[GA4:ään siirtyminen] Konversioerojen korjaaminen

GA4:n ja Universal Analyticsin konversiomittareissa on usein eroja, ja tähän voi olla useita syitä. Tässä ovat niistä tavallisimmat:

• Konversioikkuna: Google Adsin konversioikkuna-asetukset määräävät, miten kauan Google Ads ‑kontaktipisteen jälkeen sille voidaan kirjata konversiokrediittiä. UA:n ja GA4:n asetusten ero voi aiheuttaa sen, että kontaktipisteelle kirjataan konversiokrediittiä vain toisessa niistä.
  • Attribuutiomallin asetukset: Attribuutiomallit määräävät, miten krediitti jaetaan konversioreitin eri kontaktipisteille. Eri attribuutiomallit voivat johtaa siihen, että krediitti jaetaan kampanjoissa eri tavalla. Attribuutioasetusten muuttaminen Google Adsissa ei vaikuta niiden konversioiden kokonaismäärään, jotka Google Adsille kirjataan Google Analytics ‐tilillä.
  • Konversioiden kirjaaminen: UA kirjaa yhden tavoitekonversion istuntoa kohti, kun taas GA4 kirjaa usein yhden konversion tapahtumaa kohti. Google Ads kirjaa useita konversioita tietyltä aikaväliltä. Tämä tarkoittaa, että GA4 ja Google Ads voivat kirjata useita konversioita istuntoa kohti, jos konversiotapahtumia on useita, mikä voi johtaa eroihin konversiomittareissa.
    • Näin korjaat asian: Siirry Google Adsin konversioyhteenvetoon, etsi vertailtavat GA4:stä ja UA:sta importoidut konversiotapahtumat ja muokkaa niitä niin, että molemmilla konversioilla on sama kirjausmenetelmä: "Yksi konversio" tai "Kaikki konversiot". Lue lisää konversioiden laskemisesta.
    • Jos haluat yhtenäistää GA4-konversioiden ja UA-tavoitteiden kirjaamisen, varmista, että GA4-konversioiden kirjausmenetelmäksi on valittu "Kerran istunnossa".

Muita syitä

• Automaattinen taggaus: Kovakoodatut tagien käynnistymisehdot voivat vaikuttaa siihen, miten ja milloin tagi käynnistyy. Jos datankeruuta on rajoitettu UA:ssa mutta ei GA4:ssä, niin käyttäjien, istuntojen, katselukertojen ja konversioiden määrä voi olla suurempi GA4:ssä.
    • Näin korjaat asian: Suosittelemme, että keräät GA4-mittauskokonaisuuksiin dataa käyttämällä gtag.js-tagia tai gtm.js-tagia (GA4-tagien avulla). Kun tagit on otettu käyttöön, yhtenäistä kaikki tagien käynnistymisehdot.
  • Sivustokattavuus: Mittauksessa saattaa olla aukkoja, jos UA-tagi on otettu käyttöön eri sivuilla kuin GA4-tagi, etenkin jos Google Ads ‐mainoksen laskeutumissivua ei ole tagattu oikein. Jos GA4-tagit on otettu käyttöön useammilla tai harvemmilla sivuilla kuin UA:ssa, GA4:ssä näkyy enemmän tai vähemmän käyttäjiä, istuntoja, katselukertoja ja konversioita.
    • Näin korjaat asian: Voit minimoida erot käyttämällä UA:ssa ja GA4:ssä samaa tagitoteutustapaa (esim. Google-tagia tai Google Tag Manageria). Ota huomioon aiemmat asetukset, kuten eri verkkotunnukset huomioiva seuranta. Tarkista tagitoteutus tagin kattavuusyhteenvedosta. Sieltä näet, mille sivustosi sivuille Google-tagi on asennettu.
  • Suodattimet: UA:ssa suodattimia käytetään näkymätasolla, ja ne voivat vaikuttaa konversioiden määrään Google Adsissa. GA4 toimii tässä suhteessa hyvin eri tavalla: jotkin suodattimet (esim. sisäisen liikenteen poissulkeminen) voidaan luoda uudelleen GA4:ssä, kun taas toiset (esim. "Etsi ja korvaa" tai omat suodattimet) edellyttävät datan muuntamista aiemmin luotuja tapahtumia muokkaamalla.
  • GA4-konversioiden kirjausmenetelmä: UA kirjaa yhden tavoitekonversion istuntoa kohti, kun taas GA4 kirjaa usein yhden konversion tapahtumaa kohti. Tämä tarkoittaa, että GA4 voi kirjata useita konversioita istuntoa kohti, jos konversiotapahtumia on useita, mikä voi johtaa eroihin konversiomittareissa.
    • Näin korjaat asian: Jos haluat yhtenäistää GA4-konversioiden ja UA-tavoitteiden kirjaamisen, varmista, että GA4-konversioiden kirjausmenetelmäksi on valittu Kerran istunnossa.
  • URL-parametrien poissulkemiset: UA:ssa konversiot voidaan määrittää vastaamaan tiettyä URL-osoitetta tarkasti. GA4:ssä konversiot määritetään tapahtumien mukaan eikä URL-parametreja voi sulkea pois. Tämä tarkoittaa, että GA4-konversion voi käynnistää URL-osoite, josta on useita eri versioita, kunhan tapahtuma käynnistyy.
  • Istunnon aikarajat: Istunnon aikaraja-asetus määrää, kuinka pitkään käyttäjän toiminta katsotaan osaksi yhtä istuntoa. Istuntomäärä saattaa olla pienempi GA4- kuin UA-mittauskokonaisuudessa, koska GA4 ei luo uutta istuntoa, kun kampanjan liikenteen lähde muuttuu istunnon aikana. UA puolestaan luo vastaavassa tilanteessa uuden istunnon.
    • Näin korjaat asian: Suosittelemme käyttämään oletusasetuksia. Jos olet muuttanut istunnon aikarajoja UA:ssa, sinun kannattaa muokata asetusta myös GA4:ssä.
  • Suostumustila: Suostumustilaan liittyvä mallinnus on käytettävissä Google Adsissa, jos mainostaja on importoinut Google Analytics ‐konversiot gtag.js:n tai Google Tag Managerin avulla toteutetuista mittauskokonaisuuksista. Konversiomallinnusta ei ole saatavilla analytics.js-toteutuksille, koska suostumustilaa ei voida määrittää tarkasti ilman gtag.js- tai Google Tag Manager ‑toteutusta. Jos sekä UA että GA4 käyttävät tageja, jotka ovat yhteensopivia suostumustilan kanssa, molempien kanssa voidaan käyttää konversiomallinnusta Google Adsissa.
    • Näin korjaat asian: Jos haluat vertailla UA- ja GA4-konversioita, tarvitset molempiin mittauskokonaisuuksiin suostumustilan kanssa yhteensopivan tagityypin ja lisäasetusten avulla tehdyn toteutuksen, jotta Google Adsissa voidaan käyttää mallinnusta sekä UA- että GA4-konversioille.

Tästä konversioerojen listasta näet, mistä erot johtuvat ja miten voit tuoda GA4:n ja UA:n konversiomäärät lähemmäksi toisiaan.

Seuraavaksi: Viisi tapaa parantaa GA4-dataa