Om YouTube BrandConnect

YouTube BrandConnect (BrandConnect) er en selvbetjeningsplatform, der hjælper dig med at nå ud til youtubere med effektive, brandede content marketing-kampagner. BrandConnect giver dig mulighed for nemt at oprette kampagner, finde youtubere, du kan samarbejde med på dine kampagner, og modtage nyttige data om, hvor effektiv din kampagne er. I denne artikel kan du læse om, hvordan BrandConnect fungerer, og hvordan du kan oprette og administrere din kampagne.

Fordele

• Perfekt samarbejde med youtubere på YouTube-platformen.
  • Find relevante youtubere til dit brand og produkt.
  • Få måling og rapportering for kampagner med brandet indhold.

Sådan fungerer det

• Du bliver anbefalet til youtubere og deres kanalattributter, så du kan træffe mere velovervejede beslutninger. Du kan også finde youtubere, som ikke er omfattet af de anbefalede indstillinger.
    Hvis du f.eks. sælger fitnessudstyr og -tilbehør, kan du blive matchet med youtubere, hvis kanaler fokuserer på sundhed og velvære.
  • Du får vist en foreslået pris.
  • Du kan sende op til 30 tilbud ad gangen til youtubere.
    • Bemærk! Youtubere kan opkræve forskellige priser for YouTube Shorts-videoer og videoer on-demand.
  • Hvis du ikke er tilfreds med dine match, kan du ændre dine målretningsparametre og få et nyt sæt resultater.

Tilgængelighed

YouTube BrandConnect er i beta og kun aktiveret efter invitation. I øjeblikket er det kun tilgængeligt i de tilgængelige lande eller regioner. Få flere oplysninger om, hvordan du kommer godt i gang med YouTube BrandConnect.

Tilgængelige lande eller regioner

YouTube BrandConnect er kun tilgængeligt i følgende lande eller regioner:
  • Brasilien
  • Indien
  • Indonesien
  • Storbritannien
  • USA

Vejledning

Opret en kampagne

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Labs.
  3. Klik på YouTube BrandConnect.
  4. Klik på den blå plusknap Add øverst til venstre på siden.
  5. Klik på Opret ny kampagne.
  6. Angiv et kampagnenavn, et kampagnemål og et budget, og vælg et format: Enten en omtale i kantede parenteser i en video i langt format eller en dedikeret video i kort form.
    • Kampagnemålet er kun til klassificering, og det påvirker ikke dine matchende resultater.
    • Dit budgetbeløb kan ændres senere, hvis det er nødvendigt.
  7. Angiv de nødvendige oplysninger på søgesiden for youtubere ved at vælge emner, demografiske oplysninger og youtubersprog, og klik derefter på Næste.
    • Antallet af tilgængelige youtubere baseres på dine målretningskriterier. Du skal muligvis fjerne filtre for at se flere resultater.
  8. Nu oprettes kampagnen, og du vil se en liste over youtubere, der matcher, baseret på dine kriterier. Du kan anvende yderligere filtre på felter som f.eks. "Antal abonnenter" på denne liste.
  9. Du kan til enhver tid redigere målretningskriterierne for at opdatere listen over matchede youtubere.

10. Du kan nu også konfigurere måling af påvirkning for din kampagne ved at klikke på "Konfigurer måling af påvirkning" på kampagnekontrolpanelet. Når undersøgelsen af brandpåvirkning er konfigureret, kan du se "Måling af påvirkning" og redigere konfigurationen, indtil den første video i din kampagne går live.

Administrer en kampagne

Adgang til kampagner

1. Når en kampagne er oprettet, kan du til enhver tid få adgang til den ved at klikke på den kampagne, der vises på startsiden for BrandConnect.
  2. Når du klikker på en kampagne, kan du se 4 faner: Kampagneoversigt, matchede youtubere, tilbud og videoer.
  3. Kampagneoversigten giver en oversigt over kampagnens status og vigtige handlinger, du skal foretage.
  4. Matchede youtubere viser listen over youtubere baseret på de angivne målretningskriterier. Kriterierne kan til enhver tid ændres.
  5. Fanen "Tilbud" viser listen over sendte tilbud.
  6. Fanen "Videoer" viser videoer, der er uploadet af youtuberen.

Skriv en kort beskrivelse, og giv et tilbud

1. På fanen "Matchede youtubere" skal du foretage en handling for en af youtuberne på listen:
    • Klik på Start tilbud i kolonnen "Handlinger" ud for den valgte youtuber:
    • Hvis du vil gemme en youtuber med henblik på senere overvejelse, kan du klikke på Fastgør. Fastgjorte youtubere kan filtreres eller vises på oversigtssiden.
    • Hvis du ikke vil samarbejde med en youtuber, kan du klikke på Ikke interesseret. Disse youtubere kan bortfiltreres og vises ikke længere på listen, medmindre der klikkes på Ikke interesseret igen.
  2. Når du har klikket på Start tilbud for første gang, skal du konfigurere kampagneoversigten ved at vælge en eksisterende nyhedsoversigt eller oprette en ny nyhedsoversigt.
    • Angiv de påkrævede oplysninger om brandet, produktet og indholdsforventningerne, som deles med youtuberen for at hjælpe vedkommende med at forstå, hvem de arbejder sammen med, og de ting, der forventes i forbindelse med tilbuddet.
    • Yderligere brand- og produktoplysninger er valgfrie som angivet i hvert felt.
    • Konfiguration af måling af påvirkning er også tilgængelig på dette trin. Det er valgfrit, hvilket betyder, at du kan konfigurere det senere fra kampagnekontrolpanelet. Youtuberen får ikke besked om konfigurationen af måling af påvirkning. Du kan redigere konfigurationen af måling af påvirkning, indtil den første video i din kampagne går live.
  3. Gennemgå teksten, og rediger datoen for indsendelse af indhold, krav til indhold og yderligere juridiske vilkår efter behov, og klik derefter på Næste.
  4. Angiv det beløb, du vil betale youtuberen for videoen.
    • Vi bruger en række forskellige signaler til at beregne de foreslåede tilbudspriser, bl.a. historiske prisanalyser og estimater for rækkevidde pr. visning.
    • Bemærk! Disse priser er kun et forslag, og du kan tilbyde højere beløb.
  5. Der vises et pop op-vindue til bekræftelse. Klik på Send nu for at bekræfte. Klik på Gå tilbage for at redigere for at ændre tilbuddet.

Gennemgang af tilbud

1. Når et tilbud er sendt til en youtuber, kan youtuberen svare med "Interesseret" eller "Ikke interesseret".
  2. Hvis youtuberen er interesseret i dit tilbud, får du vedkommendes mailadresse, så du kan lukke eller diskutere dit tilbud offline.

Gennemgå youtuberens video

1. Når en youtuber uploader en video, har du mulighed for at åbne den ved at klikke på Godkend for at starte den i rullemenuen.
  2. Hvis du har rettelser, kan du skrive dine kommentarer i feltet under rullemenuen.
  3. Klik på Send.
  4. Hvis videoen er blevet godkendt, vises "Godkendt til lancering" i kolonnen "Handling" i sektionen "Youtubere" i kampagnen. Kolonnen "Tracker" opdateres, så den afspejler, hvornår videoen går live.

Resultater af måling af påvirkning

1. Klik på Marketplace under "Kampagner" på sidemenuen til venstre.
  2. Find kolonnen "Måling af påvirkning" i diagrammet, og klik på Vis ud for den valgte kampagne.
  3. Der vises metrics for "Stigning i søgninger" og "Stigning i undersøgelser" i rapporterne.

Videorapportering

1. Når videoerne i din kampagne går live, vises de på fanen "Videoer" på kampagnekontrolpanelet.
  2. Hver linje repræsenterer en video i kampagnen og giver følgende oplysninger:
    • Videominiature: Klikbar og åbner videoafspilleren
    • Videotitel: Klikbar og fører til videoen
    • Kanalnavn: Klikbart og fører til youtuberkanaler
    • Hvor længe videoen har været live
    • Antal visninger
    • Organisk engagementsrate