Vakiotyyppinen Shopping-kampanja vs. Maksimitulokset-kampanja ‑kokeilujen luominen

Vakiotyyppistä Shopping-kampanjaa ja Maksimitulokset-kampanjaa vertailevan kokeilun avulla voit verrata yhtä Vakiotyyppistä Shopping-kampanjaa aiemmin luotuun tai uuteen Maksimitulokset-kampanjaan, jolla on samankaltaiset asetukset. Näin voit selvittää, kumpi kampanjatyyppi tuottaa yrityksellesi parempia tuloksia.

Katso alta ohjeet kokeilun luomiseen.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kokeilut.
  4. Klikkaa Maksimitulokset-kokeilut.
  5. Aloita uuden kokeilun luominen klikkaamalla pluspainiketta ja valitsemalla + Testikampanja vs. Shopping-kampanja.
  6. Klikkaa Valitse kampanja.
  7. Valitse Vakiotyyppinen Shopping-kampanja, joka ei ole mukana missään tämänhetkisessä kokeilussa.
  8. Klikkaa Seuraava.
  9. Valitse Liikenteen jako ‑kohdasta testiryhmän ja vertailuryhmän prosenttiosuudet.

Aiemmin luodun kampanjan käyttäminen

1. Klikkaa käytettävissä olevien Maksimitulokset-kampanjoiden listalta Valitse aiemmin luotu kampanja. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa, jotta voit valita kampanjan uudelleen.
  2. Klikkaa Seuraava.
  3. Katso Testiryhmät-kohdasta, mitkä kampanjat ovat kussakin kokeiluryhmässä.
  4. Jos haluat nimetä kampanjan uudelleen, klikkaa Kokeilun nimi ‑kenttää.
  5. Klikkaa avattavaa Alkamispäivä-valikkoa ja valitse alkamispäivä.
  6. Klikkaa Ajoita.

Kampanjan luominen manuaalisesti

1. Klikkaa Luo kampanja manuaalisesti.
  2. Valitse kampanjatavoite.
  3. Tarkista konversiotavoitteesi ja poista niitä tarvittaessa klikkaamalla kolmen pisteen kuvaketta. Jos haluat lisätä muita tavoitteita, klikkaa Lisää tavoite.
  4. Lisää kampanjalle nimi ja klikkaa Jatka.
  5. Suositeltu budjetti täyttyy automaattisesti Hintatarjoukset-kohtaan Vakiotyyppisen Shopping-kampanjan budjetin ja valitun liikenteen jakoprosentin perusteella.
  6. Valitse, haluatko optimoida Maksimitulokset-kampanjan konversioarvolle vai ‑määrälle.
  7. Aseta valinnainen tavoiteltu mainostuotto (poista valinta ruudusta, jos et halua asettaa tavoiteltua mainostuottoa).
    • Huom. Suosittelemme asettamaan saman tavoitellun mainostuoton kuin vertailukohtana käytettävässä Vakiotyyppisessä Shopping-kampanjassa.
  8. Valitse Sijainnit-kohdasta kohdistusalue.
  9. Kielet-kohdasta voit valita haluamasi kielet tai Kaikki kielet.
  10. Ota käyttöön lopullisen URL-osoitteen laajennus. Suosittelemme, että pidät lopullisen URL-osoitteen laajennuksen päällä, jotta voit saada parhaan mahdollisen hyödyn Maksimitulokset-kampanjasta.
  11. Valitse alkamispäivä. Päättymispäivä asetetaan automaattisesti kolmen kuukauden päähän valitusta alkamispäivästä.
  12. Klikkaa Lisää asetuksia ja muokkaa mainosten esitysaikataulua ja kampanjan URL-valintoja.
  13. Luo elementtiryhmä klikkaamalla Seuraava.
  14. Lisää elementtiryhmän nimi, elementit ja yleisösignaali.
  15. Klikkaa Seuraava.
  16. Ota käyttöön tarvittavat elementit, kuten puhelu-, liidilomake- ja sivustolinkkielementit.
  17. Klikkaa Seuraava.
  18. Tarkista kokeilun yhteenveto ja klikkaa Julkaise kampanja, kun olet valmis.
  19. Kampanjan julkaisemisen jälkeen sinut ohjataan takaisin kokeilun luontisivulle.
  20. Vieritä alas ja klikkaa Seuraava.
  21. Tarkista kokeilun asetukset uudelleen ja klikkaa Ajoita.

Kampanjan luominen automaattisesti

1. Valitse Luo kampanja puolestani.
  2. Valitse avattavasta "Mihin haluat keskittyä?" ‑valikosta, haluatko optimoida kampanjan konversiomäärälle vai ‑arvolle.
    • Jos haluat maksimoida konversiomäärän, valitse Konversiot. Voit myös klikata "Aseta toimintakohtainen hintatavoite" ‑valintaruutua, jos haluat ilmoittaa CPA-tavoitteesi.
    • Jos haluat maksimoida konversioarvon, valitse Konversioarvo. Voit myös klikata "Aseta tavoiteltu mainostuotto" ‑valintaruutua, jos haluat ilmoittaa ROAS-tavoitteesi. Varmista, että ROAS-tavoite on sama kuin vertailukohtana käytettävässä Vakiotyyppisessä Shopping-kampanjassa.
  3. Klikkaa Seuraava.
  4. Jos haluat nimetä kampanjan uudelleen, klikkaa Kokeilun nimi ‑kenttää.
  5. Klikkaa avattavaa Alkamispäivä-valikkoa ja valitse alkamispäivä.
  6. Klikkaa Ajoita.
Tärkeää: Kokeiluun automaattisesti valittujen vertailukampanjoiden lista alkaa täyttyä, kun kokeilu on ollut käynnissä yhden päivän. Kun lista on valmis, voit halutessasi muokata sitä lisäämällä kokeiluun kampanjoita tai poistamalla niitä. Muutokset on tehtävä seitsemän päivän kuluessa kokeilun alkamispäivästä.