Om YouTube BrandConnect

YouTube BrandConnect (BrandConnect) är en självbetjäningsplattform där du kan få kontakt med YouTube-innehållskreatörer för att skapa effektiva kampanjer med innehållsmarknadsföring. Med BrandConnect kan du enkelt skapa kampanjer, hitta innehållskreatörer som du kan samarbeta med i dina kampanjer och få användbar data om hur det går för din kampanj. I den här artikeln beskriver vi hur BrandConnect fungerar och hur du kan skapa och hantera din kampanj.

Fördelar

• Samarbeta smidigt med innehållskreatörer på YouTube-plattformen.
  • Hitta kreatörer som är relevanta för ditt varumärke och din produkt.
  • Få mätning och rapportering för branded content-kampanjer.

Så fungerar det

• Vi visar rekommenderade kreatörer och information om deras kanaler så att du kan fatta mer välgrundade beslut. Du kan även hitta kreatörer utanför rekommendationerna.
    Om du till exempel säljer träningsutrustning och träningskläder kan du matchas med innehållskreatörer vars kanaler fokuserar på hälsa och välbefinnande.
  • Du får också ett prisförslag.
  • Du kan skicka upp till 30 erbjudanden åt gången till innehållskreatörer.
    • Obs! Kreatörer kan debitera olika priser för YouTube Shorts och video on demand.
  • Om du inte är nöjd med matchningarna kan du ändra inriktningsparametrarna för att få nya rekommendationer.

Tillgänglighet

YouTube BrandConnect är i betastadiet och endast tillgängligt för inbjudna. Det är för närvarande bara tillgängligt i ett av de tillgängliga länderna eller regionerna. Läs mer om hur du kommer igång med YouTube BrandConnect.

Tillgängliga länder eller regioner

YouTube BrandConnect är endast tillgängligt i följande länder och regioner:
  • Brasilien
  • Indien
  • Indonesien
  • Förenade kungariket
  • USA

Anvisningar

Skapa en kampanj

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Labs.
  3. Klicka på YouTube BrandConnect.
  4. Klicka på den blå plusknappen Add högst upp till vänster på sidan.
  5. Klicka på Create new campaign.
  6. Ange kampanjens namn, mål och budget och välj ett format: antingen ett omnämnande inom hakparenteser i en video i långt format eller en specialanpassad video i kort format.
    • Kampanjmålet används endast för klassificeringsändamål och påverkar inte dina matchningar.
    • Du kan ändra budgetbeloppet senare om det behövs.
  7. Ange all nödvändig information på söksidan för kreatörer genom att välja ämnen, demografi och kreatörens språk. Klicka sedan på Next.
    • Antalet tillgängliga kreatörer utgår från dina inriktningskriterier. Du kan behöva ta bort filter för att se fler resultat.
  8. Kampanjen skapas och du ser en lista över kreatörer som matchar dina kriterier. Du kan tillämpa fler filter på fält som Subscriber count på listan.
  9. Du kan när som helst ändra inriktningskriterierna och uppdatera listan över matchade innehållskreatörer.

10. Nu kan du även ställa in påverkansmått för din kampanj genom att klicka på Set-up lift measurement i kampanjöversikten. När du har skapat påverkansmått kan du se påverkansmåttet och ändra inställningen fram tills den första videon i din kampanj börjar visas.

Hantera en kampanj

Komma åt kampanjer

1. Du kan när som helst öppna en kampanj genom att klicka på kampanjen på startsidan för BrandConnect.
  2. När du klickar på en kampanj ser du fyra flikar: Campaign overview, Matched creators, Offers och Videos.
  3. Campaign overview visar en översikt över kampanjförloppet och viktiga åtgärder som du behöver vidta.
  4. Fliken Matched creators visar listan över kreatörer utifrån inriktningskriterierna som du har angett. Du kan ändra kriterierna när som helst.
  5. Fliken Offers visar en lista över erbjudandena som du har skickat.
  6. Fliken Videos visar videor som har laddats upp av kreatören.

Skriva ett sammandrag och skicka ett erbjudande

1. Vidta åtgärder på någon av kreatörerna på listan på fliken Matched creators:
    • Klicka på Start Offer i kolumnen Actions bredvid den valda kreatören.
    • Klicka på Pin om du vill spara en innehållskreatör inför framtiden. Fästa innehållskreatörer kan filtreras fram eller visas på översiktssidan.
    • Om du inte vill samarbeta med en innehållskreatör klickar du på Not interested. Du kan filtrera bort dessa innehållskreatörer, och då visas de inte längre på listan om du inte klickar på Not interested igen.
  2. Efter att du har klickat på Start Offer för första gången ska du skapa ett kampanjsammandrag genom att välja ett befintligt sammandrag eller skapa ett nytt.
    • Uppge all nödvändig information om varumärket, produkten och förväntat innehåll. Sammandraget delas med kreatören för att ge en tydligare bild av uppdragsgivaren och förväntningarna som ställs.
    • Du kan ange ytterligare varumärkes- och produktinformation. Detta är valfritt, vilket anges i varje fält.
    • Du kan även ställa in påverkansmått i det här skedet. Detta är valfritt och du kan ställa in det senare via kampanjöversikten. Kreatören får ingen avisering om påverkansmåttet. Du kan ändra inställningen av påverkansmått ända fram tills den första videon i din kampanj börjar visas.
  3. Läs igenom sammandraget, redigera insändningsdatum, innehållskrav och ytterligare juridiska villkor vid behov och klicka sedan på Next.
  4. Ange det belopp som du vill betala innehållskreatören för videon.
    • Vi använder en mängd olika signaler för att beräkna föreslagna priser på erbjudanden, bland annat analys av tidigare priser och uppskattningar av räckvidd/antal visningar.
    • Tänk på att priserna bara är förslag och att du kan erbjuda högre belopp.
  5. Då visas en bekräftelseruta. Bekräfta avtalet genom att klicka på Send it now. Klicka på Back to edit om du vill göra ändringar i erbjudandet.

Granska erbjudandet

1. När ett erbjudande har skickats till kreatören kan hen svara med Intresserad eller Inte intresserad.
  2. Om kreatören är intresserad av ditt erbjudande får du e-post om att avsluta eller diskutera erbjudandet offline.

Granska kreatörens video

1. Efter att innehållskreatören har laddat upp en video kan du starta den genom att klicka på Approve to launch i rullgardinsmenyn.
  2. Om du vill göra ändringar kan du skriva kommentarer i rutan under rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på Submit.
  4. Om videon har godkänts visas Approved to launch i kolumnen Action i avsnittet Creators för kampanjen. Kolumnen Tracker uppdateras när videon har publicerats.

Resultat av påverkansmått

1. Klicka på Marketplace under Campaigns i sidmenyn till vänster.
  2. Leta reda på kolumnen Lift measurement i diagrammet och klicka på View vid den aktuella kampanjen.
  3. Du hittar mätvärdena Söklyft och Enkätlyft i rapporterna.

Videorapporter

1. Efter att videorna i din kampanj har publicerats syns de på fliken Videos i kampanjöversikten.
  2. Varje rad motsvarar en video i kampanjen och innehåller följande information:
    • videominiatyr: klicka på miniatyren för att öppna videospelaren
    • videotitel: klicka på titeln för att starta videon
    • kanal: klicka på namnet för att gå till kreatörens kanal
    • hur länge videon har varit publicerad
    • antal visningar
    • organisk engagemangsgrad