Ons nieuwe beleid om adverteerders te begeleiden en vertrouwen bij gebruikers op te bouwen

31 augustus 2023

Vandaag kondigen we een nieuwe manier aan om advertenties duidelijker te maken. Met het beleid Beperkte advertentieweergave verkleint u het risico op scams en voorkomt u verwarrende en misleidende advertenties. Op grond van dit beleid introduceren we een kennismakingsperiode voor adverteerders met wie we minder vertrouwd zijn. In deze periode kunnen de vertoningen van hun advertenties beperkt zijn. Ten eerste wordt dit beleid toegepast op adverteerders die bepaalde merken targeten met hun advertentiecampagnes. We implementeren dit beleid bijvoorbeeld als de relatie tussen een adverteerder en een merk waarnaar in hun advertentie wordt verwezen, onduidelijk is. We willen er met name voor zorgen dat gebruikers een duidelijk beeld hebben van met wie ze te maken hebben als ze op een advertentie reageren.

Stel dat een gebruiker hun volgende reis wil boeken en naar vluchten van hun favoriete luchtvaartmaatschappij naar Parijs zoekt. Met deze nieuwe aanpak is het merendeel van de advertenties die de gebruiker naar aanleiding van die zoekopdracht te zien krijgt, afkomstig van adverteerders zoals de luchtvaartmaatschappij zelf, concurrerende luchtvaartmaatschappijen, hotels in de regio en andere adverteerders met een geschiedenis van beleidsnaleving en transparantie. Voor adverteerders die nog geen goede reputatie hebben, kan het aantal vertoningen op grond van dit beleid beperkt worden omdat ze hun reputatie op ons platform nog moeten opbouwen. Hoewel we gebruikers de mogelijkheid willen bieden om te reageren op relevante en nuttige advertenties, verkleint dit beleid de kans dat ze een misleidende of verwarrende advertentie te zien krijgen van een adverteerder met een niet-bewezen reputatie.

Dit beleid zorgt ervoor dat nieuwe adverteerders met goede intenties het vertrouwen van gebruikers kunnen opbouwen voordat hun campagnes volledig bereik hebben. Ook is het een extra tool om het bereik van mensen die te kwader trouw handelen te beperken. Adverteerders waarop dit beleid wezenlijk van invloed is, krijgen een melding en suggesties om de kwalificatiestatus te behalen. Zoals met elke nieuwe aanpak beginnen we klein en breiden we de handhaving geleidelijk uit.

We geven adverteerders ook makkelijke tips die ze in hun campagnes kunnen verwerken om duidelijke advertenties te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld hun domein vastzetten in de titel van de advertentie, vooral als hun merk niet algemeen bekend is op internet.

Net als bij al ons beleid is het belangrijk dat we transparant zijn richting onze advertentiepartners over hoe we beslissingen nemen. Wanneer we de reputatie van een adverteerder op ons platform bepalen, houden we rekening met een aantal criteria, waaronder de volgende:

• Gebruikersfeedback: Onze gebruikers kunnen feedback geven over elke advertentie die ze op ons platform zien, afhankelijk van of ze positieve of negatieve ervaringen met die advertentie hebben gehad. We houden rekening met die feedback.
  • Advertentiegeschiedenis: Het is belangrijk dat adverteerders een goede reputatie hebben op het gebied van naleving van ons advertentiebeleid.
  • Identiteitsverificatie voor adverteerders: U moet ons proces voor identiteitsverificatie voor adverteerders afronden om het vertrouwen tussen gebruikers en adverteerders te vergroten.

Het is ook belangrijk voor ons dat we ons platform open houden voor nieuwe adverteerders en ze de mogelijkheid bieden om nuttige ervaringen te bieden. Met dit beleid worden geen advertenties geblokkeerd of van ons platform verwijderd. Eventuele beperkingen voor advertenties zijn alleen van toepassing in bepaalde scenario's, bijvoorbeeld als een gebruiker in verwarring kan komen door de merkidentiteit van een adverteerder. We rollen dit beleid geleidelijk uit en voeren aanpassingen door om te zorgen dat het effectief werkt.

Gepost door Alejandro Borgia, Director, Product Management, Ads Safety