Konfigurer eksperimenter for å teste standard Shopping-kampanjer opp mot Performance Max

I eksperimenter der du tester standard Shopping-kampanjer opp mot Performance Max, kan du sammenligne resultatene fra standard Shopping-kampanjer med de du får med eksisterende eller nye Performance Max-kampanjer som har lignende innstillinger. Gjennom denne sammenligningen får du se hvilken kampanjetype som er mest lønnsom for bedriften.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere slike eksperimenter:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter.
  4. Klikk på Performance Max-eksperimenter.
  5. Du kan opprette et nytt eksperiment ved å klikke på plussknappen etterfulgt av + Test mot en Shopping-kampanje.
  6. Klikk på Velg en kampanje.
  7. Velg en Standard Shopping-kampanje som ikke inngår i et eksisterende eksperiment.
  8. Klikk på Neste.
  9. Under «Oppdeling av trafikken» velger du hvor mange prosent av den totale trafikken som skal rutes til henholdsvis kontrollgruppen og sammenligningsgruppen.

Bruk eksisterende kampanjer

1. Klikk på Velg en eksisterende kampanje i listen over tilgjengelige Performance Max-kampanjer. Klikk på blyantikonet Endre for å velge kampanjen på nytt.
  2. Klikk på Neste.
  3. Se hvilke kampanjer som inngår i hver eksperimentgren, i «Testgrupper»-delen.
  4. Klikk på Eksperimentnavn»-feltet for å gi kampanjen et nytt navn
  5. Klikk på «Startdato»-rullegardinmenyen for å velge startdato.
  6. Klikk på Planlegg.

Opprett kampanjer manuelt

1. Klikk på Opprett en kampanje manuelt.
  2. Velg ønsket kampanjemål.
  3. Se gjennom konverteringsmålene, og fjern mål etter behov ved å klikke på prikkeikonet. Klikk på Legg til et mål hvis du vil legge til flere mål.
  4. Legg til kampanjenavnet, og klikk på Fortsett.
  5. Et anbefalt budsjett fylles ut i Budgivning-delen basert på budsjettet for standard Shopping-kampanjer samt den valgte trafikkprosenten.
  6. Velg om du vil optimalisere for konverteringsverdien eller antallet konverteringer i Performance Max.
  7. Du bestemmer selv om du vil legge til et mål for avkastningen på annonsekostnadene (fjern avmerkingen ovenfor hvis du ikke vil ha et slikt mål).
    • Merk: Vi anbefaler at du angir det samme målet for avkastningen på annonsekostnadene som i den standard Shopping-kampanjen resultatene skal sammenlignes med.
  8. Velg et målrettingssted under «Steder».
  9. Under «Språk» kan du velge bestemte språk eller bare klikke på Alle språk.
  10. Angi «Utvidelse av endelig nettadresse». Vi anbefaler at du lar «Utvidelse av endelig nettadresse» være slått på for å oppnå best mulige resultater med Performance Max-kampanjen.
  11. Velg deretter en startdato, så blir sluttdatoen automatisk satt til 3 måneder etter den valgte startdatoen.
  12. Klikk på Flere innstillinger for å justere «Annonseplan» og «Alternativer for kampanjenettadresse».
  13. Klikk på Neste for å konfigurere elementgruppen.
  14. Gi elementgruppen et navn og legg til elementene og målgruppesignal.
  15. Klikk på Neste.
  16. Angi eventuelle obligatoriske utvidelser ved å konfigurere «Anropsutvidelser», «Skjemautvidelse for potensielle salg» og «Utvidelser for nettstedslinker».
  17. Klikk på Neste.
  18. Se gjennom sammendraget av eksperimentet, og klikk på Publiser kampanjen når du er klar.
  19. Når du har publisert kampanjen, kommer du tilbake til siden der du konfigurerte eksperimentet.
  20. Rull ned og klikk på Neste.
  21. Gjennomgå eksperimentinnstillingene på nytt, og klikk på Planlegg.

Opprett kampanjer for meg

1. Velg Opprett en kampanje for meg.
  2. Klikk på «Hva ønsker du å fokusere på?»-rullegardinmenyen for å optimalisere for enten konverteringsverdien eller antallet konverteringer.
    • Hvis du har tenkt å optimalisere for antallet konverteringer, må du velge Konverteringer fra rullegardinmenyen. Du kan også klikke i «Angi en målkostnad per handling»-avmerkingsboksen for å legge inn ønsket mål-CPA.
    • Hvis du har tenkt å optimalisere for konverteringsverdien, må du velge Konverteringsverdi fra rullegardinmenyen. Du kan også klikke i «Angi et mål for avkastning på annonsekostnader»-avmerkingsboksen for å legge inn ønsket mål-ROAS. Påse at du angir den samme mål-ROAS-en som den i den standard Shopping-kampanjen resultatene skal sammenlignes med.
  3. Klikk på Neste.
  4. Klikk på Eksperimentnavn»-feltet for å gi kampanjen et nytt navn
  5. Klikk på Startdato-rullegardinmenyen for å velge startdatoen.
  6. Klikk på Planlegg.
Viktig: Det tar omtrent en dag etter at eksperimentet er startet, før listen over sammenlignbare kampanjer som automatisk ble tatt med i eksperimentet, blir fylt ut. Når listen er ferdig utfylt, kan du velge å endre hvilke kampanjer det skal sammenlignes med, og legge til kampanjer i eller fjerne kampanjer fra eksperimentet. Du kan gjøre disse endringene i opptil 7 dager etter startdatoen for eksperimentet.

Linker til relatert innhold