Sådan kan udbydere af annonceteknologi komme i gang med test og implementering af Privacy Sandbox

I takt med at økosystemet for onlineannoncering fokuserer på forbedrede metoder til at beskytte privatliv for brugere, har Google Ads og Display & Video 360 eksperimenteret med Chromes Privacy Sandbox API'er til nettet.

Hos Googles annonceteams arbejder vi hårdt på at dele vores proces og engagere os i økosystemet for at hjælpe vores partnere og resten af branchen med overgangen til en fremtid uden cookies fra tredjeparter.

Hold øje med denne side for at se løbende opdateringer.

[December 2023] Konfigurer Attribution Reporting API til optimal annoncemåling

Din konfiguration af Attribution Reporting API (ARA) til konverteringsmåling afgør, hvilke data du forespørger om, og hvordan du forespørger om dem. Det er meget vigtigt, at leverandører af annonceteknologi konfigurerer ARA effektivt i forhold til det, API'en skal bruges til. Googles annonceteams har konstateret, at konfiguration af specifikke ARA-indstillinger kan føre til betydelige forbedringer af nøjagtigheden. Vi opfordrer andre leverandører af annonceteknologi til at integrere ARA i deres løsninger med henblik på at kunne hente de konverteringsdata, de har brug for, og behandle ARA's output med henblik på at sikre nøjagtige målinger, nu hvor der ikke længere må bruges tredjepartscookies.

ARA er fleksibel, så den understøtter forskellige anvendelsesformål. Googles annonceteams bruger denne fleksibilitet til at konfigurere unikke ARA-indstillinger for hver annoncør. På den måde tilpasses ARA-baseret måling den enkelte annoncørs specifikke behov. Når der er forskel på, hvor mange konverteringer de enkelte annoncører får, er det bedre at have annoncørspecifikke konfigurationer for detaljeringsgraden for visning af samlede data og en maksimumgrænse for antallet af observerbare konverteringer pr. annonceinteraktion. Vi konfigurerer ARA-indstillinger som eksplicitte matematiske optimeringer ved at definere målfunktioner, der repræsenterer datakvalitet, og derefter vælge indstillinger til optimering af disse funktioner.

Leverandører af annonceteknologi kan vælge deres egen tilgang. Googles annonceteams planlægger at fortsætte med at dele den indsigt, vi opnår fra vores egne optimeringer, med de øvrige aktører inden for annonceteknologibranchen.

Se vores detaljerede tekniske forklaring for at få flere oplysninger om vores tilgang til ARA-konfiguration.

[Juli 2023] Effektiv brug af Attribution Reporting API til annoncemåling

Historisk set har udbydere af annonceteknologi brugt tredjepartscookies (3PC) som en mekanisme til konverteringsmåling og -tilskrivning. Chromes Attribution Reporting API (ARA), der er en del af det større Privacy Sandbox-initiativ, tilbyder et alternativ til måling efter udfasningen af tredjepartscookies i 2024. Udbydere af annonceteknologi, herunder Googles annonceplatforme, bør overveje at teste ARA som en metode til at opretholde konverteringsmåling af høj kvalitet og understøtte omlægningen til beskyttelse af brugernes privatliv.

Udbydere af annonceteknologi, som deltager i Privacy Sandbox, modtager data fra ARA på to måder: Rapporter på hændelsesniveau og samlede oversigtsrapporter. Vi opfordrer udbydere af annonceteknologi til at konfigurere rapporteringsindstillingerne i API'en, så de bliver mere nøjagtige ved brug af målinger uden 3PC, og for at forbedre behandlingen af de to typer rapporter og samspillet mellem dem.

Der er mange mulige måder at bruge ARA-rapporterne på. Den metode, der fungerer for en udbyder af annonceteknologi, afhænger i sidste ende af dens krav til konverteringsdata og måling. Google Ads har fundet ud af, at brugen af begge rapporttyper kan bidrage til at give en mere komplet log på annoncehændelsesniveau og drage fordel af styrken i hver enkelt rapport.

Læs vores detaljerede tekniske vejledning for at få flere oplysninger om, hvordan vi implementerer Attribution Reporting API.

[Maj 2023] Gør dig klar til at teste Privacy Sandbox API'er med Googles annonceplatforme

Chrome annoncerede for nylig den generelle tilgængelighed af Privacy Sandbox API'er i annonceøkosystemet. Vi opfordrer dig til at teste disse API'er på Googles annonceplatforme, og vi inviterer partnere inden for annonceteknologi til at involvere sig og være klar til udfasningen af Chromes tredjepartscookies i 2024.

I resten af 2023 samarbejder vi med vores annonceteknologipartnere om at teste Privacy Sandbox API'erne sammen med førstepartsdata og AI-baserede løsninger, og vi forbereder os på K1 2024, når Chrome planlægger at udfase tredjepartscookies for én procent af brugerne. Testene fra 1. kvartal 2024 hjælper os med at evaluere effektiviteten af disse løsninger og dele vores resultater med Chrome, Storbritanniens konkurrence- og markedsmyndigheder og branchen.

Vi opfordrer vores teknologipartnere til at gennemgå vejledningen nedenfor som forberedelse til test med Googles annonceløsninger:

• Hvis du er en del af Google Authorized Buyers eller deltager i Åben budgivning, kan du se integrationsvejledningen for Emner og Beskyttet målgruppe.
  • Hvis du er en udgiverplatform, der arbejder med Google Ads eller Google Marketing Platform (Display & Video 360 eller Campaign Manager 360), kan du se integrationsvejledningen for Emner, Beskyttet målgruppe og Testing med flere sælgere
  • Hvis du er en målingsudbyder, som arbejder med Google Marketing Platform (Display & Video 360 eller Campaign Manager 360), kan du få vejledning i integration af Protected Audience API.
  • Hvis du er en udgiver eller leverandør af annonceteknologi, der samarbejder med Google Marketing Platform (Display & Video 360, Campaign Manager 360 eller Search Ads 360), kan du få vejledning i integration af Attribution Reporting API.