[Migració de GA4] Corregir les discrepàncies entre les conversions

És habitual veure discrepàncies entre les mètriques de conversió de GA4 i les de Universal Analytics. Hi ha diversos motius pels quals això pot passar. Aquests són els més habituals:

• Període de conversió: la configuració del període de conversió a Google Ads defineix el temps en què es pot atribuir el mèrit de conversió a un punt de contacte de Google Ads després que es produeixi aquest punt de contacte. Una diferència de configuració entre UA i GA4 pot comportar que una plataforma atribueixi mèrit de conversió a un punt de contacte i l'altra, no.
  • Configuració del model d'atribució: els models d'atribució determinen com s'assigna el mèrit als diferents punts de contacte d'un camí de conversió. Tenir models d'atribució diferents pot provocar que el crèdit s'assigni de manera diferent a les campanyes. Canviar la configuració d'atribució a Google Ads no afecta el nombre total de conversions atribuïdes a Google Ads que figura al vostre compte de Google Analytics.
  • Recompte de conversions: UA compta una conversió per objectiu per sessió, mentre que GA4 sovint compta una conversió per esdeveniment. Google Ads compta diverses conversions en un interval de dates determinat. Això vol dir que UA només comptarà una conversió per sessió, mentre que GA4 i Google Ads poden comptar diverses conversions per sessió si hi ha diversos esdeveniments de conversió, la qual cosa pot provocar diferències en les mètriques.
    • Solució: per corregir-ho, aneu al resum de conversions de Google Ads, cerqueu les accions de conversió importades de GA4 i UA que esteu comparant i editeu-les per assegurar-vos que totes dues conversions tinguin el mateix mètode de recompte: "Una conversió" o "Totes les conversions". Obteniu més informació sobre el recompte de conversions.
    • Perquè el recompte de GA4 s'ajusti al recompte d'objectius de UA, assegureu-vos que el mètode de recompte de conversions de GA4 estigui definit en "Una vegada per sessió".

Altres motius

• Etiquetatge automàtic: les condicions d'activació d'etiquetes integrades al codi poden afectar la manera i el moment en què s'activa una etiqueta. Si la recollida de dades està restringida a UA i no a GA4, els recomptes d'usuaris, de sessions, de visualitzacions de pàgina i de conversions poden ser més alts a GA4.
    • Solució: us recomanem que utilitzeu gtag.js o gtm.js (amb etiquetes de GA4) a fi de recollir dades per a les propietats de GA4. Un cop hàgiu implementat les etiquetes, ajusteu-ne les condicions d'activació.
  • Cobertura del lloc web: és possible que vegeu buits en el mesurament si l'etiqueta de UA està implementada en un conjunt de pàgines diferent del de l'etiqueta de GA4, sobretot si la pàgina de destinació d'un anunci de Google Ads no s'ha etiquetat amb precisió. Si les etiquetes de GA4 s'han implementat en més o menys pàgines que les de UA, GA4 mostrarà respectivament més o menys usuaris, sessions, visualitzacions de pàgina i conversions posteriors.
    • Solució: per minimitzar les discrepàncies, utilitzeu els mateixos mètodes d'implementació d'etiquetes per a UA i GA4, com ara l'etiqueta de Google o Google Tag Manager. Tingueu en compte les opcions de configuració anteriors, com ara el seguiment entre dominis. Utilitzeu el resum de cobertura de l'etiqueta per confirmar la implementació de l'etiqueta. Utilitzeu el resum "Cobertura de l'etiqueta" per veure quines pàgines del vostre lloc web tenen instal·lada l'etiqueta de Google.
  • Filtres: a UA, els filtres s'apliquen al nivell de visualització i poden afectar el nombre de conversions que figura a Google Ads. GA4 funciona de manera molt diferent en aquest aspecte: alguns filtres es poden tornar a crear a GA4 (per exemple, l'exclusió del trànsit intern), mentre que d'altres requereixen transformar les dades modificant els esdeveniments existents (per exemple, la cerca i substitució o els filtres personalitzats).
  • Mètode de recompte de conversions de GA4: UA compta una conversió per objectiu per sessió, mentre que GA4 sovint compta una conversió per esdeveniment. Això vol dir que UA només comptarà una conversió per sessió, mentre que GA4 pot comptar diverses conversions per sessió si hi ha diversos esdeveniments de conversió, la qual cosa pot provocar diferències en les mètriques.
  • Exclusions de paràmetre d'URL: a UA, les conversions es poden configurar perquè coincideixin exactament amb un URL concret. A GA4, les conversions les defineixen els esdeveniments i no hi ha exclusions de paràmetre d'URL. Això vol dir que una conversió a GA4 pot activar-se mitjançant un URL amb moltes versions diferents, sempre que l'esdeveniment s'activi.
  • Temps d'espera de les sessions: l'opció de configuració del temps d'espera de les sessions determina el temps durant el qual l'activitat d'un usuari es considera que forma part d'una única sessió. És possible que els recomptes de sessions a la propietat de Google Analytics 4 siguin inferiors als de la propietat de Universal Analytics perquè GA4 no crea una sessió nova quan la font de la campanya canvia a mitja sessió, mentre que Universal Analytics sí que crea una sessió nova en aquest cas.
  • Mode de consentiment: la modelització del mode de consentiment està disponible a Google Ads per als anunciants que han importat conversions de Google Analytics des de propietats implementades mitjançant gtag.js o Google Tag Manager. En el cas de les implementacions d'analytics.js, no oferim la modelització de conversions a les conversions de Google Analytics importades de Google Ads, ja que l'estat de consentiment no es pot definir de manera precisa sense una implementació de gtag.js o Google Tag Manager. Si UA i GA4 utilitzen etiquetes compatibles amb el mode de consentiment, tots dos poden rebre la modelització de conversions a Google Ads.
    • Solució: per comparar les conversions de UA i de GA4, necessiteu un tipus d'etiqueta compatible amb el mode de consentiment per a totes dues propietats i una implementació avançada per obtenir la modelització de les conversions tant de UA com de GA4 a Google Ads.

Podeu revisar aquesta llista de discrepàncies entre les conversions per entendre d'on provenen aquestes diferències i com podeu aconseguir que els volums de conversions de GA4 s'ajustin més als de UA.

Següent: Cinc maneres de millorar les dades de GA4

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now