Avkastning

Hvor høy fortjeneste du har hatt på annonsene dine sammenlignet med hvor mye penger du har brukt på disse annonsene.

For å beregne avkastningen må du trekke de samlede kostnadene fra annonseinntektene og deretter dele på de samlede kostnadene: avkastning = (inntekter - kostnader for solgte varer) / kostnader for solgte varer.

Eksempel

Tenk deg at du har et produkt med produksjonskostnader på NOK 1000 og utsalgspris på NOK 2000. Så selger du 6 av disse produktene etter en kampanje på Google Ads. Du selger da totalt for NOK 12 000, og Google Ads-kostnadene er på NOK 2000. Avkastningen er (NOK 12 000 - (NOK 6000 + NOK 2000)) / (NOK 6000 + NOK 2000), eller 50 %.

For å måle Google Ads-avkastningen din må du spore konverteringer, handlinger du vil at kundene skal utføre på nettstedet ditt etter at de har klikket på en annonse, for eksempel kjøp, registrering eller nedlasting. Prøv konverteringssporing eller Google Analytics – et gratisverktøy som gjør det enkelt å spore konverteringer i kontoen din.

Avkastning er vanligvis den viktigste beregningen for annonsører, fordi den viser den faktiske innvirkningen Google Ads har på bedriften. Selv om det er kjekt å vite hvor mange klikk og visninger du får, er det enda bedre å vite hvor stor nytte bedriften din har av annonsene.