Opprett Performance Max-kampanjer for markedsplasser

Med Performance Max-kampanjer for markedsplasser kan du nå ut til flere kunder og sende mer trafikk direkte til produktene du selger på en markedsplass. Performance Max-kampanjene for markedsplasser bruker produktinformasjon fra markedsplassen, slik at produktene dine blir tatt med i kampanjene. Når kundene klikker på annonsene dine, føres de videre til produktsiden din på markedsplassen, der de kan kjøpe produktene. Du trenger ikke noe eget nettsted eller en Google Merchant Center-konto.

Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på enkelte markedsplasser. For å finne ut om en bestemt markedsplass tilbyr denne funksjonen, kan du ta kontakt med markedsplassen. Vi jobber med å legge til flere markedsplasser.

Performance Max er drevet av Google AI for å generere kampanjeinnstillinger du kan bruke for å få maksimalt utbytte av annonseringen din. Når du oppretter en kampanje, kan du få varsler om problemer som kan ha innvirkning på resultatene. På navigasjonsmenyen for kampanjeoppretting kan du gå gjennom og løse disse problemene. Finn ut hvordan du kan lage effektive kampanjer.

Tips: Hvis målene i denne artikkelen ikke samsvarer med kampanjemålene du har angitt i Google Ads, har Google flere alternativer for oppretting av Performance Max-kampanjer. Finn ut mer om andre måter du kan opprette Performance Max-kampanjer på.

På denne siden

Før du begynner

Sjekk at Google Ads-kontoen din er knyttet til markedsplassen.

Veiledning

Trinn 1/6: Opprett en kampanje og velg ønsket mål

1. Klikk på den blå plussknappen i Google Ads-kontoen din, og velg Ny kampanje.
  2. Velg Salg som annonseringsmål for kampanjen. Hvis ingen av alternativene gjenspeiler målet ditt, velger du Opprett en kampanje uten noe spesielt mål.
  3. Når du får spørsmål om hvor du vil sende trafikken, velger du markedsplassen.
  4. Gjennomgå konverteringsmålene som markedsplassen har konfigurert på dine vegne, og klikk på Fortsett.
    • Merk: Hvis du konfigurerer standard konverteringsmål i kontoen, vises disse også når du oppretter Performance Max-kampanjer for markedsplasser. Vi anbefaler at du fjerner disse målene manuelt, slik at kampanjen bare optimaliseres for målene som er konfigurert av markedsplassen du bruker.
  5. Velg Performance Max som kampanjetype.
  6. Gi kampanjen et navn.
  7. Velg Fortsett.

Trinn 2 av 6: Angi budgivningsinnstillinger

Angi en budstrategi

Ut fra målene du har angitt, bidrar Performance Max til å angi de riktige budene for hver auksjon for å optimalisere kampanjen din.

• Hvis du sporer verdier sammen med konverteringene dine, anbefaler vi at du bruker budstrategien «maksimer konverteringsverdien».
  • Hvis du ikke sporer verdier, og alle konverteringene er like lønnsomme for bedriften, bør du vurdere å bruke budstrategien «maksimer antall konverteringer».

Finn ut hvordan du fastsetter bud og budsjetter.

Merk: Målet for anskaffelse av nye kunder er ikke tilgjengelig i Performance Max-kampanjer for markedsplasser.

Under «Flere innstillinger» kan du angi annonseplanlegging og start- og sluttdatoen i kampanjen, og du kan ekskludere merkevarerelevant trafikk. Vær oppmerksom på at utvidelse av endelige nettadresser ikke er tilgjengelig i Performance Max-kampanjer for markedsplasser.

Trinn 3 av 6: Angi kampanjeinnstillinger

På markedsplassen du bruker, er det kanskje allerede angitt at produktene dine bare skal vises i bestemte land. Når du legger til stedsinnstillinger i Performance Max-kampanjer for markedsplasser, vises annonsene dine i land som er inkludert på markedsplassen, og ikke i land som er ekskludert på markedsplassen. Følg fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere stedsmålrettingen.

1. Velg stedet du vil målrette annonser mot, under «Steder» på siden med kampanjeinnstillinger.
  2. For å målrette annonser mot et sted som ikke er på listen, velg Angi et annet sted, skriv inn navnet på det aktuelle stedet, og velg deretter Målrett eller Ekskluder.
    • Hvis du vil målrette annonser mot bestemte steder innenfor et område, må du velge I nærheten og deretter Målrett steder eller Ekskluder steder.
  3. Velg språkene kundene snakker, fra Språk-rullegardinmenyen. Du kan velge flere språk for å vise annonsene til bestemte kundegrupper.
    • Merk: Bruk «Avansert søk» for å få flere alternativer for stedsmålretting. Du kan legge til flere steder om gangen, eller du kan angi et sted og målrette annonser mot området innenfor en radius rundt dette.
  4. Legg inn eventuelle andre ønskede innstillinger under «Flere innstillinger», og klikk på Neste.

Under «Flere innstillinger» kan du angi annonseplanlegging og start- og sluttdatoen i kampanjen, og du kan ekskludere merkevarerelevant trafikk. Husk at utvidelse av endelige nettadresser og elementer som er opprettet automatisk, ikke er tilgjengelig i Performance Max-kampanjer for markedsplasser.

Trinn 4 av 6: Konfigurer elementer og elementgrupper (valgfritt)

Annonsene som vises fra kampanjen, er basert på produktfeeden på markedsplassen. Du er ikke nødt til å legge til flere elementer, men med flere elementer kan du oppnå bedre resultater, større rekkevidde eller mer beholdning for annonsene dine.

Oppføringsgrupper er obligatoriske, og som standard inneholder de alle produktene i markedsplasskontoen som er angitt.

1. På «Elementgruppe»-siden gir du elementgruppen et unikt navn.
  2. Bekreft oppføringsgruppene i kampanjen. Med oppføringsgrupper kan du velge hvilke produkter som skal vises i annonsene som inngår i Performance Max-kampanjene dine. Standardvalget er alle produktene i den tilknyttede markedsplasskontoen. Du kan også velge bare å bruke et utvalg av produktene ved å følge denne fremgangsmåten:
  1. Klikk på blyantikonet Endre ved siden av «Alle produkter».
  2. Velg Bruk et utvalg av produktene i annonsene.
  3. Du kan velge produkter etter kategori, merkevare, vare-ID, tilstand, produkttype, kanal eller egendefinerte etiketter fra rullegardinmenyen. Du kan også velge flere verdier samtidig ved å skrive inn produkttypene atskilt med linjeskift.
  4. Merk av for produktene du vil ha med i Performance Max-annonsene, så vises de i kolonnen til høyre. For å fjerne produkter, klikk på ved siden av produktgruppen.
  5. Klikk på Lagre for å fullføre konfigureringen av Performance Max-kampanjen.
  1. Lag en elementgruppe ved å følge veiledningen nedenfor.
Element Anbefalinger om elementer
Bilde Legg til opptil 15 bilder.
Logoer Legg til opptil 5 logoer.
Overskrifter (maks 30 tegn) Legg til opptil 5 overskrifter.
Lange overskrifter (maks 90 tegn) Legg til opptil 5 lange overskrifter.
Beskrivelser

Kort beskrivelse (maks 60 tegn)

• Legg til 1 kort beskrivelse.

Lang beskrivelse (maks 90 tegn)

• Legg til opptil 4 lange beskrivelser.

Merk: Lange beskrivelser støttes ikke i lokale formater.

Handlingsfremmende oppfordring Velg en handlingsfremmende oppfordring som passer til målene dine, for eksempel «registrer deg» eller «abonner».
Bedriftsnavn Legg til navnet på bedriften eller merkevaren din. Dette vises i annonseteksten.

Merk: Videoelementer er foreløpig ikke tilgjengelige i Performance Max-kampanjer for markedsplasser.

Du kan opprette én elementgruppe før du lanserer Performance Max-kampanjen. Etter at kampanjen er konfigurert, kan du legge til flere elementgrupper. Elementene kombineres automatisk i alle aktuelle formater, og den mest relevante reklamen vises i annonsene.

Finn ut hvordan du oppretter elementgrupper.

Tips: I elementgruppene du oppretter, bør alle elementene være knyttet til ett enkelt tema eller én enkelt målgruppe. Hold markøren over spørsmålstegnikonet for å finne ut mer om kravene.

Målgruppesignaler

Med målgruppesignaler kan du legge til målgruppeforslag for å gjøre det enklere for Google Ads-automatiseringen å optimalisere for målene du har valgt. Selv om det er valgfritt, anbefaler vi at du bruker målgruppesignaler, for da får Google AI best mulig grunnlag for å optimalisere kampanjen.

Husk at Performance Max også kan vise annonser til relevante målgrupper som ikke omfattes av signalene. Dette skjer bare i tilfeller der dette med stor sannsynlighet bidrar til at du får konverteringer og når de aktuelle resultatmålene.

Merk: Datasegmentene dine er ikke tilgjengelige i Performance Max for markedsplasser.

Annonsekvalitet

Annonsekvalitet gir en indikasjon på hvor relevante annonsekombinasjonene er, og omfanget deres. Hvis du har unikt og relevant innhold, er det enklere å få vist den rette annonsen til kundene og oppnå bedre annonseresultater.

Trinn 5/6: Fastsett ønsket budsjett

Med budsjettet fastsetter du en månedlig belastningsgrense for enkeltkampanjer. Belastningsgrensen er det gjennomsnittlige dagsbudsjettet du angir, ganget med det gjennomsnittlige antallet dager i en måned. Selv om kostnadene dine varierer fra dag til dag, betaler du aldri mer enn den månedlige belastningsgrensen. Finn ut mer om kostnadsgrenser.

I Performance Max-kampanjer bør du gjøre følgende:

• Fastsett et gjennomsnittlig dagsbudsjett på minst tre ganger CPA-en eller kostnaden per konvertering for konverteringshandlingene du velger å bruke i kampanjen. Du kan når som helst endre budsjettet.
  • Sjekk kontoen din daglig for å se kampanjeresultatene du har oppnådd så langt.
  • Husk at på dager når det er sannsynlig at annonsene kan få mer trafikk, kan kostnadene være opptil det dobbelte av det gjennomsnittlige dagsbudsjettet. Men slike dager utjevnes av dager med lavere forbruk enn det gjennomsnittlige dagsbudsjettet.

Trinn 6/6: Gjennomgå og publiser kampanjen

Før du fullfører konfigureringen av kampanjen, får du gjennomgå et sammendrag med detaljert informasjon om den nye kampanjen. Velg Publiser kampanjen for å fullføre prosessen.

Linker til relatert innhold