Om YouTube BrandConnect

Via selvbetjeningsplattformen YouTube BrandConnect (BrandConnect) kan du komme i kontakt med innholdsskapere på YouTube for å lage virkningsfulle markedsføringskampanjer for merkevareinnhold. Med BrandConnect kan du enkelt opprette kampanjer, finne skapere som kan hjelpe deg med kampanjene dine, og få nyttige data om kampanjeresultatene du oppnår. Denne artikkelen beskriver hvordan BrandConnect fungerer, og hvordan du kan opprette og administrere kampanjer.

Fordeler

• Samarbeid effektivt med skapere på YouTube-plattformen.
  • Finn skapere som passer til merkevaren din og produktene du tilbyr.
  • Få måling av og rapportering om kampanjer med merkevareinnhold.

Slik fungerer det

• Du får anbefalt skapere basert på kanalattributtene deres, slik at du kan ta mer veloverveide beslutninger. Men du kan også finne skapere utenfor de som anbefales.
    Hvis du for eksempel selger treningsutstyr og -tilbehør, kan du bli matchet med skapere som fokuserer på helse og velvære i kanalene sine.
  • Du får se en foreslått pris.
  • Du kan sende tilbud til opptil 30 skapere om gangen.
    • Merk: Skapere kan kreve forskjellige priser for YouTube Shorts og video på forespørsel.
  • Hvis du ikke er fornøyd med matchene, kan du endre målrettingsparameterne og få nye resultater.

Tilgjengelighet

YouTube BrandConnect er i betaversjon og bare tilgjengelig etter invitasjon. Inntil videre tilbys denne funksjonen bare i de tilgjengelige landene eller regionene. Finn ut mer om hvordan du kommer i gang med YouTube BrandConnect.

Tilgjengelige land og regioner

YouTube BrandConnect er bare tilgjengelig i disse landene og regionene:
  • Brasil
  • India
  • Indonesia
  • Storbritannia
  • USA

Veiledning

Opprett kampanjer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Prøvefunksjoner.
  3. Klikk på YouTube BrandConnect.
  4. Klikk på den blå plussknappen Add øverst til venstre på siden.
  5. Klikk på Lag en ny kampanje.
  6. Oppgi kampanjenavnet og ønsket budsjett og kampanjemål, og velg et format: enten at merkevaren skal nevnes i hakeparentes i en lang video, eller at en kort video skal handle om merkevaren i sin helhet.
    • Kampanjemålet brukes bare til klassifiseringsformål og påvirker ikke matchene du får.
    • Du kan endre budsjettbeløpet senere etter behov.
  7. Oppgi den nødvendige informasjonen på søkesiden for skapere ved å velge emner, demografisk informasjon samt skaperens språk, og klikk på Neste.
    • Antallet tilgjengelige skapere avhenger av målrettingskriteriene du legger inn. Du må kanskje fjerne filtre for å se flere resultater.
  8. Nå blir kampanjen opprettet, og du ser en liste over skapere som matcher kriteriene du la inn. Du kan bruke flere filtre i felter som «Antall abonnenter» i denne listen.
  9. Du kan når som helst endre målrettingskriteriene for å oppdatere listen over skapere med samsvar.

10. Nå kan du dessuten konfigurere måling av påvirkning i kampanjer ved å klikke på «Konfigurer måling av påvirkning» i kampanjeoversikten. Når du har gjort det, kan du se og redigere oppsettet frem til den første videoen i kampanjen publiseres.

Administrer kampanjer

Åpne kampanjer

1. Når du har opprettet en kampanje, kan du når som helst åpne den ved å klikke på den på BrandConnect-startsiden.
  2. Du ser fire faner når du klikker på en kampanje: tilbud, videoer, kampanjeoversikt og skapere med samsvar.
  3. I kampanjeoversikten finner du et sammendrag av fremdriften i kampanjen samt viktige handlinger du må utføre.
  4. Skapere med samsvar vises i listen over skapere basert på de aktuelle målrettingskriteriene, som du når som helst kan endre.
  5. På Tilbud-fanen vises alle tilbudene som er sendt ut.
  6. På Videoer-fanen finner du videoer som er lastet opp av skaperen.

Skriv et sammendrag av hva du vil ha, og kom med et tilbud

1. På «Skapere med samsvar»-fanen kan du utføre disse handlingene overfor skaperne på listen:
    • Klikk på Start tilbud i Handlinger-kolonnen ved siden av den valgte skaperen.
    • Hvis du vil lagre en skaper for å vurdere hen senere, kan du klikke på Fest. Du kan filtrere etter festede skapere, men de kan også vises på Oversikt-siden.
    • Hvis du ikke vil samarbeide med en skaper, klikker du på Ikke interessert. Du kan filtrere ut disse skaperne, som ikke vises i listen før du eventuelt klikker på Ikke interessert igjen.
  2. Når du har klikket på Start tilbud for første gang, må du lage kampanjesammendraget, enten ved å velge et eksisterende sammendrag, eller ved å opprette et fra scratch.
    • Oppgi den nødvendige informasjon om hvilke forventninger du har med tanke på produktet, innholdet og merkevaren, i sammendraget, som deles med skaperen slik at hen får et tydelig bilde av hvem hen skal samarbeide med, og hvilket resultat som forventes.
    • Du velger selv om du vil oppgi tilleggsinformasjon om produktet eller merkevaren, som indikert i de aktuelle feltene.
    • På dette stadiet kan du også velge å konfigurere måling av påvirkning. Det er valgfritt, noe som betyr at du kan konfigurere det senere i kampanjeoversikten. Skaperen blir ikke varslet uansett om du konfigurerer måling av påvirkning eller ikke. Du kan redigere konfigureringen av målingen av påvirkning frem til den første videoen i kampanjen publiseres.
  3. Les gjennom sammendraget, endre leveringsdatoen, innholdskravene og eventuelle juridiske tilleggsvilkår etter behov, og klikk på Neste.
  4. Oppgi beløpet du vil betale skaperen for videoen.
    • Vi bruker en rekke signaler for å beregne de foreslåtte tilbudsprisene, deriblant historiske prisanalyser og anslag for rekkevidde og antallet avspillinger.
    • Merk deg at disse prisene bare er forslag, og at du kan tilby høyere summer.
  5. Nå vises et forgrunnsvindu for bekreftelse. Du kan bekrefte tilbudet ved å klikke på Send nå. For å endre tilbudet må du klikke på Gå tilbake og rediger.

Gjennomgang av tilbudet

1. Når et tilbud er sendt til en skaper, kan skaperen svare med «Interessert» eller «Ikke interessert».
  2. Hvis skaperen er interessert i tilbudet ditt, får du vite e-postadressen hens, så dere kan diskutere eller sluttføre avtalen på nettet.

Gjennomgå skaperes videoer

1. Når skaperen har lastet opp en video, kan du velge å bruke videoen ved å klikke på «Godkjenn» i rullegardinmenyen.
  2. Hvis du vil at endringer skal gjøres, kan du legge inn kommentarer i dialogboksen under rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Send inn.
  4. Hvis videoen er godkjent, vises «Godkjent for lansering» i «Handling»-kolonnen i «Skapere»-delen av kampanjen. «Sporer»-kolonnen oppdateres for å gjenspeile videoens publiseringstidspunkt.

Resultater fra måling av påvirkning

1. Klikk på Markedsplass under «Kampanjer» i sidemenyen til venstre.
  2. Finn «Måling av påvirkning»-kolonnen i diagrammet, og klikk på Se ved siden av den valgte kampanjen.
  3. Beregningene «Økning i søk» og «Undersøkelsesøkning» er tatt med i rapportene.

Rapportering om videoer

1. Når videoene i kampanjen din er aktive, vises de på Videoer-fanen i kampanjeoversikten.
  2. Hver linje representerer en video i kampanjen og har disse opplysningene:
    • videominiatyrbilde, som er klikkbart og åpner videospilleren
    • videotittel, som er klikkbar og fører til videoen
    • kanalnavn, som er klikkbart og viderekobler til skaperens kanal
    • hvor lenge videoen har vært publisert
    • antallet avspillinger
    • organisk engasjementsandel

Link til relatert innhold