Slik kan leverandører av annonseteknologi teste og implementere Privacy Sandbox

Nå som økosystemet for nettbasert annonsering jobber med å finne bedre metoder for å ivareta brukernes personvern, har Google Ads og Display & Video 360 eksperimentert med Privacy Sandbox-API-ene fra Chrome.

Googles annonseteam ønsker å fortelle om denne prosessen og samarbeide med økosystemet for å hjelpe partnerne våre og bransjen som helhet på veien mot en fremtid uten informasjonskapsler fra tredjeparter.

På denne siden legger vi ut oppdateringer etter hvert som vi gjør fremskritt.

[Desember 2023] Konfigurer Attribution Reporting API optimalt for annonsemåling

Konfigureringen av Attribution Reporting API (ARA) for konverteringsmåling avgjør hvilke data du kan søke i, og hvordan du kan søke i dem. Det er helt avgjørende at leverandører av annonseteknologi konfigurerer ARA på en måte som er effektiv for de aktuelle bruksmønstrene. Googles annonseteam har sett at noen ARA-innstillinger kan gi merkbart nøyaktigere resultater. Vi oppfordrer andre leverandører av annonseteknologi til å integrere med ARA. Da kan de hente ut konverteringsdataene de trenger, og behandle ARA-utdataene for å sikre presise målinger også uten informasjonskapsler fra tredjeparter.

ARA er fleksibelt og støtter ulike bruksmønstre. Takket være denne fleksibiliteten kan Googles annonseteam legge inn ulike innstillinger for hver annonsør. Måling via ARA kan med andre ord tilpasses behovene til hver annonsør. Vi har for eksempel lagt merke til at for annonsører som har ulike konverteringsvolumer, er det best å ha annonsørspesifikke konfigurasjoner relatert til aggregeringsnøklenes detaljnivå og det maksimale antallet observerbare konverteringer per annonseinteraksjon. Vi konfigurerer ARA-innstillingene som matematiske optimaliseringer ved å definere objektive funksjoner som representerer datakvaliteten. Deretter velger vi innstillinger for å optimalisere disse funksjonene.

Leverandører av annonseteknologi kan velge sin egen tilnærming. Googles annonseteam kommer til å fortsette å dele statistikk fra våre egne optimaliseringer med leverandører av annonseteknologi.

I den detaljerte tekniske forklaringen kan du finne ut mer om tilnærmingen vår til ARA-konfigurering.

[Juli 2023] Effektiv bruk av Attribution Reporting API til annonsemåling

Tidligere har leverandører av annonseteknologi brukt informasjonskapsler fra tredjeparter som en mekanisme for konverteringsmåling og attribusjon. Attribution Reporting API (ARA), som er en del av Privacy Sandbox-initiativet, er et alternativ for slik måling når informasjonskapsler fra tredjeparter avvikles i 2024. Leverandører av annonseteknologi, inkludert Googles annonseplattformer, bør teste ARA som en av metodene for konverteringsmåling av høy kvalitet som kan ivareta brukernes personvern i fremtiden.

Leverandører av annonseteknologi som deltar i Privacy Sandbox-initiativet, mottar to ulike typer data fra ARA: rapporter på hendelsesnivå og samlede sammendragsrapporter. Vi anbefaler at leverandører av annonseteknologi konfigurerer rapporteringsinnstillingene i API-et for å få bedre målenøyaktighet uten bruk av informasjonskapsler fra tredjeparter, og at de jobber med å finne ut hvordan disse to rapporttypene kan etterbehandles og brukes sammen.

ARA-rapportene kan brukes på en rekke forskjellige måter. Hvilke metoder som fungerer best for ulike leverandører av annonseteknologi, avhenger av hvilke krav de har til konverteringsdata og måling. Google Ads har funnet ut at med begge rapporttypene er det mulig å produsere en mer omfattende historikk på hendelsesnivå og oppnå flere fordeler.

Du finner mer informasjon om hvordan vi implementerer Attribution Reporting API, i denne detaljerte tekniske veiledningen.

[Mai 2023] Gjør deg klar for testing av Privacy Sandbox-API-ene med Googles annonseplattformer

Chrome kunngjorde nylig den kommende offentlige lanseringen av Privacy Sandbox API-ene for økosystemet for annonser. Vi ser frem til å teste disse API-ene på Googles annonseplattformer, og vi oppfordrer partnerne våre innen annonseteknologi til å gjøre det samme og forberede seg på avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter i Chrome i 2024.

I løpet av 2023 skal vi samarbeide med partnerne våre innen annonseteknologi for å teste Privacy Sandbox-API-ene parallelt med førstepartsdata og AI-baserte løsninger for å bli klare til 1. kvartal i 2024, når Chrome planlegger å avvikle informasjonskapsler fra tredjeparter for én prosent av brukerne. Ved hjelp av testingen i første kvartal 2024 kan vi evaluere hvor effektive disse løsningene er, og vi kommer til å dele resultatene med Chrome, konkurransetilsynet i Storbritannia (Competition and Markets Authority) og bransjen.

Vi anbefaler at teknologipartnerne våre gjennomgår veiledningen nedenfor når de skal forberede seg på testingen med Googles annonseløsninger:

• Hvis du representerer en Google Authorized Buyer eller deltar i åpen budgivning, kan du se integreringsveiledningen for Topics og Protected Audience.
  • Hvis du representerer en publisistplattform som jobber med Google Ads eller Google Marketing Platform (Display & Video 360 eller Campaign Manager 360), kan du se integreringsveiledningen for Topics, Protected Audience og testing for flere selgere
  • Hvis du representerer en leverandør av løsninger for måling og jobber med Google Marketing Platform (Display & Video 360 eller Campaign Manager 360), kan du se integreringsveiledningen for Protected Audience API.
  • Hvis du representerer en publisist eller en leverandør av annonseteknologi som jobber med Google Marketing Platform (Display & Video 360, Campaign Manager 360 eller Search Ads 360), kan du se veiledningen for integrering av Attribution Reporting API.