Investeringsafkast

Angiver, hvor stor indtjening du har fået fra dine annoncer i forhold til, hvor meget du har brugt på disse annoncer.

Investeringsafkastet beregnes ved at tage den omsætning, der stammer fra dine annoncer, og fratrække dine samlede omkostninger. Derefter dividerer du resultatet med dine de samlede omkostninger. Formlen ser således ud: Investeringsafkast = (omsætning - omkostninger for solgte varer) / omkostninger for solgte varer.

Eksempel

Lad os sige, at du har et produkt, der koster 100 DKK at producere, og som sælges for 200 DKK. Du sælger 6 af disse produkter som resultat af annoncering på Google Ads. Det samlede salg er på 1200 DKK, og Google Ads-omkostningerne er på 200 DKK. Investeringsafkastet er (1200 - (600 + 200)) / (600 + 200) eller 50 %.

Du kan gøre det nemmere at måle dit Google Ads-investeringsafkast ved at spore konverteringer, dvs. handlinger, som du gerne vil have dine kunder til at foretage på dit website, når de har klikket på din annonce, f.eks. et køb, en tilmelding eller en download. Prøv Konverteringssporing eller Google Analytics, som er gratis værktøjer, der kan hjælpe dig med at spore konverteringer på din konto.

Investeringsafkastet er normalt det vigtigste mål for annoncører, fordi det viser den reelle effekt, som Google Ads har på din virksomhed. Det er godt at vide, hvor mange klik og eksponeringer du opnår, men det er endnu bedre at vide, hvordan dine annoncer bidrager til din virksomheds succes.