Hoe aanbieders van advertentietechnologie de Privacy Sandbox-tests en -implementatie kunnen aanpakken

Omdat het online advertentie-ecosysteem steeds meer is gericht op verbeterde manieren om de privacy van gebruikers te beschermen, hebben Google Ads en Display & Video 360 geëxperimenteerd met de Privacy Sandbox API's van Chrome voor het web.

De advertentieteams van Google delen ons proces en werken met het ecosysteem om onze partners en de hele branche te helpen met de overstap naar een toekomst zonder cookies van derden.

Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe informatie.

[December 2023] De instellingen van de Attribution Reporting API optimaliseren voor advertentiemeting

De instellingen van de Attribution Reporting API (ARA) voor conversiemeting bepaalt welke gegevens u opvraagt en hoe u die query's uitvoert. Het is voor aanbieders van advertentietechnologie essentieel om de ARA effectief in te stellen voor hun use cases. De advertentieteams van Google hebben vastgesteld dat specifieke ARA-instellingen gebruiken, de nauwkeurigheid aanzienlijk kan verbeteren. We raden andere aanbieders van advertentietechnologie aan te integreren met de ARA om de conversiegegevens op te halen die ze nodig hebben en om de uitvoer van ARA te verwerken om ook in een wereld zonder cookies van derden over nauwkeurige metingen te blijven beschikken.

De ARA is flexibel en ondersteunt verschillende use cases. De advertentieteams van Google gebruiken deze flexibiliteit om voor elke adverteerder unieke ARA-instellingen te vinden. De op ARA gebaseerde metingen passen zich dan aan de specifieke behoeften van elke adverteerder aan. We hebben bijvoorbeeld gemerkt dat het bij adverteerders met verschillende conversievolumes, beter is om per adverteerder specifieke instellingen te hebben voor het detailniveau van de verzamelingssleutels en voor het maximumaantal waarneembare conversies per advertentie-interactie. We gebruiken expliciete wiskundige optimalisaties voor de ARA-instellingen door doelfuncties te definiëren die de gegevenskwaliteit vertegenwoordigen en daarna instellingen te kiezen om die functies te optimaliseren.

Aanbieders van advertentietechnologie kunnen een eigen aanpak kiezen. De advertentieteams van Google willen de inzichten die we op basis van onze eigen optimalisaties hebben verzameld, blijven delen met de advertentietechnologie-community.

Bekijk onze gedetailleerde technische uitleg voor meer informatie over onze benadering van de ARA-instellingen.

[Juli 2023] De Attribution Reporting API effectief gebruiken voor advertentiemeting

Aanbieders van advertentietechnologie hebben cookies van derden altijd gebruikt als mechanisme voor conversiemeting en -attributie. De Attribution Reporting API (ARA) van Chrome, een deel van de Privacy Sandbox, biedt een alternatief voor meting nadat cookies van derden in 2024 zijn beëindigd. We raden aanbieders van advertentietechnologie, waaronder de advertentieplatforms van Google, aan de ARA te testen om conversiemeting van hoge kwaliteit te behouden en de koersverandering naar privacybescherming voor gebruikers te ondersteunen.

Aanbieders van advertentietechnologie die deelnemen aan de Privacy Sandbox, krijgen 2 typen gegevens van de ARA: rapporten op gebeurtenisniveau en verzamelde overzichtsrapporten. We raden aanbieders van advertentietechnologie aan de rapportage-instellingen in de API te configureren om de nauwkeurigheid van metingen te optimaliseren zonder cookies van derden. Ook kunnen ze zo verbeteren hoe deze 2 typen rapporten achteraf kunnen worden verwerkt en samen kunnen worden gebruikt.

U kunt de ARA-rapporten op veel manieren gebruiken. Welke methodologie werkt voor een aanbieder van advertentietechnologie, is uiteindelijk afhankelijk van de conversiegegevens en metingsvereisten. Google Ads heeft vastgesteld dat het gebruik van beide rapporttypen kan leiden tot een uitgebreider logboek van advertentiegebeurtenissen met de voordelen van elk rapport.

Lees onze gedetailleerde technische gids voor meer informatie over de implementatie van de Attribution Reporting API.

[mei 2023] Voorbereiden om Privacy Sandbox API's te testen met de advertentieplatforms van Google

Chrome heeft recent aangekondigd dat Privacy Sandbox API's binnenkort algemeen beschikbaar komen voor het advertentie-ecosysteem. We grijpen deze gelegenheid aan om deze API's te testen op de advertentieplatforms van Google en nodigen partners voor advertentietechnologie uit dit ook te doen, zodat ze zijn voorbereid op de beëindiging van cookies van derden in Chrome in 2024.

Tot het einde van 2023 werken we samen met onze partners voor advertentietechnologie om de Privacy Sandbox API's te testen naast first-party gegevens en AI-gestuurde oplossingen. We bereiden ons voor op het 1e kwartaal van 2024, als Chrome cookies van derden gaat beëindigen voor 1% van de gebruikers. Met de tests voor het 1e kwartaal van 2024 kunnen we de effectiviteit van deze oplossingen evalueren en onze bevindingen delen met Chrome, de Competition and Markets Authority in het VK en de branche.

We raden technologiepartners aan de richtlijnen hieronder door te nemen zodat ze zich kunnen voorbereiden op testen met de Google Ads-oplossingen:

• Als u een door Google gemachtigde koper of deelnemer aan Open bieden bent, volgt u de integratierichtlijnen voor Onderwerpen en Beschermde doelgroep.
  • Als u een uitgeversplatform heeft dat werkt met Google Ads of Google Marketing Platform (Display & Video 360 of Campaign Manager 360), volgt u de integratierichtlijnen voor Onderwerpen, Beschermde doelgroep en Meerdere verkopers testen
  • Als u een aanbieder van meting bent die werkt met Google Marketing Platform (Display & Video 360 of Campaign Manager 360), volgt u de integratierichtlijnen voor de Protected Audience API.
  • Als u een uitgever of aanbieder van advertentietechnologie bent die werkt met Google Marketing Platform (Display & Video 360, Campaign Manager 360 of Search Ads 360), volgt u de integratierichtlijnen voor de Attribution Reporting API.