Skapa Shopping-kampanjer kontra Performance Max-experiment.

I experiment med vanliga Shopping-kampanjer kontra Performance Max-kampanjer kan du jämföra en av dina befintliga vanliga Shopping-kampanjer med en annan befintlig eller helt ny Performance Max-kampanj med liknande inställningar. Den här jämförelsen kan hjälpa dig att avgöra vilken kampanjtyp som ger bäst resultat för ditt företag.

Följ stegen nedan för att ställa in experimentet:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Klicka på Performance Max-experiment.
  5. Skapa ett nytt experiment genom att klicka på plusknappen och sedan på +Testa mot en Shopping-kampanj.
  6. Klicka på Välj kampanj.
  7. Välj en vanlig Shopping-kampanj som inte ingår i ett befintligt experiment.
  8. Klicka på Nästa.
  9. I avsnittet Trafikfördelning ska du välja den procentuella trafikfördelningen för behandlingsgruppen respektive kontrollgruppen.

Använd en befintlig kampanj

1. Klicka på Välj befintlig kampanj i listan över tillgängliga Performance Max-kampanjer. Klicka på pennikonen Redigera för att välja kampanjen igen.
  2. Klicka på Nästa.
  3. Du kan se vilka kampanjer som ingår i respektive experimentgrupp i avsnittet Testgrupper.
  4. Byt namn på kampanjen genom att klicka på fältet Experimentnamn.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Startdatum och välj ett startdatum.
  6. Klicka på Schema.

Skapa en kampanj manuellt

1. Klicka på Skapa kampanj manuellt.
  2. Välj ett kampanjmål.
  3. Läs igenom dina konverteringsmål. Ta bort mål vid behov genom att klicka på ikonen med tre punkter. Klicka på Lägg till mål för att lägga till fler mål.
  4. Ange kampanjens namn och klicka på Fortsätt.
  5. I avsnittet Budgivning visas automatiskt en rekommenderad budget som baseras på budgeten för den vanliga Shopping-kampanjen och den procentuella trafikfördelning du har valt.
  6. Välj om du vill optimera Performance Max för konverteringsvärde eller konverteringar.
  7. Ange en valfri målavkastning på annonsutgift (avmarkera rutan ovan om du inte vill ange en målavkastning på annonsutgift).
    • Obs! Vi rekommenderar att du anger samma målavkastning på annonsutgift som i den vanliga Shopping-kampanjer du testar mot.
  8. Välj platser i avsnittet Platser.
  9. Du kan välja specifika språk under Språk eller klicka på Alla språk.
  10. Ange Utökning av slutlig webbadress. Vi rekommenderar att du aktiverar det här alternativet för att få ut mesta möjliga av din Performance Max-kampanj.
  11. Välj ett startdatum. Slutdatumet anges automatiskt till tre månader efter startdatumet.
  12. Klicka på Fler inställningar för att ändra Annonsschema och Webbadressalternativ för kampanj.
  13. Klicka på Nästa för att skapa tillgångsgruppen.
  14. Ange tillgångsgruppens namn, tillgångar och målgruppssignal.
  15. Klicka på Nästa.
  16. Ange eventuella nödvändiga tillägg genom att ställa in Samtalstillägg, Tillägg för formulärinläsning och Platslänkstillägg.
  17. Klicka på Nästa.
  18. Läs igenom sammanfattningen av experimentet och klicka på Publicera kampanj när du är klar.
  19. Efter att du har publicerat kampanjen kommer du tillbaka till sidan där du kan skapa experimentet.
  20. Scrolla ned och klicka på Nästa.
  21. Kontrollera experimentinställningarna en gång till och klicka på Schemalägg.

Skapa en kampanj åt mig

1. Välj Skapa en kampanj åt mig.
  2. Klicka på rutan Vad vill du fokusera på? för att optimera för antingen Maximera konverteringar eller konverteringsvärde.
    • Om du vill optimera för så många konverteringar som möjligt väljer du Konverteringar i rullgardinsmenyn. Du kan också markera kryssrutan Ange en målkostnad per åtgärd för att ange din mål-CPA.
    • Om du vill optimera för konverteringsvärde väljer du Konverteringsvärde i rullgardinsmenyn. Du kan också markera kryssrutan Ange en målavkastning på annonsutgift och ange din mål-ROAS. Se till att du anger samma mål-ROAS som i den vanliga Shopping-kampanj som du testar mot.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Byt namn på kampanjen genom att klicka på fältet Experimentnamn.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Startdatum och välj ett startdatum.
  6. Klicka på Schema.
Viktigt! Efter att experimentet startat tar det en dag att fylla listan med automatiskt valda jämförbara kampanjer för experimentet. När listan över jämförbara kampanjer har fyllts kan du redigera den och lägga till eller ta bort kampanjer från experimentet. Du kan göra de här ändringarna under upp till sju dagar från experimentets startdatum.