

Näin poistat elementtejä elementtikirjastosta

Näin voit poistaa minkä tahansa elementtikirjastoon lataamasi elementin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Elementtikirjasto.
  4. Valitse poistettavat elementit ja klikkaa Poista.
Hyvä huomata
  • Kun olet poistanut elementit, voit kumota poistamisen välittömästi. Poistettuja elementtejä ei voi palauttaa, ja sinun on tarvittaessa ladattava ne uudelleen.
  • Et voi enää nähdä poistamiesi elementtien rajattuja versioita.
  • Elementtikirjastosta poistamasi elementit saattavat edelleen näkyä
    • mainoksessa, johon elementit on lisätty ja joka näkyy edelleen (sinun on poistettava elementit mainoksesta, jos et halua sen enää näkyvän)
    • raportoinnissa, etenkin jos poistetut elementit olivat liitettynä näkyneeseen mainokseen
    • Google Ads APIssa (poistetut elementit piilotetaan Google Ads Editorista, ellei niitä ole liitetty mainokseen).
  • Jos haluat poistaa joitakin lataamiasi elementtejä pysyvästi, ota yhteyttä tukeen. Kun elementit on poistettu pysyvästi, niitä ei voi palauttaa.
  • Jos olet ladannut videoita Googlen omistamalle yksityiselle kanavalle, joka on tarkoitettu videomainosten hostaamiseen, voit poistaa kyseiset videot yllä olevia ohjeita seuraamalla. Jos taas olet ladannut videot brändikanavalle, voit poistaa ne ainoastaan kirjautumalla kyseiselle YouTube-kanavalle. Lue lisää videon korvaamisesta tai poistamisesta.