Så kan leverantörer av annonsteknik testa och implementera Privacy Sandbox

I takt med att ekosystemet för onlineannonsering går mot ett bättre sätt att skydda användarnas integritet har Google Ads och Display & Video 360 experimenterat med Chromes Privacy Sandbox-API:er för webben.

Vi i Googles annonsteam är fast beslutna att dela vår process och engagera oss i ekosystemet för att hjälpa våra partner och resten av branschen att övergå till en framtid utan tredjepartscookies.

På denna sida hittar du uppdateringar allt eftersom vi fortsätter vårt arbete.

[December 2023] Optimal konfiguration av Attribution Reporting API för annonsmätning

Konfigurationen av Attribution Reporting API (ARA) för konverteringsmätning avgör vilken data du söker i och hur du söker i den. Det är viktigt för leverantörer av annonsteknik att effektivt konfigurera ARA för sina användningsfall. Googles annonsteam har upptäckt att specifika ARA-inställningar kan ge avsevärda förbättringar. Vi uppmuntrar andra leverantörer av annonsteknik att integrera med ARA så att de kan hämta den konverteringsdata de behöver och behandla ARA-utdata för att få korrekt mätning i en värld utan tredjepartscookies.

ARA är flexibelt för att kunna fungera med olika användningsfall. Googles annonsteam utnyttjar denna flexibilitet för att göra unika ARA-inställningar för varje annonsör. På så sätt anpassas ARA-baserad mätning till varje annonsörs specifika behov. Vi har till exempel märkt att det är bättre att ha annonsörsspecifika inställningar relaterade till sammanställningsnycklarnas detaljnivå och det högsta antalet observerbara konverteringar per annonsinteraktion när annonsörernas konverteringsvolym skiljer sig åt. Vi gör ARA-inställningar som uttalade matematiska optimeringar genom att definiera objektiva funktioner som representerar datakvalitet och sedan välja inställningar för att optimera dessa funktioner.

Leverantörer av annonsteknik kan välja en egen metod. Googles annonsteam planerar att fortsätta dela med sig av insikter vi lär oss av våra egna optimeringar till annonsteknikcommunityn.

Läs vår detaljerade tekniska förklaring för mer information om vår metod för ARA-konfiguration.

[juli 2023] Använd Attribution Reporting API för annonsmätning

Tidigare använde leverantörer av annonsteknik tredjepartscookies (3PC) som en metod för mätning och attribution av konverteringar. Chromes Attribution Reporting API (ARA) är en del av det större initiativet Privacy Sandbox och erbjuder ett alternativ för mätning efter utfasningen av tredjepartscookies under 2024. Leverantörer av annonsteknik, inklusive Googles annonsplattformar, bör överväga att testa ARA som ett sätt att upprätthålla högkvalitativ mätning av konverteringar och stödja övergången till integritetsskydd.

Leverantörer av annonsteknik som deltar i Privacy Sandbox får data från ARA i två former: rapporter på händelsenivå och sammanställda sammanfattande rapporter. Vi uppmuntrar leverantörer av annonsteknik att konfigurera rapportinställningarna i API:et för att optimera noggrannheten utan 3PC och förbättra hur de här två typerna av rapporter kan behandlas och användas tillsammans.

ARA-rapporter kan användas på många olika sätt. Vilken metod som fungerar för en viss leverantör av annonsteknik beror i slutänden på konverteringsdatan och mätningskraven. Google Ads har upptäckt att om man använder båda rapporttyperna kan man få en mer komplett logg på annonsnivå och dra nytta av fördelarna med var och en av rapporterna.

Mer information om hur vi implementerar Attribution Reporting API finns i vår detaljerade tekniska guide.

[maj 2023] Förbered dig för att testa Privacy Sandbox-API:er med Googles annonsplattformar

Chrome tillkännagav nyligen att Privacy Sandbox-API:er snart blir tillgängliga för annonsekosystemet. Vi välkomnar denna möjlighet att testa API:erna på Googles annonsplattformar och bjuder in våra annonsteknikpartner att engagera sig och göra sig redo för utfasningen av tredjepartscookies i Chrome under 2024.

Under resten av 2023 samarbetar vi med våra annonsteknikpartner för att testa Privacy Sandbox-API:erna med data från första part och AI-drivna lösningar och att göra förberedelser inför första kvartalet 2024 då Chrome planerar att fasa ut tredjepartscookies för en procent av sina användare. Testerna under första kvartalet 2024 ska hjälpa oss att utvärdera hur effektiva de här lösningarna är och dela resultaten med Chrome, Competition and Markets Authority i Förenade kungariket och resten av branschen.

Vi uppmuntrar våra teknikpartner att läsa igenom riktlinjerna nedan för att förbereda sig inför tester med Googles Ads-lösningar:

• Om du är en auktoriserad Google Authorized Buyer eller deltar i öppen budgivning kan du läsa integreringsriktlinjerna för Ämnen och Protected Audience.
  • Om du är en utgivarplattform som arbetar med Google Ads eller Google Marketing Platform (Display & Video 360 eller Campaign Manager 360) kan du läsa integreringsriktlinjerna för Ämnen, Protected Audience och Test av flera säljare.
  • Om du är en mätningsleverantör som arbetar med Google Marketing Platform (Display & Video 360 eller Campaign Manager 360) kan du läsa integreringsriktlinjerna för Protected Audience API.
  • Om du är en utgivare eller leverantör av annonsteknik som arbetar med Google Marketing Platform (Display & Video 360, Campaign Manager 360 eller Search Ads 360) kan du läsa integreringsriktlinjerna för Attribution Reporting API.