Skapa ökningsexperiment för Performance Max

Du kan använda experiment med resultatökning för att mäta den ökning eller de inkrementella fördelar du får när du använder Performance Max med dina befintliga sök-, video-, Discovery- och displaykampanjer. Skapa ökningsexperiment för Performance Max

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Klicka på Performance Max-kampanjexperiment.
  5. Skapa ett nytt experiment genom att klicka på plusknappen och sedan på + Testa ökning från Performance Max.
  6. Klicka på Välj kampanj för att välja en befintlig Performance Max-kampanj för experimentet. Om du vill skapa en ny kampanj för experimentet klickar du på Skapa ny.
  7. Klicka på Bekräfta.
    • I avsnittet Performance Max (behandling) testas din valda kampanj mot en automatiskt vald lista över jämförbara kampanjer. Du kan uppdatera listan senare.
  8. I avsnittet Trafikfördelning ska du välja den procentuella trafikfördelningen för behandlingsgruppen respektive kontrollgruppen.
  9. Klicka på Nästa.
  10. Du kan se vilka kampanjer som ingår i respektive experimentgrupp i avsnittet Testgrupper.
  11. Byt namn på kampanjen genom att klicka på fältet Experimentnamn.
  12. Klicka på rullgardinsmenyn Startdatum och välj ett startdatum.
  13. Klicka på Schema.
Viktigt! Efter att experimentet startat tar det en dag att fylla listan med automatiskt valda jämförbara kampanjer för experimentet. När listan över jämförbara kampanjer har fyllts kan du redigera den och lägga till eller ta bort kampanjer från experimentet. Du kan göra de här ändringarna under upp till sju dagar från experimentets startdatum.