Toename-experimenten instellen voor Performance Max

U prestatietoename-experimenten gebruiken om de toename of het incrementele voordeel te meten van het gebruik van Performance Max voor uw bestaande campagnes in het zoeknetwerk, videocampagnes, Discovery-campagnes en display-campagnes. Zo stelt u Toename-experimenten instellen voor Performance Max:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Experimenten.
  4. Klik op Experimenten voor Performance Max-campagnes.
  5. Als u een nieuw experiment wilt maken, klikt u op de plusknop en vervolgens op Toename door Performance Max testen.
  6. Klik op Campagne selecteren om een bestaande Performance Max-campagne te selecteren voor het experiment. Als u een nieuwe campagne voor uw experiment wilt maken, klikt u op Nieuwe maken.
  7. Klik op Bevestigen.
    • In het gedeelte Performance Max (behandeling) wordt de geselecteerde campagne vergeleken met een automatisch geselecteerde lijst met vergelijkbare campagnes. U kunt deze lijst op een later moment updaten.
  8. Selecteer in het gedeelte Verkeerssplitsing het verkeerssplitsingspercentage als Behandelingsgroep en Controlegroep.
  9. Klik op Volgende.
  10. In het gedeelte Testgroepen ziet u welke campagnes zich in elke experiment-arm bevinden.
  11. Klik op het veld Experimentnaam om de naam van uw campagne te wijzigen.
  12. Klik op het dropdownmenu Startdatum om de startdatum te selecteren.
  13. Klik op Plannen.
Belangrijk: Nadat het experiment is gestart, duurt het 1 dag om de lijst met vergelijkbare campagnes in te vullen die automatisch voor het experiment zijn gekozen. Nadat de lijst is ingevuld, krijgt u de mogelijkheid om de lijst met vergelijkbare campagnes te bewerken en campagnes aan uw experiment toe te voegen of uit uw experiment te verwijderen. U kunt deze wijzigingen tot 7 dagen na de startdatum van uw experiment aanbrengen.