YouTube BrandConnect

YouTube BrandConnect on itsepalvelualusta, jonka kautta voit ottaa yhteyttä YouTube-sisällöntuottajiin saadaksesi vaikuttavia brändätyn sisällön markkinointikampanjoita. BrandConnectin avulla voit luoda helposti kampanjoita, löytää yhteistyökumppaneita kampanjoiden tekemiseen ja saada hyödyllistä dataa kampanjatuloksista. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten BrandConnect toimii ja miten voit luoda kampanjan ja ylläpitää sitä.

Hyödyt

• Tee saumatonta yhteistyötä sisällöntuottajien kanssa YouTube-alustalla.
  • Löydä brändillesi ja tuotteellesi sopivia sisällöntuottajia.
  • Seuraa brändätyn sisällön kampanjoiden mittausta ja raportointia.

Näin se toimii

• Saat valintasi helpottamiseksi suosituksia sekä sisällöntuottajista että heidän kanavistaan kanavamääritteiden perusteella. Voit tutustua myös muihin kuin suositeltuihin vaihtoehtoihin.
    Jos esimerkiksi myyt kuntoilulaitteita ja ‑välineitä, sopivia sisällöntuottajia voivat olla sellaiset, joiden kanavilla keskitytään terveyteen ja hyvinvointiin.
  • Näet hintaehdotuksen.
  • Voit lähettää sisällöntuottajille enintään 30 tarjousta kerralla.
    • Huom. Sisällöntuottajat voivat veloittaa eri hinnan YouTube Shorts ‑videoista ja tilausvideoista.
  • Jos et ole tyytyväinen suositeltuihin sisällöntuottajiin, voit vaihtaa kohdistusparametreja saadaksesi uusia tuloksia.

Saatavuus

YouTube BrandConnect on betavaiheessa, ja käyttöä varten tarvitsee kutsun. Se on tällä hetkellä käytettävissä vain tietyillä alueilla. Lue lisää YouTube BrandConnectin käytön aloittamisesta.

Alueet, joilla YouTube BrandConnect on käytettävissä

YouTube BrandConnect on käytettävissä vain seuraavilla alueilla:
  • Brasilia
  • Intia
  • Indonesia
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Ohjeet

Kampanjan luominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Labs.
  3. Klikkaa YouTube BrandConnect.
  4. Klikkaa sivun vasemmasta yläreunasta pluspainiketta Add.
  5. Valitse Luo uusi kampanja.
  6. Lisää kampanjalle nimi, tavoite ja budjetti ja valitse muodoksi joko maininta pitkässä videossa tai erillinen lyhytvideo.
    • Kampanjan tavoitetta käytetään vain luokitteluun, eikä se vaikuta sopivien sisällöntuottajien valintaan.
    • Budjettia voi muokata myöhemmin tarpeen mukaan.
  7. Lisää pakolliset tiedot sisällöntuottajien hakusivulle valitsemalla aiheet, demografiset tiedot ja sisällöntuottajan kieli. Klikkaa sitten Seuraava.
    • Saatavilla olevien sisällöntuottajien määrä riippuu kohdistusehdoistasi. Jos haluat nähdä enemmän tuloksia, sinun on ehkä poistettava suodattimia.
  8. Seuraavaksi kampanja luodaan ja näet ehtoihisi perustuvan listan sopivista sisällöntuottajista. Voit ottaa käyttöön kenttiä (esim. Tilaajamäärä) koskevia lisäsuodattimia.
  9. Jos haluat muuttaa sisällöntuottajien listaa, voit vaihtaa kohdistusehtoja milloin vain.

10. Nyt voit valita kampanjalle myös brändimainonnan vaikutuksen mittauksen klikkaamalla kampanjan hallintapaneelista Ota käyttöön brändimainonnan vaikutuksen mittaus. Kun mittaus on käytössä, voit katsella sitä ja muokata sen asetuksia siihen asti, kun kampanjan ensimmäinen video julkaistaan.

Kampanjan hallinta

Näin pääset kampanjaan

1. Kun kampanja on luotu, voit avata sen klikkaamalla sitä BrandConnectin etusivulta.
  2. Klikattuasi kampanjaa näet neljä välilehteä: Kampanjan yleiskatsaus, Sopivat sisällöntuottajat, Tarjoukset ja Videot.
  3. Kampanjan yleiskatsaus sisältää yhteenvedon kampanjan edistymisestä ja tärkeimmistä tehtävistä asioista.
  4. Sopivien sisällöntuottajien lista perustuu lisättyihin kohdistusehtoihin. Voit muuttaa ehtoja koska tahansa.
  5. Tarjoukset-välilehdellä näkyvät kaikki lähetetyt tarjoukset.
  6. Videot-välilehdellä näkyvät sisällöntuottajan lataamat videot.

Ohjeiden luominen ja tarjouksen tekeminen

1. Kun olet Sopivat sisällöntuottajat ‑välilehdellä, tee näin haluamasi sisällöntuottajan kohdalla:
    • Klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Aloita tarjouksen tekeminen.
    • Jos haluat tallentaa sisällöntuottajan mahdollista myöhempää yhteydenottoa varten, klikkaa Kiinnitä. Kiinnitetyt sisällöntuottajat voi suodattaa esiin, ja he näkyvät myös yleiskatsaussivulla.
    • Jos et halua tehdä yhteistyötä jonkun sisällöntuottajan kanssa, klikkaa En ole kiinnostunut. Nämä sisällöntuottajat voi suodattaa esiin, eivätkä he enää näy listalla, ellet klikkaa En ole kiinnostunut uudestaan.
  2. Kun olet klikannut Aloita tarjouksen tekeminen ensimmäisen kerran, lisää kampanjabriiffi valitsemalla aiemmin luotu briiffi tai luomalla uusi.
    • Kerro briiffissä tarvittavat tiedot brändistä, tuotteesta ja sisältöä koskevista odotuksista. Briiffi jaetaan sisällöntuottajalle, jotta hän ymmärtää, kenen kanssa hän tekee yhteistyötä ja millaisia tuotoksia häneltä odotetaan.
    • Lisätiedot brändistä ja tuotteesta ovat valinnaisia (tämä on kerrottu jokaisen kentän yhteydessä).
    • Voit ottaa tässä vaiheessa käyttöön myös brändimainonnan vaikutuksen mittauksen. Käyttöönotto on valinnaista, eli voit tehdä sen myös myöhemmin kampanjan hallintapaneelista. Sisällöntuottaja ei saa ilmoitusta mittauksen käytöstä. Mittausasetuksia voi muokata siihen asti, kun kampanjan ensimmäinen video julkaistaan.
  3. Tarkista briiffi ja muokkaa tarvittaessa sisällön lähetyspäivää, sisältövaatimuksia ja juridisia lisäehtoja. Klikkaa sitten Seuraava.
  4. Lisää summa, jonka haluat maksaa sisällöntuottajalle videosta.
    • Ehdotetut tarjoushinnat lasketaan erilaisten signaalien perusteella (esim. aiempien hintojen analyysi ja arviot tavoitetusta yleisöstä / katselukerroista).
    • Huomaathan, että hinnat ovat vain ehdotuksia ja voit tarjota myös suurempia summia.
  5. Näytölle avautuu vahvistusikkuna. Vahvista tarjouksen lähettäminen klikkaamalla Lähetä nyt. Jos haluat tehdä tarjoukseen muutoksia, klikkaa Palaa muokkaamaan.

Tarjouksen tarkastaminen

1. Kun tarjous on lähetetty sisällöntuottajalle, hän voi vastata siihen valitsemalla "Olen kiinnostunut" tai "En ole kiinnostunut".
  2. Jos sisällöntuottaja on kiinnostunut tarjouksestasi, saat hänen sähköpostiosoitteensa tarkempaa keskustelua varten.

Sisällöntuottajan videon tarkastaminen

1. Kun sisällöntuottaja on ladannut videon, voit julkaista sen klikkaamalla avattavasta valikosta "Hyväksy julkaiseminen".
  2. Jos haluat tehdä videoon muutoksia, lisää kommenttisi avattavan valikon alla olevaan kenttään.
  3. Klikkaa Lähetä.
  4. Jos video on hyväksytty, kampanjan Sisällöntuottajat-osion Toimenpiteet-sarakkeeseen tulee merkintä "Hyväksytty julkaistavaksi". Seuranta-sarake päivittyy, kun video julkaistaan.

Brändimainonnan vaikutuksen mittaustulokset

1. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat-kohdasta Marketplace.
  2. Etsi "Brändimainonnan vaikutuksen mittaus" ‑sarake ja klikkaa haluamasi kampanjan vierestä Näytä.
  3. Näet raportteihin sisältyvät Search Lift- ja Survey Lift ‑mittarit.

Videoita koskeva raportointi

1. Kun kampanjan videot on julkaistu, ne näkyvät kampanjan hallintapaneelin Videot-välilehdellä.
  2. Jokaiselle videolle on oma rivi, jolla on seuraavat tiedot:
    • Videon pikkukuva: klikattava pikkukuva, joka avaa videosoittimen
    • Videon nimi: klikattava nimi, joka johtaa videoon
    • Kanavan nimi: klikattava nimi, joka johtaa sisällöntuottajan kanavalle
    • Kuinka kauan video on ollut julkaistuna
    • Katselukerrat
    • Orgaaninen aktivoitumisprosentti