[Overføring til GA4] Korriger avvik i konverteringer

Det er vanlig å se avvik mellom konverteringsberegningene i henholdsvis GA4 og Universal Analytics, og det kan være flere årsaker til dette. Her er de vanligste årsakene til dataavvik:

• Konverteringsvindu: Innstillingene for konverteringsvinduet i Google Ads definerer hvor lenge etter et Google Ads-kontaktpunkt dette kontaktpunktet kan tilskrives konverteringskreditt. Hvis innstillingene i UA og GA4 ikke er samsvarende, kan et kontaktpunkt tilskrives konverteringskreditt i ett område, men ikke i det andre.
  • Innstillinger for attribusjonsmodeller: Attribusjonsmodellene avgjør hvordan kreditt tilskrives ulike kontaktpunkter i konverteringstrakter. Hvis du bruker ulike attribusjonsmodeller, kan fordelingen av kreditt bli ulik mellom kampanjer. Hvis du endrer attribusjonsinnstillingene i Google Ads, påvirkes ikke det samlede antallet konverteringer som tilskrives Google Ads i Google Analytics-kontoen din.
  • Telling av konverteringer: I UA telles det én målkonvertering per økt, mens det ofte telles én konvertering per hendelse i GA4. I Google Ads telles flere konverteringer i en gitt datoperiode. Dette innebærer at UA bare teller én konvertering per økt, mens GA4 og Google Ads kan telle flere konverteringer per økt hvis det finnes flere konverteringshendelser, noe som kan føre til avvik i beregninger.
    • Løs problemet: Du kan løse dette problemet ved å gå til konverteringssammendraget i Google Ads, finne konverteringshandlingene som importeres fra GA4 og UA og sammenlignes med hverandre, og deretter påse at begge er tilordnet den samme tellemetoden: «Én konvertering» eller «Alle konv.». Finn ut mer om telling av konverteringer.
    • For at tellingen i GA4 skal samsvare med tellingen av UA-mål, må du sørge for at «Én gang per økt» er angitt som tellemetoden for GA4-konverteringer.

Andre årsaker

• Automatisk tagging: Hardkodede betingelser for utløsing av tagger kan påvirke når og hvordan tagger utløses. Hvis datainnsamlingen er begrenset i UA, men ikke i GA4, kan antallet økter, brukere, sidevisninger og konverteringer være høyere i GA4.
    • Løs problemet: Vi anbefaler at du samler inn data til GA4-områder via gtag.js eller gtm.js (vha. GA4-tagger). Når taggene er implementert, må du samkjøre eventuelle betingelser for utløsing av taggene.
  • Dekning på nettstedet: Du kan oppleve huller i målingen hvis UA-taggen er satt inn på andre sider enn GA4-taggen, og spesielt hvis landingssiden til en Google Ads-annonse ikke er korrekt tagget. Hvis GA4-tagger er satt inn på flere eller færre sider enn UA-taggen, viser GA4 henholdsvis flere eller færre økter, brukere, sidevisninger og påfølgende konverteringer.
    • Løs problemet: Du kan redusere avvikene til et minimum ved å bruke den samme tagimplementeringen i både UA og GA4, for eksempel Google-taggen eller Google Tag Manager. Ta høyde for eldre innstillinger, for eksempel sporing av flere domener. Bruk sammendraget av tagdekningen til å bekrefte tagimplementeringen. I sammendraget av tagdekningen kan du se hvilke sider på nettstedet som Google-taggen er installert på.
  • Filtre: I UA brukes filtre på rapporteringsvisningsnivå, og de kan påvirke antallet konverteringer som registreres i Google Ads. I denne sammenhengen fungerer GA4 helt annerledes: Enkelte filtre kan gjenskapes i GA4 (f.eks. ekskludering av intern trafikk), mens andre krever datatransformering i form av redigering av hendelser (f.eks. «Søk og erstatt» eller egendefinerte filtre).
  • Tellemetode for konverteringer i GA4: I UA telles det én målkonvertering per økt, mens det ofte telles én konvertering per hendelse i GA4. Dette innebærer at UA bare teller én konvertering per økt, mens GA4 kan telle flere konverteringer per økt hvis det finnes flere konverteringshendelser, noe som kan føre til avvik i beregninger.
  • Ekskludering av nettadresseparametere: I UA kan konverteringer konfigureres slik at de samsvarer eksakt med en bestemt nettadresse. I GA4 defineres konverteringer ut fra hendelser, og nettadresseparametere kan ikke ekskluderes. Dette betyr at en konvertering i GA4 kan utløses av mange ulike versjoner av en nettadresse, så lenge hendelsen utløses.
  • Tidsavbrudd i økter: Med innstillingen for tidsavbrudd i økter kan du bestemme hvor lenge en brukers aktivitet skal anses som å utgjøre en enkeltøkt. Antallet økter registrert i Google Analytics 4-området kan være lavere enn antallet økter registrert i Universal Analytics-området. Dette er fordi GA4 ikke registrerer en ny økt når kampanjekilden endres underveis, mens det motsatte er tilfellet i Universal Analytics.
    • Løs problemet: Vi anbefaler at du bruker standardinnstillingene. Hvis du endrer innstillingen for tidsavbrudd i økter i UA, bør du også endre denne innstillingen i GA4.
  • Samtykkemodus: Modellering av samtykkemodus er tilgjengelig i Google Ads for annonsører som har importert Google Analytics-konverteringer fra områder der taggingen er implementert via gtag.js eller Google Tag Manager. For analytics.js-implementeringer tilbyr vi ikke konverteringsmodellering for Google Analytics-konverteringer som importeres til Google Ads, siden samtykkestatusen ikke kan defineres nøyaktig uten at taggingen er implementert via gtag.js eller Google Tag Manager. Hvis både UA og GA4 bruker tagger som er kompatible med samtykkemodus, kan begge få konverteringsmodellering i Google Ads.
    • Løs problemet: For å sammenligne UA- og GA4-konverteringer må du ha en tagtype som er kompatibel med samtykkemodus, i begge områdene. I tillegg må du ha en avansert implementering for at både UA- og GA4-konverteringer skal kunne modelleres i Google Ads.

Du kan gjennomgå denne listen over avvik i registrerte konverteringer for å se hvor forskjellene oppstår, og hvordan du kan få at antallet GA4-konverteringer til å nærme seg antallet i UA.

Neste: Fem metoder for å heve kvaliteten på GA4-data