Sijoitetun pääoman tuottoprosentti

Kuinka paljon mainoksesi ja ilmaiset tuotelistauksesi ovat tuottaneet tuloja verrattuna mainoskuluihin?

Sijoitetun pääoman tuottoprosentti lasketaan vähentämällä mainoksista ja listauksista kertyneistä tuloista kokonaiskustannukset ja jakamalla saatu summa kokonaiskustannuksilla: sijoitetun pääoman tuottoprosentti = (tulot – myytyjen tuotteiden kustannukset) / myytyjen tuotteiden kustannukset.

Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on tuote, jonka valmistaminen maksaa 100 euroa. Tuotetta myydään 200 eurolla. Myyt kuusi tuotetta mainostettuasi niitä Google Adsin avulla. Kokonaismyyntisi on 1 200 euroa, ja Google Ads ‑mainosten kustannukset ovat 200 euroa. Sijoitetun pääoman tuottoprosentti on (1 200 euroa – (600 euroa + 200 euroa)) / (600 euroa + 200 euroa) eli 50 prosenttia.

Jotta voit arvioida sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi Google Adsissa, sinun on seurattava konversioita. Ne ovat toimintoja – esimerkiksi ostoja, rekisteröitymisiä ja latauksia – joita haluat asiakkaiden tekevän verkkosivustollasi sen jälkeen, kun he ovat klikanneet mainostasi. Kokeile konversioseurantaa tai Google Analyticsia eli ilmaisia työkaluja, jotka auttavat seuraamaan konversioita tililläsi.

Sijoitetun pääoman tuottoprosentti on tavallisesti mainostajien tärkein mittari, koska se näyttää Google Adsin todellisen vaikutuksen liiketoimintaan. On hyödyllistä tietää klikkausten ja näyttökertojen määrä, mutta on vielä tärkeämpää tietää, miten mainokset ja listaukset vaikuttavat yrityksesi menestykseen.